היי

ita101

New member
היי

את ההגדרות של "מה זה" אימון אישי אני קורא בהרבה מקומות. כולל הודעות רבות בפורום הזה. משום מה לא מצאתי משהו שיאמר לי מה זה מעבר להגדרה - דוגמא לסוג לקוח שדורש את האימון, איך העבודה התבצעה בפועל, פיקוח ובקרה, ובכלל מה נעשה באותן שעות שבהן היו המפגשים - שיחות נפש, שאילת שאלות, עבודה פיזית, קריאת ספרים, יציאה לשטח. זה מה שהכי היה מסביר לי מה קורה בפועל. אני מבין מההגדרה שהיא כוללנית וזה גם בכוונה - כדי להרחיב את פלח הלקוחות. אבל אם אני איך שהוא מבין את הדרישה לאימון עסקי, הרי שאני פחות מבין (או מוצא את זה נפוץ) את הדרישה לאימון לאהבה\ ליחסים במשפחה או כל דוגמא אחרת לאימון למטרות שונות בחיים. פשוט אני לא רואה את זה נפוץ שאנשים יפנו למאמן - גם בגלל שזה לא נהוג, גם בגלל שתחום האימון הוא לא כזה ותיק, וכו'. הייתי רוצה לדעת, כמה שאפשר, על אימון. מה קורה בפועל. משהו שיתן לי מושג אמיתי. :) תודה,

תשובה אפשרית

הי איתמר ישנם כמה שאלות שעולות לי מדבריך כדי להבין טוב יותר את מה שמטריד אותך, אבל כדי לא להתחיל בשאלה אז הנה תשובה . מה עושים באימון: להלן תאור אפשרי, תלוי כמובן במאמן ובשיטה 1. הכרות 2. הגדרת מטרות, הבהרתן, חידודן 3. עבודה על מישוש המטרות בדרך של שאלת שאלות על מנת להבין מה מונע ממך לנוע לעבר מטרות אלה, המאמן ישאל שאלות שאתה לא שואל את עצמך ובדיוק התשובות לשאלות אלו הן החלק החסר עבורך לנוע לפעולה. שאלות שונות נועדו לבחון אספקטים שונים של התפיסות שלך, לדוגמא חששות שיש לך מביצוע פעולה, ברור עם מאמן לרוב מניב תוצאה של התפוגגות החשש, תפיסות עולם שיש לך שמונעות ממך לצאת לפעולה ברור בעיניין זה יגלה לרוב שניתן לשנות תפיסה זו או לבצעה פעולה חליפית שלא תתנגש עם אותה תפיסה ועוד ועוד. 4. לעיתים בתוך התהליך מתבררים דברים נוספים לגבי המטרות ואז יש ליטוש נוסף של המטרות וחוזר חלילה אימון נמדד בתוצאות פיזיות לא בתובנות ותחושות. דוגמא למקרה אימון אפשרי אדם רוצה לעשות דיאטה, עושה כבר שנים בתוכניות שונות ולא מצליח בא לאימון על מנת להצליח לרזות. מטרה אפשרית הפחתת 15 ק"ג תוך שישה חודשים במהלך האימון המאמן עשוי לבדוק אם המתאמן יודע מה צריך לעשות כדי לרזות 15 ק"ג בחצי שנה? ולברר איתו את התפיסות שלו לגבי ביצוע פעולות אלו השיחות לרוב יספקו בהירות לגבי הפעולות, לעיתים יצוצו פעולות נוספות שלא הובאו בחשבון ע"י המתאמן ויש מקום לברר מה עמדתו לגבי פעולות אלו לדוגמא לשאלה האם הוא יודע כיצד מרזים 15 ק"ג בחצי שנה הוא עשוי לענות "אוכלים פחות" ולשאלה המתבקשת "שקלת להוסיף ספורט?" הוא עשוי לענות "ניסיתי פעם אבל זה לא בשבילי" המתאמן מציג כאן פרדיגמה קלסית, "הורדה במישקל = לאכול פחות" וגם "ספורט = לא בשבילי", תהליך האימון יברר את שתי הפרדיגמות האלה ויפרק אותן, בשביל המתאמן הפרדיגמה היא עובדה ממשית כמו זריחת השמש בשביל המאמן זו רק עוד דעה, המטרה היא לשאול את השאלות שיספקו למתאמן בהירות לגבי הפרדיגמות הללו, התשובות שהוא יתן לעצמו יבהירו לו את דרך הפעולה הנינוחה עבורו. זה נכון שנראה שיש יותר אנשים שלא מכירים את נושא האימון מאשר ההפך (כמובן שזה סובייקטיבי כי אני לא באמת בדקתי ונראה לי שגם אתה לא) אבל התחום שקיים בעולם כבר 25 שנה עשה קפיצה תודעתית בשנתיים האחרונות יותר משעשה ב25 שנות קיומו הן במגזר העיסקי והן בפרטי ולראיה תראה כמה בתי ספר למאמנים קמו בשנתיים שלוש האחרונות וכמה מוסדות מתחומים אחרים מעצבים מחדש תפיסות ברוח האימון על מנת לא להשאר מאחור, בראיה עיסקית זה פשוט ביקוש והיצע, וביקוש פרושו מודעות הולכת וגוברת בציבור הרחב. יש הגורסים שבתוך חמש השנים הקרובות המגזר העיסקי יעבוד בשיטת "מאמן לכל מנהל", ותחומי חיים נוספים יהפכו למבוססי אימון כגון תרבות הגוף (תזונה נכונה, ספורט, בריאות), קריירה, זוגיות, כספים ועוד. מדבריך, מהנחישות ומהפרטים שאתה מבקש אין לי ספק שאתה מחוייב כלפי עצמך להבנה עיניינית ופרטנית של דברים ובפרט נושא האימון וזאת עובדה ראויה לציון, עם זאת גם עולה שמשהו מדאיג אותך,האם זה נכון? אולי אם תנסה לפרט יותר בעיניין זה אני ואולי חבר אחר בפורום נוכל לספק לך תשובה שתענה לך בצורה מדוייקת יותר לדאגה זו.

