היי :)

kit k@t

New member
היי :)

אני מכירה את חלק מהמשתתפים פה מפורמים אחרים, ולאחרונה אחת מהן הזמינה אותי לקרא פה, כי התעניינתי לגבי שיטות לידה טבעיות. אני לא בהריון (רק בת 20), אבל מתכננת על לפחות כמה ילדים, ואחרי קריאה על לידה טבעית וביתית הבנתי שזו חייבת להיות הדרך בשבילי. לאחרונה אני קוראת המון בפורום שלכן, והוא באמת מקסים, ואני מקווה שאני לא מפריעה לכם פה. יש לי שאלה שאולי תוכלו לעזור לי איתה, כי אני כבר מבולבלת מרוב מידע. אני גרה בארה"ב (קאליפורניה, באיזור סן דייגו), וממש לאחרונה התחלתי לחשוב על ללמוד להיות מיילדת. זה נראה לי כמו משהו אני יכולה לעשות, ופשוט קורץ לי ברמות שלא היו כששקלתי מקצועות אחרים. האם מישהו יודע איפה אפשר ללמוד, ואיך כל זה עובד? שלחתי מיילים לכמה בתי ספר עם שאלות, אבל לא חזרו אלי, ותהיתי אולי לכם יהיו איזשהן עצות איפה לחפש או את מי לשאול. תודה רבה, קאט

debby12

New member
מנהל
מפריעה את בטוח לא!!

ברוכה הבאה. שבי והדביקי אותנו בקצת אבקה של צעירות ורעננות.... למיטב ידיעתי מהמיילדות שלי (בוירג'יניה) הן כולן אחיות מוסמכות שעשו אחר כך הסמכה/הסבה למיילדות. בגלל זה זה נקרא CNM - Certified Nurse Midwife. אז נראה לי שאת צריכה להתחיל עם להיות אחות מוסמכת. אני מבינה בזה מעט.. והכללים גם משתנים מסטייט לסטייט כמו כל דבר בארה"ב. יש פה כמה כותבות מקליפורניה - אולי הן יוכלו לקשר אותך למיילדת ידידותית שתדע יותר. יש גם מדינות שבהן אפשר להיות מיילדת שאיננה אחות lay midwife - אבל אז זה מגביל אותך.

אום נטע

New member
הי ממפרץ סן פרנסיסקו ../images/Emo13.gif

וברוך בואך לפורום!
לפי מה שאני יודעת, בשביל להיות מיילדת מוסמכת בקליפורניה את חייבת להיות אחות מוסמכת עם התמחות במיילדות. (תואר CNM) ולעבור סטאז' במחלקת יולדות ביתחולימית. בשביל לידות בית תצטרכי גם להתלוות למילדת מוסמכת ולהתנסות איתה. בקיצור - הצעד הראשון שלך הוא ללכת לבי"ס לאחיות
כמו כן, נסי ליצור קשר עם מיילדות בית באזור סן דייגו על מנת ללמוד ממקור ראשון על התהליך ואם זה בכלל מתאים לך. אם את רוצה, אשאל את המיילדת שלי לפרטים נוספים (ואולי היא גם יודעת משהו על מה קורה בסן דייגו). שיהיה בהצלחה!

kit k@t

New member
תודה

לפי מה שקראתי לא צריך להיות אחות. אפשר ללמוד בבית ספר למיילדות, ולקבל רשיון של מיילדת... אבל אולי זה באמת מגביל במה שאפשר לעשות. בכנות, אני לא רוצה ללמוד להיות אחות... אם את יכולה לשאול את המיילדת שלך זה יהיה נהדר, תודה רבה. קאט

debby12

New member
מנהל
עכשיו סקרנת אותי

מדוע את לא רוצה ללמוד להיות אחות? (לא שופטת חלילה. פשוט סקרנית). תראי, את יכולה לעבוד כדולה במקום כמיילדת. אבל זה אומר שכר הרבה יותר נמוך. אני חושבת שאותו הדבר יהיה נכון עבור מיילדת שאיננה מוסמכת כאחות lay midwife

