היי

היי

אני עושה עבודת סימנריון בנושא הנ"ל אני מחפשת חומר על סגנונות נהיגה, אתם יכולים להפנות אותי?

AvihayA

New member
תרבות הנהיגה בארץ ...

לצערי, עדיין תרבות הנהיגה בארץ לוקה בחסר וחבל שיש לקחת ממנה דוגמא. עם זאת קיימת בארץ עמותה בשם "אור ירוק" שחרטה על דגלה לשנות את תרבות הנהיגה בארץ, ואכן תוכלי לראות את חברי העמותה מעורבים בכל סוג של עשיה למען קידום המטרה. www.oryarok.org.il בתפוז קיימת קומונה בשם "אנשים באדום". גרעין של אנשים באדום,שחשים את השכול מדי יום ומדי שעה,חשים חובה לעשות משהו ולו גם מעשה קטן שימנע בעתיד הורה שכול נוסף.

ttzz

New member
אשמח אם תסביר

מה לעמותות שנתת ולתרבות נהיגה... לא כל אחד שטוען שרוצה לסדר את המצב באמת יכול/עושה את זה...

AvihayA

New member
על רגל אחת ? הן לפחות מנסות !!!

בהרחבה : אני מזמין כל אחד להצטרף לעשיה של מתנדבי עמותת "אור ירוק", או לדיוני "אנשים באדום" ולראות לבד את מלאכת הקודש. ואם יקום צדיק ויאמר שהוא עושה הרבה יותר מהם, אני רק אשמח ואעודד אותו להמשיך בעשיה. כי יש הרבה מה לעשות וכל אחד שישפר את המצב ולו במעט - נחשב לצדיק בעיניי.

ttzz

New member
על איזו עשיה של עמותת אור ירוק אתה

מדבר?על איזו עשיה של אנשים באדום אתה מדבר? עם כל הכבוד לשניהם וזה שצריך שאנשים באדום יתקים,במה הם מנעו את ההרוג הבא?

AvihayA

New member
עם יד על הלב ...

ובאמת מתוך כוונה להסביר ולא להקניט ... אני מקווה שאתה לא מוצא את הקשר בין מה שהם עושים לבין הפחתת הקורבנות רק מפאת גילך הצעיר ו/או נסיונך בנהיגה. אני מאד מקווה שתנסה להבין ש: 1. תרומת ניידות ואמצעים למשטרת התנועה (ע"י אור ירוק) מסייעת להפחתת ה"אנרכיה" שלצערי קיימת על הכביש 2. חינוך והכשרת המתנדבים כשוטרים לכל דבר במערך התנועה (אור ירוק) והגברת הנוכחות המשטרתית (ע"י מתנדבי ית"מ) בכבישים מאלצת את הנהגים לשפר את תרבות הנהיגה שלהם (ולעתים בעל כורחם) 3. הודעות והתראות על מפגעים בדרך שעלולים לגרום לתאונות דרכים (אנשים באדום) 4. התראות על מחדלי תעבורה כדי למנוע כשלים בדרכים (אנשים באדום) 5. שכנוע הממשלה (כל ממשלה) באימוץ תכנית לאומית למלחמה בתאונות הדרכים (אור ירוק) - דווקא כאן אני ארחיב: ישנם במרתפי משרד התחבורה והמועצה למניעת תאונות 7 תוכניות למלחמה בתאונות הדרכים. כל אחת מהם עלתה למשלם המסים הון תועפות, תוך ניצול זמן עבודה של עובדי מדינה (שגם את זה ניתן לכמת ולתרגם לעלות). כל אחת מהתוכניות הללו יושבות על אחד המדפים ומעלות אבק. כל אחת מהתוכניות הללו יכולה להציל חיים ולמנוע אבידות בנפש. אולם עד היום אף אחת מהממשלות לא ניגשה לפתוח ולאמץ אף אחת מההמלצות הרבות המופיעות בכל אחת ואחת מהתוכניות ומהמסקנות הנלוות לה. עמותת אור ירוק פנתה למדינה ולממשלה (ולא חשוב איזו ממשלה מכהנת, ימין שמאל, מרכז או כל אחת אחרת) לאמץ את אחת התוכניות על מסקנותיה, לא משנה איזו תוכנית, לא משנה איזו ממשלה - פשוט לאמץ תוכנית ולפעול עפ"י הנחיותיה. העמותה גם התחייבה לסייע במימון ישומי התוכנית ויצאה בקמפיין גדול (שאני בטוח ששמעתם עליו, קראתם עליו וכו') למען גיוס עצומה שתקרא לממשלה לאמץ תכנית לאומית למניעת תאונות. בשבוע שעבר התבשרנו כי עברנו את מיליון החתימות ... כלומר יש הסכמה מלאה לצורך ולדרך אותה מנסה לקדם עמותת אור ירוק. אני אוכל להמשיך ולכתוב על כל תרומות העמותה, על כספים (המגיעים מתרומות נטו) שעושים את דרכם מקופת העמותה לחינוך הדור הצעיר לנהיגה טובה ובטוחה יותר, לאכיפת החוקים על כלל הנהגים (ומנסיון, אני מכיר מקרוב הרבה איזורים ולפחות 2 מקרים בהם בזכות נוכחות ניידות ומתנדבים הממומנים ע"י העמותה סייעה להצלת חיי אדם), אוכל להמשיך ולכתוב על מאות מתנדבי העמותות העושים לילות כימים בהתנדבות למען הקהילה ולמען שמירת הבטחון בכבישי הארץ. אך לצערי קצרה היריעה. בואו נחשוב רגע בצורה חיובית ולא ננסה להתחרות בכל עמותה שקמה ומנסה לעזור ולסייע. לצערי מצב התעבורה בארצנו בכלל ותרבות הנהיגה בפרט דרושה להרבה "שיפצורים ושיפוצים", אז בואו ונקדם בברכה יוזמה ופעילות של כל עמותה וכל גוף או אדם פרטי שמעוניין לתרום למען קידום המטרה. בברכה ובאהבה, אביחי ארביב