ita101

New member
תודה

לגבי הדוגמא שנתת לי - זה נשמע מתאים יותר למאמן כושר נגיד. אחד שמן הסתם גם יראה בצורה כזאת שאנשים מתאווים להיראות כמוה - מבחינת גיזרה וכו'. בקיצור - מאמן כושר אישי. אני מניח שיש איזה התמחויות ספציפיות למאמנים. האם אתה מאמן כושר? לגבי עצמי - אני מעוניין לאמן את עצמי + אחד מהעיסוקים האפשריים שלי בעתיד זה להיות "מאמן". ההגדרה הכוללנית מושכת אותי ודוחה אותי כאחד. יש לי דעות לשני הצדדים בקשר לעירפול שקיים מסביב לכל העניין הזה, ומה שרציתי לדעת זה מה זה בדיוק "העניין הזה" ביתר פירוט כך שאוכל לקבוע דברים יותר חד משמעיים לגביו.

בבקשה

לגבי, לא אני ממש לא מאמן כושר, אני מאמן אישי, מעניין אותי לדעת איזה חלק של דברי הביא אותך לחשוב שאני מאמן כושר? לגביך, מכיוון שאתה מתלבט בעיניין גם לגבי "לאמן את עצמך" וגם לגבי להיות מאמן הצעד הראשון שכדאי שתעשה זה למצא לך מאמן ולהתאמן אצלו, בתור התחלה יש מאמנים שנותנים מפגש ראשון חינם על תקן מפגש הכרות, במפגש זה תקבל תחושה לגבי מהו אימון וגם לגבי המאמן עצמו, אם יראה לך אז תמשיך. לדעת מהו אימון ע"י שאילת שאלות זה כמו לעמוד על שפת הבריכה ולשאול אנשים עד כמה המים קרים, אתה יכול לקבל מושג כלשהו אך לעולם לא תוכל לדעת בוודאות עד שלא תקפוץ, וכדאי לזכור, באימון כמו בבריכה אם המיים קרים מדי או החברה לא לטעמך תמיד תוכל לצאת החוצה. שחיה נעימה אגב אני גם לא מאמן שחיה

ita101

New member
דוקא הנחתי שאתה לא מאמן כושר

מעניין למה הנחת שחשבתי שאתה מאמן כושר
הכוונה המקורית שלי היתה שתספר (תספרו) לי על חווית אימון אישית שאתה נכחת בה בתור מאמן. תהליך אימון שאתה יצרת. אפילו יהיה מלמד אם מתאמן ירשום על האימון שהוא עבר. אבל אני לא מתכוון ללחוץ. אם זה לא מתאים מכל מיני סיבות אז לא נורא.

