היי

Rokale

New member
היי

אני רותם, בת 14 בזמן האחרון עליתי קצת במשקל. אני לא שמנה וגם לא שמנמונת, אבל זה מציק לי. ואני רוצה לחזור לרזות, וכפי שאתם בטח יודעים, מאוד קל להשמין, הרבה פחות לרזות... אז ברור שספורט וכל זה. ואני עושה. וזה לא בדיוק עוזר:p הבעיה עם אוכל זה שפתאום אני *כל* הזמן רעבה. בד"כ אני נמנעת מלאכול, אבל לא מספיק. ז"א, אני אוכלת לפחות שלוש ארוחות ביום, אבל ביניהן אני פשוט כל הזמן רעבה. וזה ממש מטריד אותי, ואם יש נגיד ימים או שבועות שכבר אין לי כוח להילחם בזה, אני אוכלת, ואז גם מרגישה רע. חשוב לי להדגיש שאני לא מרעיבה את עצמי או משהו כזה, אני אוכלת מספיק בהחלט, אבל עדיין כל הזמן מרגישה רעבה=[ הא, ובנוגע לשוקולד. אני גם כלללל הזמן רוצה שוקולד:p ואני לא אוכלת בכלל. איך אפשר לאכול שוקולד ולהישאר רזה? ובכלל, היי, אני צמחונית, ומזל טוב על הפורום=]

ailag

New member
היי רותם

מה את אוכלת בשלוש הארוחות שלך ביום? לי היו תופעות דומות לשלך לפחות בשני מקרים: האחד, כשהתחלתי להיות צמחונית ואכלתי בעיקר תוספות / תפו"א. השני, בתקופות מבחנים שבהן אני "רעבה גם כשאני שבעה" כדי להתחמק מלימודים. האם אחד מהם אולי רלוונטי אלייך?

Rokale

New member
היי ותודה על התגובה

בבוקר בד"כ יוגורט או משהו כזה לפני שאני יוצאת לבית ספר, ואח"כ סנדוויץ' ופרי. בצהריים אורז, תפו"א, סלט כמעט תמיד... פשטידות... תחליפי בשר של טבעול, בטטות הרבה פעמים... פסטה. ובערב חביתה או צנים וקוטג' או משהו כזה. אני לא חושבת. נראה לי שפשוט עליתי קצת במשקל, תמיד הייתי מאוד רזה. ועכשיו יש בליטה קטנה של הבטן והיא נורא נורא מציקה לי ואני נהיית אובססיבית לגמרי במחשבות על אוכל. =[ תודה לך.

d a p h n a

New member
רותם, כמה הערות

קודם כל, את בת 14. סביר מאוד שאת עוברת עכשיו שלב של גדילה והתפתחות, וזה לעיתים קרובות מלווה ברעב יותר גדול, וגם בעלייה במשקל. חשוב שתדעי שכאשר הופכים מילדה או נערה צעירה לאישה, זה בדרך מלווה במידה מסויימת של עליה במשקל וגם בצבירה מסויימת של שומן, וזה טבעי ובריא. למרות כל מה שאנחנו רואים אצל דוגמניות ושחקניות, זה מאוד נדיר שאישה תהיה כל כך רזה ובכל זאת תהיה בריאה. אישה מבוגרת בריאה (ואת בדרך להפוך לאישה מבוגרת) צריכה מידה מסויימת של שומן כדי שמערכת הרבייה שלה תעבוד כמו שצריך. כך שקודם כל, יכול להיות שמה שעובר עלייך הוא שינוי טבעי ונורמלי לגמרי של הגוף שלך תוך שהוא מתבגר. חשוב שתתייעצי עם איש מקצוע או תסתכלי על טבלאות של משקל/גובה/גיל, ותראי מה המשקל שנכון ובריא לך להיות בו. כל זה במיוחד נכון אם את עדיין בשלב של צמיחה בגובה ועדיין מתפתחת מבחינה גופנית. עכשיו, מעבר לזה, רוב הדיאטות היום דווקא לא ממליצות על שיטה של שלוש ארוחות ביום, אלא על לאכול משהו לא גדול בערך כל שעתיים. מה שקורה הוא שכאשר אוכלים ארוחה גדולה, רמת הסוכר בגוף עולה מהר, ואז יורדת מהר, וזה יוצר תחושה של רעב. לכן ההמלצה היא דווקא לאכול בערך כל שעתיים-שלוש משהו, כדי לשמור על תחושת שובע יחסית קבועה. עכשיו, נכון שכולנו רגילים לאכול ארוחות קצת יותר גדולות בצהריים/ערב. זה בסדר. אבל לא יקרה כלום אם תוסיפי עוד משהו בין ארוחת הצהריים לארוחת הערב, למשל. בטח לא אם זה משהו כמו פרוסה של לחם מלא עם גבינה או פרי. לפי האכילה שאת מתארת, את בשקט יכולה להוסיף את זה לאוכל הקיים ולא יקרה כלום. לגבי השוקולד - אחד מהכללים החשובים ביותר של שמירה על המשקל הוא לא להגיד "אסור". כלומר, לא להגיד לעצמך שאסור לך שוקולד ואז את רוצה יותר ויותר ומרגישה רע כשאת בכל זאת אוכלת. במקום זה תגדירי לעצמך כמות קטנה של שוקולד שמותר לך לאכול ביום, למשל. נגיד, מיני מקופלת אחת ביום, או שורה של קוביות שוקולד (אם את יכולה להפסיק אחרי שורה אחת), או משהו כזה. אבל באמת חשוב שתשימי דגש במיוחד על החצי הראשון של ההודעה. אובבסיביות לגבי אוכל היא דבר רע מאוד. היא יכולה להביא להפרעות אכילה כמו אנורקסיה, שיכולות לגרום אפילו למוות! אז חשוב מאוד שתגלי מה המשקל שנכון לך ובריא לך להיות בו, ואם את באמת מרגישה שמשהו לא בסדר עם המשקל שלך ואת ממשיכה להיות אובססיבית לגבי אוכל - גשי לדיאטנית דרך קופת החולים שלך. היא תוכל להגיד לך מה המצב האמיתי שלך ומה כדאי לך לאכול.

פלגיה

New member
בגיל שלך לא כדאי לפתוח "סתם" בדיאטה

כדאי להתייעץ עם איש מקצועי (למשל דיאטנית" בנוגע לתזונה נכונה, כי את בדיוק בגיל שאת אמורה לגדול (ואפילו אמורה להיות רעבה יותר מהרגיל) ודיאטה עלולה להזיק לך מבחינה בריאותית. מה שיכול לעזור בתור התחלה זה במשך שבוע שלם לכתוב כל מה שאת אוכלת, וכך לקבל לעצמך תמונה של כמה "אוכל" וכמה "שטויות" נכנסות לך לפה.

misty10

New member
סתם מחשבה...

אף פעם לא הייתי צימחונית, אבל קיבלת פה עיצות ממש והסברים ממש טובים. בקשר לשוקולד, בפורום אחר (לא של תפוז) מישהו כתב: שוקולד לא משמין רק הכמות משמינה. אם תמנעי מעצמך משהו שאת אוהבת תרצי אותי פי 100 (מים גנובים ימתקו), ואז יהיה קשה יותר להתנגד ותרצי עוד ועוד...

למעלה