היי,

מיקמיק22

New member
היי,

אני סובלת מחרדה חברתית ורציתי לדעת מה דעתכם על שיטת EMDR לטיפול בחרדה,אם מישהו ניסה. תודה

../images/Emo22.gif EMDR

- eye movement desentization and reprocessing-EMDR מדובר בתהליך טיפולי שבמקור תוכנן להקל על מצוקה הקשורה בזכרונות טראומטיים. הטיפול אמור להביא לירידה בתחושת המצוקה, שנוי באמונות השליליות וירידה בעוררות הפזיולוגית. בטיפול, המטופל נזכר בחומר רגשי שגורם למצוקה, במנות קצרות שבאות זו אחר זו, ובו -זמנית הוא מתמקד בגרוי חצוני שהמטפל יוצר. בדרך כלל, המטפל מביא לתנועות עיניים לצדדים, כשהמטופל נדרש לעקוב אחרי האצבע של המטפל שעוברת בשדה הראייה שלו ימינה ושמאלה. ההשערה היא שטיפול זה מקל על הגישה לזכרונות טראומטיים כך שהמידע יכול להיות מעובד ומפונם מחדש עם קישורים חדשים בין הזכרון הטארומטי לבין מידע, תחושות פזיות, רגשות ודרכי התמודדות מוצלחים יותר ומלחיצים פחות מאלו שהפנים בעבר ביחס לאותו ארוע. קישורים חדשים אלו מביאים לעבוד מחדש של הארוע הטראומטי, למידה מחודשת והפחתה במצוקה הרגשית. ידוע לי שמשתמשים בשיטה זו כדי לעזור לאנשים שחוו טראומה, כמו נפגעים או עדים לפעולות טרור. אינני מכירה את השיטה מיד ראשונה ואם משהו שעבר טיפול כזה רוצה לשתף אותנו בחוויותיו או לספר על השיטה יותר, אשמח לשמוע.

l i r o n R

New member
וואו!../images/Emo39.gif

אני שמחה לבשר לכם כי מצאתם בנאדם העונה לקטגוריה של מטופל EMDR אני עברתי טיפול שכזה במשך חצי שנה, אינטנסיבי של מפגש פעם בשבוע... כמובן ע"מ להתגבר על חרדה... אשמח לשתף ולענות על כל שאלה ולספר את שעבר עליי וידוע לי... בכלל, מכל הלב... לירון.

l i r o n R

New member
אוקיי....אז ככה...../images/Emo132.gif

בשנה שעברה בסביבות יום הזיכרון לחללי צה"ל התחלתי את תקופת המשבר שלי שנבעה ככל הנראה מהרבה גורמים...בתחילה זה בא לידי ביטוי בהתקפי קוצר נשימה שאני והסובבים אותי האמנו שבאמת מתרחשים מכיוון שסבלתי מאלרגיות בחילופי עונות. טופלתי באמצעים קונבנציונליים של אינהלציות ותרופות שונות... כל אל ה לא עזרו...אולי שיכנעתי את זה עצמי שזה משפר את המצב אבל בעצם זה לא תרם כלל משום שהכל התחיל ונגמר בראש. ההתקפים החלו להגיע בתדירות גבוהה יותר ויותר עד למצב שתחושת קושי בנשימה אפפה את כל הימים שלי...הלכתי לישון איתה והתעוררתי איתה...היא החמירה והפכה לכאב באיזור הצוואר והגרון. בשלב זה היה ברור כי זו איננה תגובה פיזית, אלא פסיכוסומטית. היה קשה להודות בזה כי זה לא מצב שהייתי מסוגלת להבין, מצב שאני בעצמי יצרתי, ומצב שרק אני מסוגלת לשפר... למזלי הייתה לעזרי חברתי הטובה שעברה בעצמה משבר פסיכולוגי והייתה כבר לאחר טיפול ארוך ומוצלח, היא דיברה איתי ודיברה עם הוריי אשר התקשו לעכל את הבשורה... בשלב זה כבר הייתי תלויה באנשים, לא יכולתי לחשוב על מצב שאשאר ולו לדקה לבד, מחשש שמשהו עלול לקרות לי ואני אהיה חסרת אונים לבדי... הגעתי לטיפול פסיכולוגי פרטי אצל הפסיכולוגית שטיפלה בחברתי, פסיכולוגית קלינית שעובדת במרפאה פרטית וכן בבית חולים במרפאה לבריאות הנפש לילד ולמתבגר. היא עובדת בשיטת ה EMDR. השיטה עובדת בכמה וריאציות למיטב ידיעתי. ברמה בעקרונית מדובר במקצב של פולסים. את הפולסים ניתן לקבל בעזרת תיפוף של ידיים, או כל דבר אחר, כמו כן ע"י מכשיר מיוחד שעובד על סוללות, קטן מאוד, שממנו יוצאים שני "בתים" קטנים שמפיקים את הזרם החשמלי...עדין מאוד, וניתן לשלוט על הקצב. הקצב הוא המפתח לשיטה. העיניים עצומות ואתה צריך להקשיב להגרכה של המטפל...התהליך צריך להיעשות בצורה הדרגתית משום שיש לזה השפעה מצטברת, עקב העובדה ש"מעירים" את הפחדים... כל מטפל עובד בשיטה משלו אני מאמינה, אבל הפסיכולוגית שלי הייתה גורמת לי לחזור אל המקום שבו הכל כביכול התחיל...צריך למצוא נקודה מסוימת שבה יש תפנית, שבה חשתי פחד איום...לנסות ולחזור את התחושה הזאת. אם נכנסים עמוק לתוך הטיפול, עלולים לחזור רגשות של פחד, אימה, אפילו תחושת מחנק אמיתית. לשם כך מוכרחה להיות מערכת יחסים של אמון מוחלט בין המטפל למטופל, משום שעל המטופל להרגיש בטוח לחוות שוב את החרדה ולדעת כי הוא נמצא בסביבה בטוחה שבה דבר לא יכול לקרות לו. לאחר שחוויתי את הרגשת החרדה, התבקשתי לנסות ולהעביר אותה, לפתור אותה...ולגרום לעצמי להרגיש בטוחה. בתחילה זה קשה, אפילו קשה מאוד,ואני לא צריכה לספר לכם כמה קשה למצוא מטפל טוב, שבוטחים בו...אבל בהחלט שווה לנסות כי זה באמת עובד. מקווה שלא שיעממתי אתכם.............. ושסיכמתי את הטיפול. אם יש עוד שאלות אז בכייף... יום נעים לכולם, לירון..

l i r o n R

New member
ועוד משהו קטן ששכחתי...

שכחתי להסביר בעצם מה קורה עם ה- EMDR : מה שהפולסים האלה עושים (המקצב הזה, שצריך להיות בקצב קבוע), זה בעצם גירוי של התת מודע לחוות מחדש את החוויות והרגעים, כולל הרגשות והפחדים, בכל מצב שהאדם בוחר להגיע...זה מעין מסע אל תוך העצמי הנסתר... בלי שום קשר לפחד או חרדה כלשהיא, אני חושבת שזה פשוט מרתק... בהתחלה כמובן לא אהבתי את זה משום שהסיבה שגרמה לי להגיע לטיפול הייתה החרדה שלי, אבל בהמשך לומדים כ"כ הרבה דברים על עצמך...שזה פשוט מרגש, לומדים להתחבר אל הנפש ולומדים להקשיב לגוף... :) לירון.

למעלה