היי!!!

היי!!!

קוראים לי שלי ואני כבר בת 17 לא 16 כמו בכינוי חח יש לי עוד שבועיים צו ראשון אבל אני יודעת שאני צריכה להתנדב כי אני עם מום לב וכבר הרופאים שלי הודיעו לי שזה מה שיהיה.. קודם כל נורא כיף שיש פורום כזה!!! אחלה רעיון!!! וגם יהיה נחמד לדעת מה אני צריכה לעשות בצו הראשון בקשר לזה... יש לי צו ל-26.12 תודה!!!

tbaruch

New member
תשובה בקשר לצו 1

בצו הראשון את לא צריכה לעשות כלום כי עד שלא תיכנסי לועדה הרפואית את כמו איש רגיל שבודקים אותו רק הועדה היא זו שאומרת אם את יכולה להתגייס או לא ורק אז תוכלי להריץ את ההתנדבות

Dizen

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo39.gif

בצו ראשון את לא צריכה לעשות שום דבר מיוחד. ברגע שתכנסי לועדה רפואית, הרופא יגיד לך שיש לך פרופיל 21 (אם הוא נחמד. אם הוא לא יגיד לך, תביני לבד
). את בקשת ההתנדבות את יכולה להגיש רק בתחילת י"ב. רק עצה קטנה- אם במקרה יוצא לך להכנס לועדה הרפואית לפני המבחנים הפסיכוטכניים (הסדר נקבע שרירותית), תתעקשי לעשות את המבחנים עוד באותו יום. שלא תצטרכי אחרי זה להסחב שוב ללשכ"ג רק כדי לעשות את המבחנים... בהצלחה
יא, צו ראשון. נוסטלגיה

ואם היא לא תרצה להתנדב?

התנדבות זה לא מה שכולם רוצים... יכול להיות שהיא תעדיף שלא להתנדב אז למה שהיא תעבור את כל המבחנים סתם? אני אישית, אחריי שהודיעו לי על הפרופיל 21 ושאני לא יוכל ללכת לקרבי, הייתי מזה עצבני בכלל לא רציתי להתנדב והתחרטתי שעשיתי את המבחנים. - טוב כמובן שזה היה רק מעצבים, אבל מהר מאוד התעשתתי והגשתי בקשה להתנדב.

Dizen

New member
אני יצאתי מנקודת הנחה

שהיא כבר יודעת שהיא רוצה להתנדב
חוץ מזה, שאני תמיד בעד להשאיר את כל האופציות פתוחות. ואתה בדיוק הדוגמה לזה: בהתחלה לא רצית, ואחרי זה התעשתת... ככה שבסוף כן היית צריך את המבחנים. גם אם היא לא תרצה בסוף- לא נורא, זה הרי לא יכול להזיק.... זאת הגישה שלי
אין לי כח לעבוד היום

Starving Marvin

New member
לא מסכים.

אל תתעקשי לעשות את המבחנים עוד באותו יום בכלל. המבחנים יכולים להשפיע רבות על שיבוצך העתידי, ועל כן יש לעשותם רק כשאת בשיאך, גם מבחינת עירנות. שווה להסחב עוד יום בשביל זה, זה בכלל לא שיקול. ובהחלט יכול להיות שתחכי הרבה זמן לועדה בשביל זה. בכל מקרה, כל פיפס של אי ודאות או חוסר ביטחון- צריך להיות סיבה מספקת כדי לדחות את המבחנים עד שתהיי מוכנה במאה אחוז. (אגב,שמעתי שיש אפילו ספרים שמכינים למבחנים הללו... לא יודע כמה אמת יש בזה, אבל זה הגיוני מאוד.)

Dizen

New member
אתה צודק

אבל אנחנו מתייחסים לשני דברים שונים. אם היא לא תעשה את המבחנים באותו יום מבחירה שלה, זה בסדר גמור. כל מלש"ב יכול להחליט שהוא דוחה את המבחנים, וזה לא קשור בכלל לפרופיל והתנדבות וכל השטויות האלה אני דיברתי על מצב שבו היא לא עושה את המבחנים באותו יום בגלל החלטה שלהם, וזה כבר לא בסדר.
אני מניחה שהספרים האלה הם גרסה שונה של ספרי פסיכומטרי....

המרחפת

New member
לא כל כך

(בהתייחס לשורה האחרונה שלך). אלו מקבילה של בחינה פסיכוטכנית שפעם הייתה נערכת לתלמידי כיתה ח', במטרה לקבוע אם הילד ילך לתיכון במגמה עיונית, ריאלית או בכלל לתיכון מקצועי. כבר לא עושים אותה היום. באמת שמדובר ביכולות אישיות, לא ברור לי למה שיהיו ספרי הכנה לזה.

למעלה