היי

היי

שיו איזה פורום קטן רק עמוד אחד בכולופן קוראים לי יעל מישהו מוכן להסביר לי יותר טוב מ"תפוז אנשים" מה זה אוטופיה?

באבד1

New member
חייכנית מקסימה,את באמת מ...

מקסימה לפי שכתבת... אוטופיה - מקום שאינו בנמצא אדם ששואף לתקן חברה, ויש אומרים שזה בלתי אפשרי. בברכה. איש זן.

חחח זה היה בציניות אני מנחשת ../images/Emo9.gif

אני אומרת שזה רק קצת לא אפשרי... יש דבריפ שאפשר לתקן ויש דברים שלא...

היי, ../images/Emo13.gif

אוטופיה... הממ... מכירה את הספר "THE GIVER" ? בד"כ עושים עליו פרוייקט באנגלית בכיתה י"א... (אני בי"ב...) בכל מקרה, אם קראת את הספר, הוא מסביר בצורה מאוד טובה את המושג הזה... ואם לא קראת ת'ספר, אז כדאי שתקראי
בכל מקרה, "אוטופיה" (כמו שמדגים הספר הנ"ל) זהו עולם מושלם. עולם די משעמם לדעתי, - עולם בלי יכולת בחירה (-כלומר, את לא יודעת שיש בכלל אפשרות כזו), עולם ללא צבעים, ללא מוסיקה, ללא רגשות. כתוצאה מזה אין שנאה, אבל גם לא אהבה. זהו עולם שבו מחליטים לך עם מי אתה מתחתן. ואתה לא מוליד ילדים, אלא אתה מקבל אותם... בקיצור, הספר מאוד מאוד מרתק! והמסר שהוא מעביר ממש נגע בי! אני אישית, די משווה את זה לעולם של החרדים,
.... אני לא מכירה אותם ולא יודעת שום דבר לגביהם. את כל המסקנות לגביהם אני מסיקה ממה שאני בחוץ- באוטובוסים, בקניונים וכד'. והרושם שאני מקבלת - רע. =\

סכימה בחלק של השיעמום....

לדעתי הרגשות כמו שנאה וכאב יש להם מקום יותר חשוב ממה שאנחנו נותנים להם....

silverhawk

New member
הממ... תיקון קטן

'אוטופיה' מילולית זה למעשה דבר שאינו קיים, ושלא יכול להיות קיים. אולם במובן השאול (ושאליו מתייחסים בד"כ כאשר אומרים אוטופיה), זה באמת עולם מושלם. בכל מקרה, שיהיה בהצלחה עם הפורום, ונקווה שהוא באמת יוביל לעולם טוב יותר

זה רק אומר

שאת לא יודעת דבר וחצי דבר על העולם החרדי, ואני ממליץ לא לצאת בכזה גאון בהכרזות שווא להבא.

איפה יצאתי ב"הכרזות שווא" ? ../images/Emo4.gif

כל מה שאמרתי זה: <ציטוט מדוייק של דבריי> "אני לא מכירה אותם ולא יודעת שום דבר לגביהם. את כל המסקנות לגביהם אני מסיקה ממה שאני בחוץ- באוטובוסים, בקניונים וכד'. והרושם שאני מקבלת - רע. =\" לא יצאתי נגדם. אין לי שום דבר נגדם בכלליות. רק אמרתי שהרושם שאני מקבלת מהם הוא רע. אין ספק שהיחלוניים לא הרבה יותר טובים. בוא נסכים על דבר אחד: כמו בעולם החיולוני יש פשע וחרא, ככה גם בעולם החרדי. לא כולם מושלמים. אין מה לעשות. ובשביל זה פתחו את הפורום "אוטופיה" כדי שנדון על כל מיני דברים וננסה להפוך את העולם לטוב יותר, לא?

למעלה