היי,

שילי1

New member
היי,

יש לי כמה שאלות קצרות, בני בן שנה וחודש ואני רוצה לקנות לו כלי נגינה, איזה את ממליצה שהם מעניינים לגילו? 2. איזה השחלות אני יכולה לקנות לו לפתוח המוטוריקה העדינה 3. האם צבעים ובצק מתאימים לגילו? 4. איזה פאזלים אני יכולה לקנות לן? 5. מאיזה גיל מתחילים משח'קי הקופסא? 6. האם זה נורמלי שאין לו יותר משתי דקות סבלנות לשחק עם משהו? תודה על הסבלנות ועל תשובותיך הטובות, תודה ויום נעים, שילי

שילי1

New member
השאלה שלי שוב

יש לי כמה שאלות קצרות, בני בן שנה וחודש ואני רוצה לקנות לו כלי נגינה, איזה את ממליצה שהם מעניינים לגילו? 2. איזה השחלות אני יכולה לקנות לו לפתוח המוטוריקה העדינה 3. האם צבעים ובצק מתאימים לגילו? 4. איזה פאזלים אני יכולה לקנות לן? 5. מאיזה גיל מתחילים משח'קי הקופסא? 6. האם זה נורמלי שאין לו יותר משתי דקות סבלנות לשחק עם משהו? תודה על הסבלנות ועל תשובותיך הטובות, תודה ויום נעים, שילי

יעל כץ

New member
תשובות - בן שנה וחודש

שילי שלום, הנה תשובותי: 1. כלי נגינה - בגיל הזה הם מתעניינים יותר בעצם הפקת הצלילים. לכן צעצועים כמו קסילופון, תוף כלשהו - תוף מרים, תוף הים וכו'. כלי מקלדת כמו פסנתר כלשהו יכול לעניין אבל יכול להיות קשה קצת לדייק. 2. השחלות - בעיקר צעצוע שמשחילים על עמוד או מוט. כמו מגדלי טבעות שונים, או 'מיון כדורים' מעץ, עם מספר מוטות ומשחילים כדורים בצבעים שונים. 3. צבעים ובצק - עקרונית כן, אלא שכדאי לשים לב, כיוון שיש נטייה בגיל הזה להכניס הכל לפה. אמנם הבצקים והצבעים הממותגים אינם רעילים - אבל עדיין לא נועדו לחקירה דרך הפה. לכן, בדר"כ מומלץ לחכות קצת עד שהדחף להכניס הכל לפה דועך. 4. פאזלים - של צורות בודדות. כמו פאזל צבעים או פאזל צורות. 5. משחקי קופסה - תלוי איך משחקים. אם משחקים כמשחק של אוצר מילים והתאמה פשוט - אפשר אפילו לפני גיל שנתיים במשחק לוטו ראשוני. יש מגוון קטן של משחקי קופסה לגיל שנה וחצי אבל לא לפני. 6. סבלנות לשחק - כן, בגיל הזה ילדים רבים מעדיפים להתנועע מאשר לשחק בישיבה במקום אחד. וגם חשוב איזה משחק/אתגר נותנים לו ואם יושבים איתו יחד או לא.

למעלה