היי

richard cory

New member
היי

נכנסתי לפורום כבר פעם או פעמיים. אני חייב לציין שלפניו לא היה לי מושג שהתופעה קיימת, שישנם אנשים שלא חשים משיכה מינית. את אותו "שרשור סקרנים" מסתורי לא מצאתי אז עמכם הסליחה אם השאלות שלי כבר טופלו שם. אז שלוש שאלות עיקריות וטורדניות מנקרות בראשי. אני מדבר אמנם מנקודת המבט הצרה שלי, אבל היא כל מה שיש לי אז אני מקווה שתסלחו לי על גילויי בורות, רק למקרה שיהיו כאלה. השאלה הראשונה, איך מתחילה מערכת יחסים בין א-סקסואלים? זאת אומרת אני יכול להעיד על עצמי שאם אני רואה בחור שמוצא חן בעיני (שזו רק דרך יפה להגיד "שאני נמשך אליו". ולמען הסר ספק, כן, אני הומוסקסואל) אני אנסה ליצור איתו קשר ומשם הכל ימשיך הלאה, כלומר המשיכה המינית היא מה שמתחיל את רוב מערכות היחסים שלי. אני תוהה אם כן איך מתחילה מערכת יחסים כשבני הזוג לא מרגישים משיכה מינית. השנייה, לאלו מכם שהיו במערכות יחסים בעבר, האם יש אפשרות למערכת יחסים ארוכת טווח בין א-סקסואל ומישהו שכן מרגיש משיכה מינית? אני יוצא מנקודת הנחה שהיא תהיה בעייתית, לכל הפחות, כי במערכת יחסים כזו אחד מבני הזוג תמיד ירצה משהו שהשני לא ירצה\לא יידע לתת. ולשאלה האחרונה, הבנתי מפוסט ומשם שיש גם הומוסקסואלים\לסביות שהם א-סקסואלים, אז אני לא יכול שלא לתהות איך הם יודעים? איך מישהו יכול לדעת שהוא נמשך לבני אותו מין כשהוא בעצם לא נמשך, מינית, לאף אחד? תודה מראש למי שיענה על השאלות. הנושא הזה חדש לי מאוד ככה שאם פגעתי במישהו בלי כוונה או אמרתי משהו לא במקום אני באמת מתנצל, לא הייתה לי כל כוונה כזו.

p019

New member
שעלות לעיניין

חייבת להודות שהשעלות דווקא טובות. ואין ממש שום פגיעה (לפחות לא בי). בקשר לשעלה הראשונה. שעלה טובה, אני חושבת שארבה אנשים פה ישמחו אים תמצא להם תשובה
מעולם לה הייתי במערכת יחסים, אז אני יחולה רק להציע את מה שנראה לי הדרך בה הייתי רוצה להקיר מישהו. דבר ראשון, אולי משיכה מינית היא הטריגר הראשון שגורם לאנשים מיניים להתקשר, אבל לצורך מערכת יחסים, גם אנשים מיניים צריכים להימשך ריגשית. משיכה ריגשית הינו מנגנון ניפרד ממשיכה מינית (לפחות עלפי התרשמויות שלי מעצמי ומאנשים אחרים). אצל אנשים מיניים המנגנונים הללו קשורים. ועדין גם שם נראה שיש אנשים שקבוצת האנשים שהם נימשכים אליהם ריגשית לא מתלקדת עם קבוצת האנשים שהם נמשכים אליהם ריגשית (ואני לא מדברת דווקא על מין האדם). אצל אדם א-מיני יש רק משיכה ריגשית (וגם במקרה זה, יש רמות שונות - יש אנשים א-רומנטיים שלא נמשכים ריגשית). זה עונה על השאלה השלישית שלך - אני חושבת שהניסוח הנכון אינו הומוסקסואל שהוא גם א-מיני. אלה א-מיני שהינו גם נימשך ריגשית לאנשים מאותו המין/שני המינים/המין השני. (אולי צריך לקרוא לזה "הומושיונל"/"הטרושיונל"..
). בקיצור, חזרה לשאלה הראשונה - באידיאליזציה שלי, הייתי רוצה לפגוש מישהו, להפוך לחברים (במובן הא-מיני של המילה). להימשך ריגשית אחד לשני ולהחליט להפוך לזוג. כן, גם לי זה נשמע קשה, בהתחשב בסיכוי להפגוש בצורה ספונטנית אדם א-מיני.

למעלה