היי

היי

נתחיל במזל טוב על הפורום החדש שנחמד לראות שיש בו מספר גדול של מומחים ולא סתם אנשים שנותנים תשובות סרק עלו והצליחו :)
אממ יש חומרים שמעקבים ירידה במשקל במהלך דיאטה אני יודעת למשל על עגבניות... איפה אפשר לברר על עוד?
יש חומרים שמרזים יותר אם לא מערבבים אותם ביחד.. למשל אורז ועוף .. איפה מבררים על עוד כאלו?
יש לכן המלצה על כדורי דיאטה? אבל אני מעוניינת בכדורים שעושים חילוף חומרים מהיר.. לא מדכאי תאבון ואם ידוע לכן על המחיר אשמח גם לשמוע...

תשובות

עגבניות לא מעכבות ירידה במשקל.
אין שום עדיפות להפרדת מאכלים שונים, ואפילו להפך (ערבוב חלבונים ופחמימות מוריד את הערך הגליקמי ומביא לספיגה טובה יותר של חלבונים).
כדורים לדיאטה - כדורסל, כדורגל, כדור יד, כדור טניס, כדור כח ואפילו כדור פינג פונג אם משחקים כמו שצריך.

החומציות בעגבניה אכן מעקבת ירידה

וזה בדוק לגבי כושר גופני אני עושה המון למעשה מכורה לזה ממש ככה שפה אין מה להטיף לי בכלל ולגבי הפרדת מזונות זה גם ידוע לי שנכון.. יש אפילו דיאטה שפועלת רק על פי זה אבל אני לא ממש זוכרת אותה ולא ממש יודעת מה צריך להפריד :/

בדוק?

נפלא, זה אומר שבדקו את זה במחקר וגילו שזה נכון. את יכולה להראות לי מחקר כזה? ולהסביר למה חומציות מעכבת ירידה במשקל?

והפרדת מזונות

זו שטות גמורה שכתבו זוג הארווי ומרילין דיאמונד, ובספר הזה הם בערך ממציאים הפיזיולוגיה האנושית מחדש כדי שתתאים לתיאוריה המופרכת שלהם. דיאטת הפרדת המזונות היא שלהם, ומעבר לכך שהיא יוצרת חוקים והגבלות באכיךה ובגללם הפחתה בכמויות האוכל, אין בה שום דבר שמרזה יותר מכל תפריט אחר שיכיל את אותה כמות קלוריות ואין שום אמת בתיאוריה הזו. אבל, מחקרים רציניים לא מצאו אף טענה שלהם כנכונה, וכמו שהסברתי - להפך, מצאו שיש יתרונות לערבוב. את יכולה באותה מידה ללכת לפי דיאטת א'-ב', ולהחליט שאסור לערבב מזונות באותיות מסוימות, וזה יהיה נכון ומדעי באותה מידה.

רון ו

New member
אנשים מעדיפים להפריד מאכלים

את הסיבות להפרדת מזונות לא בטוח שכולם מבינים ביהדות בחרו להפריד בין חלבון מבשר לחלב ויש שמצאו לכך צידוק תזונתי מבחינת העכול. אף קבעו זמן קצר יותר לבשר אחרי חלב, כי הבשר קשה יותר לעיכול. אף אחד לא נהנה לאכול מצלחת שערבבו בה את כל המנות ולכן כל אחד מבצע הפרדה אפילו בארוחה עצמה בין המנות. לדעתי מי שבאמת יערבב את כל המאכלים ויאכל את המיקס לא יהיה אדם בריא ומאושר (רק מהרעיון אפשר להקיא) בספר הנ"ל לא דובר על הפרדה של פחמימות מחלבונים באופן גורף, אלא על הפרדה של פחמימות מורכבות מחלבון לדוגמא בשר אפשר לאכול עם ירקות שונים (לא עמילניים). מבחינה מדעית, צריך להחליט קודם כל מה בודקים את התחושה הכללית שנותנת הפרדה או את המצב רוח אף מדען לא יצליח לבדוק. ובדומה למה שציינת את המוטבציה לשמור על הדיאטה שנלווית, לתחושה הטובה והעיכול הבריא.

החומציות בעגבניה??../images/Emo128.gif

מה היא החומציות בעגבניה לעומת חומציות הקיבה אליה נכנס כל האוכל....

למעלה