היי,

t w i x i t

New member
היי,

מה המצב ??? דבר ראשון - אמאללל'ה אתמול הספירה ירדה לי ל-2000, אחרי ששבוע שעבר היא הייתה 8000. דבר שני - זה הגיוני שאחרי טיפול כימותרפי יש כאבים איפה שהגידול נמצא ? כי זה כבר פעם שניה שכואב לי בריאות (כשאני נושמת) אחרי טיפול.

שלום לך

מה איתך? מקווה שהכל בסדר גמור. בקשר לספירה, אצלי היא גם ירדה ל-300 ואחרי 3 ימים (אחרי מס' זריקות ניופוגן) עלתה ל-50000 זה היה שיא אצלי. לא צריך להתרגש מזה, הרופאה שלך כבר תדריך אותך בטח. בקשר לכאבים- שוב מניסיון שלי, באמת שצרב לי במקום המסויים של הגידול, ובסך הכל זה התפקיד של הכימו, לפעול כלפי הגידולים. אני מאמין שאולי תרגישי גם סתם כאבים כמו דקירת או מיחושים בשאר הגוף בגלל החומרים האלו. אצלי הרופאה במקרים הכלו לא מתרגשת, וזה ההסבר שקיבלתי. בכל מקרה הרבה הרבה בריאות ושמחה רפואה שלימה

שלום

1.אפשר לטפל בירידת הספירה אם היא יורדת לרמות שמסכנות אותך ומשאירות אותך חשופה לזיהומים. פני לרופאים שלך, אם אין הם מודעים לתוצאות בדיקות הדם. 2.את מטופלת בABVD? דווחי לרופאים על כל מקרה של שיעול או קוצר נשימה או כאבים בנשימה בהקדם. יכול להיות תופעת לוואי של בלאומיצין. כאב ותחושת אי נוחות יכולה להיגרם מהכימותרפיה, זכותך לבקש שיכוך כאבים.

בעניין שיכוך הכאבים-ושימוש בסמים...

מענין מה שאתה כותב, אני עמדתי על זכותי לבקש מהרופאה שלי משהו לשיכוך כאבים, (אני מטופל ב-ABVD) והרופאה השתמשה בזכותה לשלוח אותי לקחת כדורים נגד כאבים, סתמה ולא פירשה. איזה סוג של כדורים כאלו יש? ומה אתה אומר על שימוש בגראס וכדו'? (אני בחיים לא התקרבתי לסמים, ולא מעוניין, אבל מישהי פה יעצה לי פעם שאם הכאב בלתי נסבל רצוי לקחת בזמן הזה גראס וכדו' מה אתה אומר?

שיכוך כאב

שלום, יש מדרג של כאב, מ1 עד 10. בהתאם לכאב נותנים אחד משלושת סוגי תרופות בגדול: 1.לכאב חלש נותנים תרופות לא אופיואידיות: אקמול, אתופן, וולטרן. 2.לכאב בינוני נותנים אופיואידים חלשים או אופיואידים חזקים במינונים נמוכים - אלגוליזין, פרופוקסיפן, טרמדקס. 3.לכאב חזק נותנים אופיואידים חזקים - מורפין, פנטניל, אוקסיקודון. במידה ויש כאב כרוני צריך לעשות חישובים לפי זמן מחצית חיים כדי לדאוג למינון מספק לשיכוך כאב מתמיד. קנביס (גראס) באמת עוזר לכאבים ולסימפטומים אחרים כמו בחילות, אבל הוא לא חוקי וגם קשה להשיג אותו בדרך נקייה, ואין לדעת אם הוא מעורב בעוד כימיקלים לא רצויים. בקשר לאותה רופאה, לא הבנתי למה התכוונת. האם היא רשמה מרשם ולא הסבירה על התרופה? האם שלחה אותך לקנות תרופה ללא מרשם להקלת כאב? צחוק הגורל, דווקא תל השומר הם המובילים ברפואה תומכת ופליאטיבית באונקולוגיה.

