היי,

היי,

מכל התשובות שקראתי עדיין לא הנבתי מזה מאמנים... לי עולה לראש מאמנים כמו..מאמני כושר למשל מישהו יכול להסביר?

gallop28

New member
מאמן אישי

באתרים אלו תוכלי למצא הסברים לגבי מהו מאמן אישי

tlingit

New member
הי Nobody is Listening ../images/Emo13.gif

לא במקרה עולה לך לראש מאמני כושר. אימון אישי הוא תהליך עבודה שבו אדם עובד עם מאמן אישי כדי להשיג מטרות שהוא רוצה בהן בחיים או בעסקים. מטרות יכולות להיות מגוונות מאד, החל מהשגת שינוי בתחומי חיים, כמו זוגיות, שינוי קריירה, או תחומים אישיים, או השגת שינוי בעסקים כמו שיפור תחומים מסויימים של פעילות עסקית, או התמודדות עם תפקיד חדש, ויש גם אימון להפרעות קשב ו ADHD. המאמן מביא סל כלים ומתודה, המתאמן מביא את יכולותיו והם עובדים ביחד כדי להשיג את התוצאות הרצויות. (יש כמובן כמה אסכולות באשר לתפישת העולם והמתודה) האימון שאב השראה מכמה וכמה מקורות, שאחד מהם הוא האימון הספורטיבי גם בהקשר של התגייסות למאמץ מרוכז לתקופה מוגדרת כדי להשיג תוצאות (כמו במחנה אימונים), ולא מדובר בתהליך ממושך כמו בטיפול פסיכולוגי. גם בהקשר שהרעיון הוא שעובדים עם היכולות והמגבלות הקיימות של המתאמן (כמו שמאמן קבוצת כדורגל מקבל את השחקנים וצריך לתכנן איך לנצח בעזרת היכולות ותוך עקיפת המגבלות שלהם - כלומר שימוש נבון בנתונים הקיימים) מקווה שעזרתי להבהיר קצת, ואני ממליצה מאד לקרוא איך כל אחד מאלה שמלמדים אימון מסביר מהו אימון אישי - לחץ על 'קישורים' בפס הכחול בראש העמוד.

וואלה...

אממ כן, הבהרת. אבל את יודעת מה מעניין אותי לדעת? איך מכשירים את המאמן עצמו לאמן אחרים? כי..לפי איך שתארת מאמן הוא נשמע טיפה כמו... אלוהים כזה חח מעין...פסיכולוג.

tlingit

New member
../images/Emo13.gif

כדי להיות מאמן לומדים בקורסים שבהם גם לומדים את תפישת העולם, את המתודה שנקראת אימון אישי, וגם לומדים סל של כלים שעוזרים לעשות את העבודה
ממש לא אלוהים
, פשוט ידע וכלים שנרכשים.
ועל ההבדל בין פסיכולוג למאמן אתה יכול לקרא בתשובה שכתבתי ל- tzurtzur למטה בדף

טושטוש5

New member
באותו עניין... ../images/Emo35.gif

האם המאמן הוא באימון בעצמו? האם זה חלק מתכנית ההכשרה? אני יודעת למשל שבמקצועות טיפוליים מחייבים את המטפלים לעתיד לעבור טיפול בעצמם (לדוגמה בלימודי פסיכולוגיה, טיפול באומנויות וכדומה). והאם אימון זה משהו נקודתי לנושא מסוים, או משהו שאפשר לקחת אותו ככלי לחיים (כמו שאני עשיתי עם הכלים שקיבלתי בפורום של לנדמרק)?

tlingit

New member
יש ../images/Emo37.gif ויש ../images/Emo27.gif

האם עוברים אימון אישי מלא תוך כדי לימודים - תלוי בתכנית ההכשרה יש שנוהגים כך ויש שלא. בכל מקרה, תוך כדי הקורס(ים) מתרגלים אחד על השני את האימון את כל הכלים, הדרכים והמתודות הנלמדות (כך שבסוף הקורס כולם מכירים את כולם די טוב
) אימון מתחיל בדרך כלל במשהו פחות או יותר נקודתי (אנשים זקוקים לסיבה או משהו שמציק כדי לרצות לעשות שינוי) אך בהחלט מספק כלים ודרך מחשבה שאפשר לקחת לחיים

נשמע...חזק.

נחמד לדעת... לא בטוחה שאני הכי מאמינה בזה ובהשפעות של זה אבל..נחמד לדעת.

tlingit

New member
כולנו מוצאים בסוף

את הדרך המתאימה לנו ביותר לפעמים לוקח זמן לבחור לפעמים צריך ללמוד עוד לכל אחד מאיתנו יש כוחות מדהימים

למעלה