היי

r i k i 2 1

New member
היי

אני כבר כתבתי פה בקשר לזה שהתנדבתי לשרות לאומי חילוני ומאוד נהניתי בכל אופן היום בערב אני מעבירה בתיכון הישן שלי הסבר על עמותת שלומית ורציתי לדעת קצת פרטים על ההתנדבות-פרטים נחמדים כי מה שאני עברתי עם מדור פרט אני לא רוצה לפרט שוב אשמח לתת פרטים מעודכנים בנוסף למדנ"ית שתהיה על ההתנדבות תודה רבה ריקי >0

בכללי:

מתנדבים הם בעלי פטור רפואי/ נפשי- פרופיל 21 או 30 החל משנת 2004 תהליך ההתנדבות מתחיל בהגשת בקשה להתנדבות בצו הראשון או לאחריו דרך המדור פרט בלשכות הגיוס. התפקידים הפתוחים למתנדבים, באופן רישמי, הם כל התפקידים הפתוחים בפני חיילים רגילים בעלי פרופיל עורפי, 64 ומטה- כולל תפקידים דורשי מיונים. תהליך בחירת התפקיד מתבצע בעזרתן הנדיבה של אחראיות המתנדבים במדורי הפרט. החיסרון בלהיות מתנדב ולבחור תפקיד, הוא שאין דבר כזה "מנילה למתנדבים" אתה אמור לבוא אם התפקיד מהבית. לרוב, למעט, תפקידים מאוד יוצאי דופן, מתנדב יקבל את התפקיד שביקש. יש 6-7 גיוסי מתנדבים כל חודשיים בערך. ביום הגיוס כל הגיוס עובר שרשרת חיול בבק"ום ואז חוזרים הבייתה לסוף שבוע (גיוסי מתנדבים תמיד ביום חמישי של השבוע) ביום ראשון מתחילים טירונות מתנדבים בבה"ד 7 בצריפין. שאלה בעצם 5 ימים של חזרה לבית ספר
כי המאמץ הפיזי הקשה ביותר בימים אלה היא העמידה בתור לחדר אוכל
בסוף הטירונות אומרים לכל אחד לאיזה תפקיד הוא מיועד (הרוב יודעים מראש, כי זה מה שהם ביקשו) זהו- בגדול
חברי הפורום מזומנים לתקן ולהוסיף

סעיפים ששכחתי:

תקופת השירות של מתנדבים היא ל24 חודשים בנים ובנות כאחד. וכן, הם מקבלים את שירותי הרפואה מקופ"ח ולא מהצבא
(היתרון ע-נ-ק
)

tty2

New member
תשובה

פרופיל 24 , כל עוד הוא בתוקף, הוא כנ"ל. ההבדל בין 21 ל24 הוא משך קיצוב הזמן. פרופיל 21 הוא קבוע וניתן לערעור. פרופיל 24 לעומתו, מוגדר מראש כפרופיל בעל פוטנציאל לשינוי, כל התנאים האחרים, זהים לחלוטין. המשמעות היא שבתום התקופה שהוקצבה לפרופיל 24, הוא יבחן מחדש ועשוי לעלות עד כדי רמה של פרופיל לגיוס קרבי רגיל. לגבי מילואים: כל מתנדב פטור משירות מילואים אלא אם במסגרת שירות סדיר, עבר קורס צבאי שביטל את הפטור. למשל, מתנדב שהתגייס הגיש בקשה, וקיבל היתר לעבור קורס חובש קרבי, יגוייס גם למילואים ככזה. מתנדב שגוייס למשרות ה"רגילות יותר" פטור משירות מילואים ורשאי להגיש בקשה להתנדב גם למילואים. הבקשה, מהותה והתהליך, זהים כמעט לחלוטין לתהליך ההתנדבות (כולל וועדת פטורים, וועדות פרופיל וועדת שיבוץ במיל').

tty2

New member
תוספת חשובה למילואים

המתנדב רשאי לקצוב את משך הזמן שהוא מעוניין להתנדב לשירות המילואים למשל : המתנדב רשאי לקבוע על גבי הטופס שהוא מעוניין להתנדב לשירות מילואים רק לשנתיים הבאות, עד גיל הפרישה, או עד גיל 30, וכו'. גם ביטול ההתנדבות למילואים כרוך באישורים בדומה לביטול התנדבות לסדיר.

סיונתו

New member
אהה חח מילואים

אבא שואל... שאם מסתיים לו המילואים (כן אבא זקן
הוא כבר בן 45 עוד מעט.... ) אז הוא יכול להמשיך "להתנדב" למילואים נכון? כאילו קיימת אפשרות?
איזה מוזר זה...כל החיים הם מתלוננים על המילואים ושזה נגמר הם רוצים עוד....

כן. כעקרון זה אפשרי.

שינסה להתקשר לקצינת הקישור שהייתה לו ביחידה שבה הוא שרת.

למעלה