kit k@t

New member
עניין של העדפה

שני ההורים רופאים (אמא גם אחות, ועובדת בתור אחות), ובכנות, לא רוצה להיות כמוהם... מה גם, אני לא רוצה ללמוד את כל מה שאחיות לומדות, לא מעניין אותי פשוט. לא רוצה לרפא חולים, ובכלל לגעת בהם... תינוקת מעניינים אותי, כל הנושא של הריון מעניין אותי. אבל ללכת ללמוד להיות אחות ממש לא מתאים לי.. הנה ציטוט מתוך אתר שקראתי בו קצת: Do I have to be a nurse to be a midwife? No. A midwife may be certified by the North American Registry of Midwives (NARM) and/or licensed in many states without any nursing background. However, the American College of Nurse Midwives does offer certification for nurses wishing to pursue careers in midwifery. קאט

אז התחנה הראשונה שלך היא

NARM (בגיגול פשוט מצאתי את האתר
). אכן אפשר לעבור הסמכה גם בלי להיות אחות מוסמכת. זה נקרא CPM - CERTIFIED PROFESSIONAL MIDWIFE או DIRECT ENTRY MIDWIFE. אני חושבת שהדף הזה באתר שלהם יעזור לך הכי הרבה כהתחלה, ומשם תוכלי להמשיך הלאה
וכאן תוכלי למצוא טבלה לפי מדינות בארה"ב והסטטוס של מיילדות שאינן אחיות בכל מדינה ומדינה.

אם פי 3

New member
ברוכה הבאה

מבינה מאד את הרצון ללמוד מיילדות בלי הבלאגן של להיות אחות, אבל קחי בחשבון שאם אי פעם תרצי לעבוד בישראל - כאן, כיום, חוקי רק להיות מיילדת שהיא אחות, ומן הסתם להיות מיילדת שאינה אחות, אומר לעבוד רק במקומות חוץ-ממסדיים. יש לזה יתרון, שאותו תיארה מנטי, אבל יש לזה גם חסרונות: מגביל במציאת עבודה, במיוחד בהתחלה, כשאת עוד לא יכולה לעבוד לגמרי לבדך, מגביל ברכישת נסיון, בעיקר במצבים שבהם משהו משתבש - ואלו המצבים שעבורם אני, כיולדת, רוצה מיילדת (טוב, גם לתמיכה בנורמלי, אבל בזה אולי הייתי מסתדרת עם תמיכה לא מקצועית) כי באופן טבעי, במקום קטן שאליו מנוקזות רק נשים בסיכון נמוך, יש פחות מצבי-קיצון שדורשים התערבות (ונשמע לי לא סימפטי, לחוות את התקעות הכתפיים הראשונה שלך, כשאת לבדך - וזה קורה לפעמים.). כמו כן, אני לא יודעת מהי ההכשרה של מיילדת ישירה (שאינה אחות) בתחום ההחייאה והטיפול במצבים חריגים - וגם אלו, כאמור, דברים שישפיעו עלי כיולדת, האם לבחור בך - כי אם בשביל תפירת קרעים או עירוי נוזלים או אפילו בדיקת דם (PKU) לתינוק, אני אצטרך לנסוע לבי"ח, אז חבל לי - ואני מעדיפה מיילדת שיכולה לבצע את זה בעצמה, בבית. חשוב גם לזכור שעבודתה של המיילדת היא לא רק רגעים מאושרים. חברתי היא מיילדת מתחילה, והיא מספרת גם על הרבה רגעים לא פשוטים. אמנם היא עובדת בבי"ח (ועד כה - באחד הגרועים שבהם) וחלק מהקשיים קשורים לכך, אבל חלק הם גם מובנים במקצוע. ממליצה לך לקרוא את הבלוגים שלה, באתר "באופן טבעי" - ארכיון_בלוג_שוליית_המיילדת, בלוג_שוליית_המיילדת ו-בלוג_מיילדת_נולדת. אני אשתדל אח"כ לייצר קישורים (אולי אפילו בקישורי הפורום). בקיצור - החלטה לא פשוטה בעלת השפעה מכרעת על עתידך המקצועי - ואני סומכת עלייך שתעשי את הבחירה המתאימה עבורך. בהצלחה!

kit k@t

New member
תודה על המידע

אלו באמת דברים לחשוב עליהם... אני מבולבלת עוד יותר. אני מבינה את הרצון באחות מיילדת, כי זה מראה על יותר הכשרה, ויותר מיומנות במצבים קשים. אבל בשביל עצמי אני יודעת שאני לא רוצה ללמודלהיות אחות, בשבילי זה פשוט משהו שלא מעניין אותי... אני רוצה להיות מחוץ למערכת הבית חולימית, פשוט כי בתי חולים עושים *לי* רע... קאט

kit k@t

New member
ופיספסתי את החלק על ישראל..

