היי

god knows why

New member
היי

מנשמע. אני מנגנת כבר כמה שנים טובות ולאחרונה אני מגלה יותר ויותר שאני בעצם לא כל כך יודעת לנגן. כל ארבעה חודשים אני יכולה לנגן משהו בומבסטי של המלחינים הקלאסיים המפורסמים... וזהו. אני מוצאת את זה מבאס. לא מעניינת אותי המוזיקה הקלאסית ולמען האמת נשבר לי מלנגן תווים של אנשים אחרים. כשאני ניגשת לאלתר פתאום אני ממש עומדת מול העובדה הזו... אני לא יודעת לנגן! רק לקרוא תווים כמו תוכי. יש לי שמיעה אבסולוטית - לא כל כך מפותחת - אבל היא קיימת. אז בקשר לאלתור: איך מתחילים, איך הופכים את זה ליותר מסודר, ואיך לדעת פחות או יותר מה הכיוון של הקליד הבא שאני לוחצת עליו... תודה.

fireballgames

New member
התשובה שלי מעצבנת אבל נכונה...

בסופו של דבר , לאלתר זה לנגן את מה שיש לך בראש. איך מגיעים לזה שיהיו לך בראש רעיונות מענינים? שאלה מצויינת , הנה כמה דרכים : * סולמות ותאורייה - סולמות נותנים לנו מסגרת להבין בה סאונד מסויים שהיינו רוצים לשמוע , ואת היכולת הטכנית לנגן אותו. * להוציא סולואים - לשמוע סולואים טובים ולדעת לנגן אותם , אם זה טוב להם , זה טוב לנו! * לכתוב סולואים - לא בREALTIME ,אלא לבד עם הפסנתר על פני כמה שעות שלא צריך , לכתוב סולו שהיית רוצה לשמוע. יש מיליון דרכים להגיע לשם אני ממליץ לך לקחת מורה טוב שיעזור לך להתקדם, בהצלחה יונתן

troti

New member
אמ.. שלום..

קודם, תתחילי ללמוד תאוריה, זה יעזור לך הרבה.. אמ.. להתחלה, אפשר לנסות לאלתר עם סדרות של אקורדים.. [קדנצות] כמו: C F G F.. [I IV V IV] ותנסי לנגן את האקורדים ביד שמאל, וביד ימין לאלתר לך מגינה קצרה.. שהמנגינה תעקוב אחרי ההרמוניה של האקורדים.. אמ.. ככה לדעתי לפחות כדאי להתחיל..

אלתור בג'אז.. מספר תשובות.

ידידתי היקרה. באותה מידה שלמדת מוזיקה קלאסית, בעזרת הדרכה צמודה, יד ביד עם מורה - או בעזרת ספרים שמקדו את ההתמחות שלך בסגנונות הקלאסיים, הקשבת לקונצרטים, היית ברסיטלים, למדת הרמוניה, וכו... - אני ממליץ לך: 1. להתחיל ללמוד אלתור בצורה מסודרת אצל מורה - אחד שימלא אותך באינספרציה, ויידע היטב את המתודיקות הנכונות והראויות באלתור. כזה שידע לשלב בין המעשי והתיאורטי, וכזה שיידע לכוון אותך למקום אליו את רוצה להגיע. 2. להתחיל להקשיב, אבל ממש להקשיב לסגנון. לשמוע קונצרטים, הקלטות, תכניות רדיו וצילומי הופעות. 3. אם יורשה לי, עייני בלינק הבא: http://www.o-zen.com/jazz/ זהו, מקווה שעזרתי לך. בברכה - רז יצחקי החתום הנו מחבר הספר: "האלתור בג'אז - יסודות ותיאוריה"

god knows why

New member
תודה לכם

אני לא יכולה כרגע להרשות לעצמי מורה לפסנתר (גם לא את הנוכחית) או בכלל לתיאוריה בגלל שיקולים כלכליים. אבל אני משערת שעם מעט הידע שרכשתי מתוך הכרח בלימודי המוזיקה הקלאסית אני יכולה לעשות קצת בעצמי. - אני מכירה רק את הסולמות המאז'וריים הלבנים. זו התחלה? גם אם אני מאלתרת "רק" עם הצלילים ששייכים לסולם זה לא יוצא תמיד אותו דבר. - לכתוב סולואים. אני עושה את זה הרבה יותר טוב בשירה; בפסנתר זה יכול להיות מייאש אם אני לא מוצאת את הצלילים שאני מחפשת כל הזמן. - לאלתר על סדרות של אקורדים - רעיון טוב, תודה. - עוד רגע אסתכל באתר שקיבלתי ממך, רז יצחקי
ותודה רבה על העצות, אני איישם. תודה על העזרה. אליה

god knows why

New member
אופס

"לא יוצא תמיד אותו דבר" = התכוונתי להגיד שזה לא... זה. לא נשמע טוב. ואני מרגישה מוגבלת ככה.

למעלה