שלום לך. התכוונתי ש:

הרופאה לא ענתה ברור מה עלי לקחת, ורק אמרה: תיקח משהו נגד כאבים. שאלתי מה? והיא אמרה: אופטלגין או משהו כזה. זה רציני? זה מספיק כשיש לי כאבים של הטיפול + כאבים בעצמות בגלל הניופוגן? אגב מאוד מעצבנים, אך הם באים כשבוע, והם חולפים. ובקשר לגראס, יש לי מהיכן להשיג, נקי ללא כימיקלים. מאיפה היכרתי מוכר כזה? זה סיפור מהסרטים, לא זה המקום. אז על מה אתה ממליץ? ומה בקשר לרופאה, לבקש ממנה משהו ספציפי? סוג של כדורים?

לא, זה לא רציני

הרופאה אמורה לעשות בירור לגבי אופי הכאב, משך הכאב, וכו' וכו'. בכל אופן, ההמלצה שלי לתרופה לכאב שאתה מתאר (שהוא בינוני באופיו כנראה) היא "טרמדקס" בטבליות (TRAMADEX). לדעתי, התרופה הכי טובה לכאב הבינוני ובמיוחד בממאירויות. אין מה לחשוש מתלות והסתגלות, זה מאוד נדיר ולא ממש קורה בסרטן. אין שום סיבה לכאב. זאת תרופת מרשם וצריך להשיג מרשם מהרופאה המטפלת שלך. אם היא תסרב, פנה לרופאת המשפחה בבקשה לרשום את זה. הם גם יתאימו מינון. אני לא מתכוון לעודד שימוש בגראס, בטח ובטח שלא בכתב. אני חושב שעדיף לנסות קודם את התרופות המאושרות והחוקיות, ואם זה לא יעזור לך - תעשה מה שבראש שלך.

דגנילי

New member
את הרופאה הזאת לא מעניין הכאבים...

מה שמעניין אותה זה שהטיפול שהיא נותנת יצליח. תופעות לוואי בשבילה זה בדיחה, או לפחות פשוט לא מעניין. היא שכחה לתת לי זופרן (ככה קוראים לזה?) נגד בחילות.. לפני כימו של 5 ימים. ושהקאתי את הנשמה, והתלוננתי בפניה היא צחקה צבטה אותי בלחי ואמרה לי שאף אחד לא מת מקצת הקאות..

אני מכיר את הרופאה הזאת

ואני גם חושב שהיא בעייתית ויש צורך להעביר עליה ביקורת. אבל, אני לא חושב שצריך להעביר עליה ביקורת פומבית. זה לא נראה טוב וזה לא תורם לכלום. את מוזמנת לפנות בתלונה עליה להסתדרות הרפואית, משרד הבריאות והנהלת תל השומר (למרות שלא הייתי מצפה לתגובה נורמלית מהאחרונים).

דגנילי

New member
אני לא חושפת אותה בפומבי...

אני לא חושבת שזאת ביקורת פומבית מאחר ואני לא מציינת את שמה ורק מי שמכיר אותה אישית יודע על מי אני מדברת.. ולא מעניין אותי אם זה נראה טוב או לא וזה כן תורם להזדהות שלי עם כמה אנשים פה..ולהוצאת הכעסים שלי.. אני מרגישה הכי בסדר שבעולם להגיד את שבליבי. ואין לי כוונה לפנות לשום הסתדרות..כי זה לא מעניין אף אחד חוץ מאיתנו החולים העוברים דרכה. וכמו שאני נוטה לשבח רופאים שטיפלו בי (במקרה זה אני גם מציינת את שמם), אני יכולה לספר על התנהגות לא אנושית של רופא זה או אחר.. ואני לא נותנת יותר מדי פרטים מזהים כמו מראה חיצוני או שם, רק דרך התנהגות שאותה מותר לי לחלוק עם חברים אחרים פה.

למעלה