היי,

Marlena rules

New member
היי,

אני יודעת שאולי יש פה רק אנשים מבוגרים, אבל אני מקווה שתוכלו לעזור לי... אני בת 12 וחצי, לומדת בכיתה ז'. השנה שעברה הייתה שנה מדהימה בשבילי: היו לי המון המון חברים, הייתי מקובלת, אהבו אותי, הזמינו אותי, צחקו איתי, ניגשו אליי, באמת אהבו אותי. ועכשיו עברנו לחטיבה, וכל החברים שלי ללא יוצא מן הכלל עברו לחטיבת ביניים אזורית ורק אני עברתי ללמוד במקום רחוק... לקח לי חודש להסתגל, בערך, אבל הכרתי את האנשים, הם נראו נחמדים, המורים היו בסדר, ובעיקר הילדים - באמת נחמדים, צוחקים, שכיף להיות איתם. באמת חשבתי שאנחנו חברים, שהם חברים שלי ושאני חברה שלהם. אז פתאום סיפרו לי על מסיבה שהם עשו שלא הוזמנתי אליה. לא הבנתי למה הם לא הזמינו אותי, אבל חשבתי שמילא, זה קורה... עכשיו יש עוד מסיבה, וברור שמוזמנים אליה כל ה"מקובלים" של השכבה שלנו. אני לא ביניהם, ואני מבינה שאין לי כאן חברים, שהמקום הזה הוא לא בשבילי, שהאנשים לא אוהבים אותי פה, ורע לי... זה לא יעזור אם תגידו לי לנסות להתקרב אליהם, כי ניסיתי, ועובדה שזה לא עובד=\ אולי נשמעתי לכם טיפשית וילדותית, אבל הייתי חייבת לספר את זה למישהו שלא מכיר אותי, כי עם ההורים שלי אני ממש לא יכולה לדבר, והחברות הקודמות שלי שאני כל כך כל כך כל כך מתגעגעת אליהן לא מתגעגעות אליי בכלל, קרירות אליי, ואני מרגישה שאנחנו כבר לא חברות... תודה מראש..

לורליי43

New member
מאוד מובן

ובאמת קשה. כל מה שאני יכולה להגיד לך, זה שתתני לזה זמן. כשהבן שלי נכנס לחטיבה עברה עליו חצי שנה ראשונה מאוד קשה של הסתגלות. אחר כך זה התחיל להשתפר. לגבי הלהתקרב אל האחרים- את לא חייבת, רק תנסי לא להרחיק אותם עם תחושות של "לא רוצים אותי, אז אני לא רוצה את כולם". לגבי הורייך, יכול לעזור להרגשה שלך, אם תרשמי לחוג שמעניין אותך ויוסיף לך תעסוקה אחר הצהריים. גם תנועת נוער יכולה להשלים את החלק החברתי- אם זה מושך אותך.

אני לא חושב שאת טיפשית וילדותית.

אני חושב שאת נערה מאוד אינטליגנטית ולכן פגיעה. את פשוט שמה לב יותר למה קורה ומבחינה היטב במגמות המתפתחות בכיתה וזה לא מוצא חן בעינייך. זה ישתנה בכיתה ויום אחד בהחלט תמצאי את מקומך.

הודעתך מאוד נגעה ללבי.

אני מקוה שיום אחד, ושיהיה קרוב ככל האפשר, תמצאי את החברות שלך, שתרגישי טוב ובטוח איתן. אני חושבת שאת גם צריכה ליזום, כי מה שנראה לי מוביל אותך, או בעצם משאיר אותך בצד, הוא חוסר בטחון מצידך, ויכול להיות שאני טועה. הגעת למקום לא מוכר, והשתלבות במקום חדש היא קשה. לדעתי כדאי לקחת דף קשר, אם יש כזה אצלכם, ולהתקשר למישהי שנראה לך שתהיה לך שפה משותפת איתה, ואולי היא תעזור לך להכנס פנימה. מאחלת לך המון בהצלחה, ושתתאקלמי בחברה היטב.

גריפון

New member
מותר, אולי?...

ודאי יש עוד בנות (ואולי גם בנים) שגם כן לא הוזמנו. אז אולי תוכלו לעשות לכם מסיבה משלכם? (אבל לא בקטע של נגד ודווקא ומלחמות. רק בקטע של מסיבה כייפית.)

למעלה