היי,

ethanguy

New member
היי,

היי אני חדש פה בפורום. יש לי מן בעיה מוזרה, אני כמו שידידה שלי קוראת לי חח "רוסי מקולקל" אני כמעט שכחתי רוסית ואני כל הזמן מדבר עברית, עכשיו אני בקושי יכול להתחבר עם רוסים חדשים בארץ ( פחות מ 8 שנים ככה) וזה כמעט בלתי אפשרי, וזה די מציק לי :\. לא יודע, זאת שאלה לגיטימית חח ?

Lara F

New member
חפיפ...

תראה אני חושבת שאצל רובינו השפה היותר נשלטת זה עיברית, כי זו החברה שאנו נימצאים בה וזו השפה הרלוונטית עבורינו... ואני לא מבינה איך העובדה שאתה לא זוכר רוסית כ"כ טוב מונעת ממך להתחבר עם דוברי רוסית... עד כדי כה שכחת רוסית...?

נמנם..

אממ..אני מבינה אותך. אני עד לפני השנה, ממש לא ידעתי לכתוב ולקרוא רוסית. כלומר, כשהייתי קטנה ידעתי מעולה לכתוב ולקרוא, אבל עם השנים זה נעלם. עכשיו אני קוראת די מהר וכותבת יחסית בסדר, גם אם יש לי טעויות. מה שכן, את השפה לא שכחתי. אני מדברת בבית ועם חברות מסויימות רוסית, אז לא כלכך אפשרי בשבילי לשכוח את השפה
. בכל מקרה, אל תדאג. אם חשוב לך לדעת רוסית טוב, תקרא מדי פעם איזה ספר ברוסית, תתרגל כתיבה ותדבר עם מישהו ברוסית. אם זה מעודד אותך, אני "חושבת בעברית", כמו שאמא שלי אומרת עליי.. זו כבר הפכה להיות שפת האם השנייה שלי, ואני שולטת בה הרבההההה יותר מרוסית. אז אל תדאג, אתה לא לבד
. אז זייהו
. אגב, ברוך הבא לפורום
!

Angel lips

New member
אז אם זה חשוב לך לא לשכוח את השפה

הרוסית, אם אתה יודע לקרוא ברוסית אז במקום לקחת ספר בעיברית לקחת ברוסית ואם לא אז ללמוד לקרוא ו חוויה כפיית, אני למדתי לא מיזמן ואז לקרוא ספרים קטנים ומצחיקים אפשר גם בבית לדבר רק ברוסית שמוע שירים ברוסית וככה לא תשכח את השפה.

חח מכיר חח חחח חחחחחחחחחח

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חחחחח ח חחח חחחחחחחחחחחחחחחחחחח קיצר...אני מכיר את ההרגשה בגלל זה השנה אני משתדל לדבר יותר רוסית....הכיי באסה זה שאף אחד לא מזהה שאני רוסי...יש לי R אמריקקית ובגלל זה אנשים לא מזהים. אתמול אחת הפנימיסטיות אצלנו בבי"ס גילתה שאני רוסי והיא נפלה כשהיא שמעה את זה...

vk3

New member
ברוך הבא ../images/Emo24.gif ../images/Emo70.gif

אז אנחנו נתקן אותך...
אני משוכנע שזה בר תיקון. רק לא הבנתי למה חוסר השפה מונע ממך להתחבר עם עולים חדשים
השפה היא לא הגורם המכריע להתחברות והיכרות עם אנשים.

bariska

New member
אצלי זה ההפך

לי קשה להיתחבר לישראליים..בקטנה שורדים איך שהוא

eMiFrEaK

New member
שלוםםםם....=)

ברוך הבא :) זו בכלל לא בעיה מוזרה.. חחחחח אצלנו רק קוראים לזה בשם אחר..חחח... לא חשוב..:) אם זה מציק לך... תנסה כמה שיותר לדבר רוסית... גם בחוץ.. אבל בעיקר בבית.. תאמין לי זה עוזר... אם לא סבתא שלי שהכריחה אותי ללכת למורה פרטית לרוסית במשך 5 שנים.. לא הייתי יודעת רוסית כמו שאני יודעת היום....(זה גם די עזר לי להוציא בבגרות ברוסית 100 חח) ... תסתובב עם רוסים... וגם אם תטעה... אני בטוחה שהם לא יהרגו אותך..מטעויות לומדים.=) שיהיה בהצלחה!!

למעלה