היי...

משתקמת

New member
היי...

היי, אני חדשה בפורום ורציתי לדעת בדיוק מהי "רפואה אלטרנטיבית"?

m_katzmann

New member
אלטרנטיבה לרפואה הקונבנציונלית

למשתקמת שלום, רפואה אלטרנטיבית כשמה כן היא, היא אלטרנטיבה לרפואה הקונבנציונלית. כאן מנסים לאזן את גופנו במקום לטפל בסימפטום המחלה בלבד, כי לסימפטום אחד יכולים להיות סיבות רבות. איזון הגוף וראייתו כאיחוד-גוף-נפש. בעיה גופנית יכולה להתבטא ברגש ובעיה נפשית יכולה לבוא כמלווה בעיה פיזית. שמירה על תזונה נכונה,אורח חיים בריא, ופעילות גופנית היא שמבטיחה לנו בריאות טובה. מאיה

yoelnd

New member
משלימה

שלום! מאיה אינני מסכים עם המושג אלטרנטיבית - חלופית כי אם משלימה, השילוב הוא החוכמה. עם זאת, אסתייג ואומר כי יש מקרים כגון רפואת חירום ואיבחון שהרגילה מעולה, ויש מקרים בהם אמליץ קודם "אלטרנטיבית" ואח"כ משלימה. רק בריאות!

דני ספן

New member
רפואה אלטרנטיבית לא במקום המערבית

מאיה, אני כלל לא מסכים איתך לגבי תפיסת העולם שלך בנוגע לכך שהרפואה האלטרנטיבית היא אכן אלטרנטיבה לרפואה המערבית. אני ממש לא חושב כך, לדעתי המושג " רפואה אלטרנטיבית " כלל לא נכון כיוון שהרפואה המערבית נותנת פתרונות חרום ומטפלת יפה בשיטה הזו. הרפואה הטבעית ( שאגב גם זו לא ההגדרה המדויקת אך עדיפה על פניה של זו ) היא אכן נותנת פתרונות טובים יותר לחלק מהבעיות הקימות ואכן היא מונעת מחלות ובעיות אחרות. ברפואה הסינית יש אכן ניסיון לאיזון הגוף ולא טיפול בסיפטום עצמו כפי שציינת. תודה

MADAM BI

New member
מאיה תודה על התשובה אני חדשה

פה לגמרי אבל אנילא חדשה בעניין האלטרנטיבי והוא מעסיק אותי מאד כבר במשך הרבה שנים אני עצמי רק התעסקתי בתזונה טבעונית קצת והפסקתי ועשיתי פעם דיקור מחטים סיניות נגד בצקת ברגליים

m_katzmann

New member
גם אני חשבתי פעם

שהרפואה האלטרנטיבית באה רק להשלים את הרפואה הקונבנציונלית ולא הייתי מעיזה לאמר למישהו אל תקח תרופה תעשה דיקור סיני. היום התשובה שלי היתה שונה. היום אני יודעת שלרפואה האלטרנטיבית יש פתרונות וזה לא מקרה שהסינים מאריכים ימים. וזה לא מקרה שכל מי שמגיע לתאילנד חש את השלווה ןהרגע. משום מה אנחנו נוטים לחשוב שכל מה שחדש הוא השיא ולא קולטים שהיו כאן פעם שיאים לא פחות מרשימים מהשיא העכשווי. משום מה אנחנו חושבים שאנחנו הכי חכמים ולא מנסים אפילו להבין את החכמה של חלק אחר של העולם. כבר חכמינו אמרו: נפש בריאה בגוף בריא. הם כבר הבינו שאדם לחוץ לא יכול להיות בריא, שאנחנו צריכים לטפל ברגש שלנו בדיוק כמו שאנחנו מטפלים בגוף. מה שהרפואה הקונבנציונלית עושה היא מטפלת נקודתית בתרופות ומרעילה את הגוף או בניתוח וגורמת לו לטראומה שגורמת כבר לבעיה הבאה. זה רק עניין של זמן. לעומת זאת הרפואה האלטרנטיבית מגיעה לשורש הבעיה לא רק לסימפטום שלה. לחץ דם גבוה יכול לבוא מכל כך הרבה סיבות, הרפואה הקונבנציונלית אפילו לא טורחת לברר מה הסיבה היא פשוט מורידה את לחץ הדם מחלישה את הגוף ונותנת לו עוד פחות כח להתמודד עם המקור לבעיה שבטוח יפרוץ במקום אחר, כי "ה"בעיה בעצם כלל לא טופלה. ורק טיפול במקור הבעיה, בסיבה להתפרצות לחץ הדם, בפתיחת החסימה, היא שתטפל בבעיה הגופנית. אבל אין לנו זמן. אנחנו צריכים להשיג הכל ומהר. ואנחנו לא שמים לב איך אנחנו רצים מנחיתה אחת לשניה. ורק טומנים לנו כבר את המלכודת לנחיתה הבאה. איזון זה דבר חשוב. כשאנחנו מאוזנים הראש שלנו עובד טוב יותר, הגוף שלנו בריא יותר. איזון זה לא רק כשיהיה לנו זמן, איזון זה בשביל שיהיה לנו זמן. מאיה

למעלה