אני והחבר חיים לנו בעושר רב פה. לא רוצה לחזור לשם... קאט

צימעס

New member
אבל... אבל...

יצא לי לחשוב על ההכשרה הזאת, ובאמת יש פער עצום בין עבודת אחות במחלקה - נאמר - פנימית, לעבודה של מילדת. עם זאת, חלד מהעבודה של מילדת היא עם האשה - מחלות שלה, טיפול בה (לפני במהלך ואחרי הלידה), התעסקות בפיפי-קקי-דם-זעה שלה (ולא רק של התינוק). חשבתי שאם הרתיעה שלך מ"עבודת אחות" היא מאוד גדולה, אולי גם מיילדות היא "כזאת" ולא מתאימה לך. כדאי שתעלי את השאלה הזאת בפני מילדות שכן הוכשרו כאחיות, ותשאלי גם לגבי הנושא הזה, וגם משהו כמו "איזה אחוז מההכשרה כאחות תורם לך עכשיו בעבודה" (אבל גם "איזה אחוז מההכשרה כאחות תרם לך בעבודה כאחות", ו"איזה אחוז מההכשרה כמילדת תורם לך עכשיו בעבודה כמילדת" - גם התשובות לשאלות כאלה, ברוב המקצועות - לא רק סיעודיים, מאכזבות) על בלוג_שולית_המילדת כבר המליצו לך? בטח כרמית. אם לא, תכף אביא קישור. טוב, הנה: http://www.beofen-tv.co.il/cgi-bin/chiq.pl?בלוג_שולית_המילדת (יש שם קישור לחלק הראשון שלו)

kit k@t

New member
זו לא רתיעה של פחד או גועל

זה פשוט חוסר רצון להיות אחות. קשה לי להסביר, אבל אני מעדיפה להישאר מחוץ ללימודי הסיעוד הרגילים. קאט

שָׂרָה

New member
אם את רוצה ללמוד להיות מילדת

הכי הכי, לכי לחווה של אינה מאי בטנסי. הן מיילדות כל כך טובות שאצלן יש רק אחוז אחד קיסרי, ואצלן מילדים עכוז כמו כלום..

kit k@t

New member
טנסי נורא רחוק לי!

ומזל טוב על משה :) לא ידעתי שזהו שמו עד שראיתי את החתימה :) קאט

Manty

New member
הי ../images/Emo24.gif

שמחה שהגעת
אני מאד מכבדת את הבחירה שלך ללמוד להיות מיילדת מחוץ לממסד. אני מאמינה שכשלומדים מבתוך הממסד, קשה לשחרר אותו מתוכך ולשחרר יחד איתו את כל הדוקטורינה שהוא מאמין בה ומלמדה.. סיפורי לידה כשבית החולים נכנס הביתה עושים לי קצת גררר. אז בהצלחה לך בדרכך להיות midwife (ולא medwife).

Manty

New member
ודרך אגב

אני מאד ממליצה לך לעשות מינוי על midwifery today בו תוכלי לקרוא בהרחבה על הנושא. המאגאזין מאד פתוח - שם נתקלתי לראשונה ברעיון של UC במסגרת המלצת סרטים כשהליצו על הסרט A Clear road to birth. גם אני שיחקתי עם הרעיון שלהיות מיילדת והיה לי מנוי שנתיים עד שניתקלתי בהמלצה
בהצלחה!

kit k@t

New member
תודה!

ותודה על ההזמנה. הפורום מיוחד ומעניין. אני אעשה מנוי, נראה כמו שמהו מעניין, ומשהו שגם אמא שלי תתעניין מאד לקרא.. מגניב. :) קאט

למעלה