בבקשה

לגבי, לא אני ממש לא מאמן כושר, אני מאמן אישי, מעניין אותי לדעת איזה חלק של דברי הביא אותך לחשוב שאני מאמן כושר? לגביך, מכיוון שאתה מתלבט בעיניין גם לגבי "לאמן את עצמך" וגם לגבי להיות מאמן הצעד הראשון שכדאי שתעשה זה למצא לך מאמן ולהתאמן אצלו, בתור התחלה יש מאמנים שנותנים מפגש ראשון חינם על תקן מפגש הכרות, במפגש זה תקבל תחושה לגבי מהו אימון וגם לגבי המאמן עצמו, אם יראה לך אז תמשיך. לדעת מהו אימון ע"י שאילת שאלות זה כמו לעמוד על שפת הבריכה ולשאול אנשים עד כמה המים קרים, אתה יכול לקבל מושג כלשהו אך לעולם לא תוכל לדעת בוודאות עד שלא תקפוץ, וכדאי לזכור, באימון כמו בבריכה אם המיים קרים מדי או החברה לא לטעמך תמיד תוכל לצאת החוצה. שחיה נעימה אגב אני גם לא מאמן שחיה

איתמר שלום

אני מבינה את הרצון לדעת ה-כ-ל (או לפחות כל מה שאפשרי) על תחום מסקרן שאינך מכיר ובכל זאת, הסיבה שאינך מקבל תשובה מדוייקת, מפורטת, כוללת לא קשורה ברצון להשאיר הכל עמום כדי להרחיב את פלח הלקוחות (כדבריך...) אלא מסיבות אחרות: א. אין תהליך אחיד של אימון (כמו שאין תהליך אחיד של טיפול או יעוץ) ב. אין חוויה אחידה של אימון (כמו.... כנ"ל) ג. קצרה היריעה מלספר "סיפורי אימון" או "חוויות אימוניות". לכל אחד יש המון שכאלה ולא כאן המקום לסקור אותם. אם אתה רוצה להכיר לעומק אימון - קרא עליו יותר. קנה ספרים שעוסקים באימון, קרא את הדברים שנכתבו כאן בפורום הזה מאז היווסדו בוא לערבי מבוא בארגוני הכשרה (שם גם תשמע בוגרי קורסים מספרים חוויות אישיות ותוכל לקבל מבט אישי) בקש להיפגש עם מאמנים לפגישות ראשוניות שוטט באינטרנט יש חומרים למכביר. כל מה שצריך הוא להחליט להיות אקטיבי במקום להישאר פאסיבי ולבקש "סיפורי אימון". אגב... גם זה אחד מעקרונות האימון החלפת ה "do me" ב "I'll do". בהצלחה ענת א

ita101

New member
מה שרציתי בסך הכל

זה שאנשים יגידו באיזה תחום ספציפית הם מתעסקים באימון. טוב אני מבין שלתת דוגמא זה בעייתי... בגלל שאיך שאת אומרת לאנשים אין מניע לספר חוויות ולשתף כי לא יוצא להם מזה שום תועלת וגם בגלל שזה "קשה" טכנית. לגבי ללכת למכוני הכשרה וכו' - לא נראה לי כי אני לא מתכוון בזמן הקרוב ללכת ללמוד את זה ממש. רק מתעניין בינתיים. אגב יש לי כמה ספרים שאני מתכוון לקרוא (חבל שהם באנגלית) אבל רציתי רעיון כללי קודם, משהו יותר ממוקד מספר עבה כרך. שיהיה יום טוב

למעלה