ttzz

New member
כמה דברים

אני וכמוני לא מוצאים את הקשר באמת...לגבי אנשים באדום אני לא רוצה להתייחס(קודם כתבתי שצריך שיהיו)כי אני לא מכיר את מעשיהם לגבי אור ירוק...נראה לך שעוד ניידות יורידו את האנרכיה?איך? בא אני אגיד לך אולי למה נראה שיורדת האנרכיה...כי הממוצעים של אלה שנוסעים בלי חגורות יורד בגלל שאור ירוק לא נספרת וככה זה נראה פחות,אחרת אני לא רואה שום הגיון... לישם תכנית?איזה תכנית?אני לא ראיתי תכנית אז למה שאני אחתום? לתת לממשלה?ממשלה לא יודעת שצריך לפתור את הבעיה? למה נראה לך שאת כל התכניות לא עשו ואת של אור ירוק יעשו,אם יש להם תכנית... אנרכיה?כאן כמעט כולם מסתכלים על עצמם ואם יש אדם פרטי שחושב על משהו כנראה יש משהו מאחורי זה לקדם בברכה,תקדם מקרה שקרה היום אם כבר מדברים על אור ירוק בפ"ת כמה רחובות היתה הפסקת חשמל,איתם גם רמזורים... באו אנשי אור ירוק עם רצון טוב והתחילו לכוות את התנועה...בנס אחד מהם לא נדרס... אני מדבר על כביש מהיר שאנשים םתאום קולטים את השוטר בלי פנס רק עם אפודה(שאמורה לזהור דהויה כולה)עומד באמצע הכביש וכל פעם שמגיעה מכונית הוא פותח ידים ומסתובב...למה נראה לך שמשהו יראה את הידים שהוא פותח אם אין עליהם שום סימן חוץ מהשרוולים שלו? אמרתי לשוטר שהיה לידי שיבא רגע דחוף להגיד לו משהו והוא בא ואומר לי אין לו זמן...אין לו זמן?אמרתי דחוף אם משהו עומד להאנס אני אומר לו על השוטר שבאתי משם וכמעט לא רואים אותו ומה הוא עונה?בסדר בסדר... אני לא מדבר על שוטרים שלהם שלא חוגרים,אני מדבר על זהירות מינימלית שאתה בא לעזור לאחרים... כל זה לא שווה אם השוטר היה נדרס?מקרה חד פעמי זה לא

AvihayA

New member
טוב ... אנחנו לא חייבים להסכים ...

אנחנו לא חייבים להסכים על כל דבר ... נכון ? אני באמת מאחל לך רק כל טוב ובריאות. אביחי,

למעלה