היי

noynav

New member
היי

פעם ראשונה שאני בפורום הזה. אני רק רוצה לשאול כמה שאלות ולא בטוחה שזה הפורום המתאים. בכל אופן. אתמול חזרתי הבייתה עם כמה חברים, ושמנו לב שאחד נעלם, מצאנו אותו אחרי כמה דקות נשען על המדרכה, בקושי היה לו אוויר, השיער שלו היה על הפנים והידיים על השיער, מידי פעם הוא כאילו חרק עם הרגליים שלו ברצפה, שפכנו עליו טיפה מים על הראש ונתנו לו לשתות, רק אחרי 10 דקות הוא התאושש וקם לאט. רציתי לדעת מה קרה לו, מה יש לו? איך בתור חברים שלו אנחנו יכולים לעזור? הוא בנאדם טוב וממש חשוב לנו, ואנחנו רוצים לעזור. אני רוצה גם לציין שלא נראה לי שזה בגלל המצב בארץ כי אנחנו גרים במרכז, ופעם אחרונה שזה קרה לו זה היה לפני איזה חודש..

עזרה לחבר

היי, קודם כל רציתי לכתוב שאני חושבת שזה נורא יפה שאתם חברים טובים כאלה, ושאת מחפשת דרך לעזור לו. מרגש לקרוא את זה. אני לא יודעת בדיוק מה יש לו. יכול להיות שמדובר בהתקף חרדה, אבל יכול גם להיות משהו פיזי. את יודעת אם הוא היה בבדיקות רפואיות? אם לא, אני חושבת שנורא חשוב שהוא יפנה לרופא להתייעצות. ולגבי חרדות, התקף חרדה יכול להביא לסימפטומים גופניים, כמו קשיי נשימה, והם מלווים בתחושה גדולה של פחד. הוא ספר לכם מה קרה באותו היום? כתבת שלפני חודש זה קרה לו גם. מה היה אז? אם מדובר בחרדה כדאי לפנות לטיפול פסיכולוגי. יש טיפולים שעובדים בשיטה קוגניטיבית-התנהגותית ונחשבים יעילים מאוד. בכל מקרה, אפשר לפנות להתייעץ ולקבל חוות דעת. שאלת איך אתם יכולים לעזור בתור חברים. אני חושבת שהכי חשוב שתראו לו שאכפת לכם ושאתם נמצאים שם בשבילו. אולי הוא רוצה לדבר ולשתף, ואז אתם יכולים לספק לו אוזן קשבת, ולהקשיב למה שעובר עליו. אני חושבת שכדאי גם לשאול אם הוא פנה לייעוץ, ואם הוא חושב שמדובר בחרדה לעודד אותו לפנות לעזרה. יש טיפולים מצוינים שמאוד עוזרים (אם הוא או את רוצים להתייעץ לגבי טיפול, תכתבו...). את יכולה לספר לו על הפורום. אם הוא רוצה להכנס, אנחנו כאן...

למעלה