היי...

רעוּת

New member
היי...

כתבתי פה כבר פעם בעבר ("סינדרום האח המושלם", או משו כזה, אם אתם זוכרים) אני קוראת אתכם פה לפעמים, אבל בדר"כ לא משתתפת או מגיבה, כי בשבילי "יחסי אחים ואחיות" זה קצת מורכב, ומוזר לי קצת לקטר על ריב עם אחותי, או סתם לכתוב על היחס של ההורים כלפינו...לפעמים אני פשוט מקנאה בחלק מכם, שיכולים לכתוב "אח שלי עצבן אותי היום", מה שפעם נראה לי כ"כ טבעי ועכשיו כבר לא. עכשיו אני כבר לא מעזה להגיד על אחותי "אני שונאת אותה", גם כשהיא נורא עולה לי על העצבים (ובאמת שהיא עושה את זה הרבה), אפילו לכעוס עליה זה קשה לי. ואיך מתייחסים לבכורים ולסנדוויץ' ולילד השלישי, פעם היה ברור לי שאני הסנדוויץ' ועכשיו פתאום אני הבכורה, והיא מפונקת כמו ילדה שלישית, אבל היא בעצם רק השנייה. לאבד אח זה לחלק את החיים ל"לפני" ו"אחרי" לאבד אח זה לחיות עם תאריכים וימי זכרון לאבד אח זה לאבד חלק מעצמך. לאבד אח זה לילות שלמים של בכי לתוך הכרית ומסיכה של "הכל בסדר", כי הם במילא לא יבינו. לאבד אח זה לשמוע "תהיה חזק בשביל ההורים", ולהבין שהכאב שלך הוא רק במקום השני ושגם אתה, מעכשיו, רק במקום השני, אחרי האח שאיבדת כי אי אפשר להתחרות עם אח מת. לאבד אח זה להתכווץ מקנאה כל פעם שמישהו אומר "אח שלי" ולנסות לא להתפרץ, כשחבר מספר לך על כמה שאח שלו עצבן אותו אתמול. לאבד אח, זה לאבד את המשענת שנותנת בטחון בטחון וידיעה שמישהו תמיד יהיה שם בשבילך לאבד אח זה להרגיש הכי לבד בעולם, גם כשאתה מוקף בהמון אנשים לאבד אח זה לאבד את המשפחה שלך, כי הכל פתאום משתנה ומה שהיה "לפני", כבר לא בהכרח תקף יותר. לאבד אח זה להמשיך לחיות אחרי סוף העולם הפרטי שלך, ולהבין שהזמן לא מרפא- הוא רק מטשטש את הזכרון, משכיח את הפרטים הקטנים ולשכוח זה כמו לאבד שוב. לאבד אח זה לספור את השנים, החודשים והימים ועדיין להרגיש כאילו זה קרה רק אתמול. לאבד אח זה לאבד חלק מעצמך, כמו לב שהפסיק לפעום כמו סוף העולם. אל תקחו אותם כמובן מאליו, טוב?

לפני התודה אני שולחת חיבוק../images/Emo201.gif

את כל כך צודקת , לפעמים אנחנו לוקחים דברים מובן מאליו במיוחד בני משפחה ונזכרים באיחור רק לאחר שאיבדנו אותם עד כמה הם חשובים לנו, גם אני למדתי להעריך רגע אחד לפני האחרון, למזלי קיבלתי עוד שנים עם אחיי וזה שינה הכל ביחס שלי כלפיהם. אם את רוצה את יכולה לספר עוד, על מה שקרה , על מה שאת מרגישה על הזכרונות והחלומות.. יש לך פה אוזן קשבת

h e n y

New member
היי..

אני לא מבינה את כאבך כי לא חוויתי את זה...
אבל את כל כך צודקת...אבל זה לא רק לגבי אחים..זה לגבי כל דבר בחיים שלנו שאנחנו לוקחים כמובן מאליו החל מהרגליים שלנו ועד העיניים שלנו... אני פה בשבילך תמיד..
יודעת בערך מה זה שכואב לך ואין לך עם מי לדבר...

Ben Dor

New member
../images/Emo201.gif

את כל כך צודקת בקטע של לקחת אותם כמובן מאליו... משתתפת בצערך! אבל עדיין אם את צריכה עזרה משהו אנחנו תמיד תמיד תמיד פה בשבילך!!

happy00

New member
../images/Emo201.gif כתבת כל כך יפה

כשחווים אובדן, מקבלים פורפורציות שונות לחיים.

רעות, קראתי את דברייך ומאוד

נגעת לליבי, כמה עצוב זה יכול להיות לאבד אח או אחות. אולי אנחנו באמת צריכים לומר כל יום תודה על משפחתנו- האחרים, האחריות, הילדים, ההורים. פקחת את עיני.

רעוּת

New member
תודה לכולכם ../images/Emo23.gif

אני חושבת שזה רק טבעי לקחת את האחים שלנו כמובן מאליו....כי זה לא אמור להיות אחרת, אם היינו שלושה אנחנו אמורים להישאר שלושה, כי אחרת כל האיזון מופר, ואח"כ שום דבר כבר לא מובן מאליו יותר.

כתבת כל כך מרגש../images/Emo24.gif

לא יכלתי להגיב אתמול בגלל רשת אלחוטית לקויה, אבל קראתי מהנייד ופשוט התרגשתי והייתי עם דמעות בעיניים, ולולא השעה המאוחרת שקראתי הייתי גם מתקשרת לאחותי לומר שאוהבת אותה ואומרת לאחי זאת גם. הלוואי ויכלתי לומר שעושה הכל כדי לא לוקחת אותם כמובן מאליו, לצערי לא יכולה לומר זאת- די התרחקתי משניהם, היא גרה בחו"ל ואמא לילד ועובדת ובין לבין אין לי זמן וגם לה אין זמן אפילו שנייה, כי איכשהו תמיד הילד ירצה משהו תוך כדי השיחה או יתחיל לבכות וכו', ועם אח שלי שדווקא גר בבית אין הרבה תקשורת ביננו, וזה תמיד היה ככה.

למעלה