היי

• פותח הנושא vanna
  • פורסם בתאריך

vanna

New member
היי

האבולוציה נעצרה?? מתי האדם ימשיך "להבא" אם נחסל את כל הרופאים הוטרינרים וכל אנשי המיקצוע למינייהם זה יקרה..?
היסתבכתי קצת

SilentMike

New member
האבולוציה לא נעצרה.

תנאי הכשירות השתנו. אין "הבא". היצורים החיים לא מסודרים בסדר כלשהו מראש. אי-אפשר לדעת אם ומתי יעבור על המין האנושי שינוי כזה שניתן יהיה לומר שהוא כבר מין אחר לגמרי מזה שלו היה שייך צ'ארלס דרווין נניח. אבל לא הייתי מחכה בנשימה עצורה.

למה לחסל את כל הרופאים הוטרינרים?

האם יש לך סיבה לחשוב שתדירויות האללים השונים אצלם שונה מזו שבאוכלוסיה הכללית, ואז חיסולם ישנה את תדירות אותם אללים באוכלוסיה?

vanna

New member
לא

מי אלה "האלילים"? היתכוונתי שכשכל פעם מופיע אצלנו משו אנחנו ישר רצים לרופא אז אם לא היו רופאים אנחנו לא בהכרח נמות פשוט נישתנה..

"אנחנו" כמין, לא כפרטים.

אם לא היו רופאים אז ההסתברות שאדם חולה ימות תגדל. ואז אולי באמת תהיה ברירה טבעית לחזקים וכשירים יותר. אבל החולים עדיין ימותו, ובמספרים גדולים יותר. וכמובן, כל אדם מבוגר ימות יותר מהר, אז תוחלת-החיים תלך פייפן. וגם תינוקות ימותו יותר, בעיקר מזיהומים. אז זה אולי נכון בתיאוריה, אבל לי אישית לא מתחשק ליישם את זה על עצמי או על הילדים שלי. אם הם יקבלו דלקת-ריאות או שפעת בגיל אפס, אני לא אגיד "טוב, נראה אם הם חזקים מספיק לעמוד בזה, ואם לא אז נזרוק ונעשה חדשים". זה לא אומר שחייבים לרוץ לרופא על כל שטות, אבל עדיף לא לחסל אותם כל-כך מהר. והאבולוציה, לשאלתך המקורית, ממשיכה בקצב הרגיל שלה: לאט ובהתמדה. שמת לב שהיבשות בכדור-הארץ זזות? לא? זה לא אומר שהן לא זזות (הן דווקא כן, כמה מטרים לשנה), זה רק אומר שהן עושות את זה לאט. כנ"ל האבולוציה; לא רואים אותה עובדת, אבל היא עובדת. וכן, גם לגבי בני-אדם.

למעלה