היי!

Roy191

New member
היי!

החלטתי להצטרף
..... אני רועי...ו..הממ..זהו?

Roy191

New member
לא ידעתי שיש שאלון ../images/Emo3.gif

מדע יותר
מחשבים פחות, אבל לא בגלל שאני לא אוהב אותם, הם לא אוהבים אותי...

Roy191

New member
בעיקר ביולוגיה ../images/Emo13.gif

מה איתך? מה אתה אוהב?

למה ביולוגיה?

אני בעיקר מתמטיקה, אף על פי שזה לא מדע... השפה של המדע אחר כך פיזיקה. בעיקר דברים "פרקטיים", שקרובים לטכנולוגיה יומיומית.

Roy191

New member
למה ביולוגיה?

לא יודע, מאז ומתמיד די אהבתי את זה.. אני מסוגל להבין את האנשים שאוהבים מתמטיקה...אני פשוט לא הכי טוב בזה

Roy191

New member
הייתי בטוח שאני אתחבר לגנטיקה,

אבל הבית ספר שלי החליט לא לבחור בזה בנושאי בחירה בסוף..... אז מתוך הנושאים בהחלט שאני הכי אוהב את גוף האדם....

כן, זאת הרמה הבית ספרית...

תמיד אפשר לדון בזה, ללמוד על זה, מעבר... למה גנטיקה?

Roy191

New member
התחום שאני הכי מתחבר אליו..אני מניח

מקווה שיהיה לו גם חלק בעתיד שלי.. מה איתך? מתחבר לביולוגיה?

אני מתחבר לכל דבר...

איך אתה מגדיר מתחבר? הגנים הם תוכנית הבניין של הגוף. בכל גרעין של תא יש סליל DNA. אם אני לא טועה, ה DNA מורכב מ 4 חומצות אמינו מתוך 22 אפשריות - A C T G הסימונים שלהן. בגוף האדם כל סליל של DNA נקרא כרומוזון. יש 22 כאלה שיוצרים זוגות. הזוג המפורסם ביותר זה XX או XY שקובע את הג'נדר של הבן אדם. לאחרונה טוענים שמיפו את כל האפשרויות של הגנום האנושי, לפני לא הרבה זמן. ישנן הרבה מחלות גנטיות שכמובן עוברות דרך הגנים... ישנן מחלות שמצויות למשל על הכרומוזון הגברי Y ולכן נשים לא יכולות ללקות בהן. האם אתה מוצא את זה מעניין? מה עוד אפשר להוסיף? האם היית משנה את הגנים ליצור סופרמן?

23 זוגות*

אלא אם כן לא כללת את כרומוזומי הזוויג. והמחלות לא מצויות על הכרומוזום X דווקא, בדיוק מאותו הסבר?

סליחה על הטעות....

לא מתעסק בזה ממש... התכוונתי למחלות המיוחדות לגברים שנישאות על Y

thorondor

New member
ועוד דבר אחד -

A C T G הן לא חומצות אמינו, אלא חומצות גרעין. כל 3 חומצות גרעין מהוות קוד לחומצה אמינית מסוימת, והם בעצם "תכניות הבניה" ליצירת חלבונים בגוף.

למעלה