היי

היי

אני עושה פרויקט באנגלית על רדיוהד וכשלב בעבודה אני צריכה לנתח שיר של רדיוהד. החלטתי לנתח את motion picture soundtrack ואת fitter happier אבל אני לא מצליחה כ"כ לבד]; איפה אני יכולה למצוא אתר עם ניתוח שירים של רדיוהד אבל באנגלית (וגם בעברית זה טוב אבל נו, עדיף אנגלית]; ) תודה ולילט

אני אומר שאין כזה דבר להצליח..

הרי זה שיר, וכל מה שהוא אומר לך הוא נכון! לגבייך כמובן. את תחליטי מה השיר והטקסט אומרים לך:) אף אחד לא ישפוט אותך ויגיד לך, זה שטויות, וזה לא נכון ופה ושם. כי הרי זאת הדעה שלך!(ד"א זה מה שיפה בשירים של רדיוהד) מושן פיקצ'ר זה שיר על אהבה שברחה... אפשר לראות את זה בכל שורה ושורה בשיר. Help me get back to your arms Help me get back where I belong וכו' וכו'..... ופיט'ר האפייר, פשוט לדעתי שיר שפוקח את העיניים על החיים הכל כך בנאליים כל כך משעממים תבניתיים, רגילים. הוא מין איזו הארה לחיים כזה, ביקורת ומין סטירה מצלצלת, שלא להפך לכזה רובוט. כמו השורה האחרונה בשיר "חזיר בכלוב על אנטיביוטיקה" כמו מין כלוא בחיים כל כך לא מספקים וממלאים. אגב אחד הטקסטים הכי חזקים של רדיוהד לדעתי אם לא הכי.

Latisia

New member
זה בהחלט נכון לגבי פי'טר אפייר..

תקופה ארוכה הייתי פשוט מדלקת על שיר עד שיום מדוכדך אחד החלטתי להקשיב לאלבום בחושך בלי לעשות שום דבר באותו הזמן כדי שזה לא יסח אותי מהאלבום ומהקשבה מלאה. זה ממש דרך נפלאה להקשיב לאלבומים. בכול אופן, אני בהחלט מסכימה שזה מבין הטקסטים החזקים של רדיוהד. אני רואה בשיר כמן "רשימת מכולת" כזו שת'ום מקריא לצלילי פסנתר על איך להיות מסופק מהחיים שאנו חיים ובעצם איך לא להפוך למן סוג של רובוט.

Roy1232

New member
לדעתי בפני עצמו אין לו משמעות

כחלק מOK COMPUTER הוא מתאר את קהל היעד של הלהקה ושל האלבום בפרט, האנשים הרגילים, עם החיים המשעממים, אבל יש בהם גם זרות, כעס, שיגעון, וכו' - פשוט עוד רמז על הכוונות של האלבום (שגם הן לא חד משמעיות), וקו ה"עלילה" שלו שנשבר עם no surprises. שלא לדבר על העובדה שהאלבום יכול להתפרש כציניות טהורה.. איך שבא לכל אחד לפרש אותו

דווקא ההפך הוא הנכון לפי דעתי לטסיה

הוא בעצם מקריא כמו שאת אומרת "רשימת מכולת" של החיים שאנו חושבים שזה מה שיספק אותנו! אבל בעצם אלו חיים ריקנים מתוכן, וסתם שטחיים!!

Knives Out

New member
תהני - האתר המושלם . :)

תקראי את התגובות בתחתית של כל עמוד. וסחטיש על הבחירות. אני הייתי הולך גם על Exit Music(for a film) ואולי גם Morning Bell שככל הנראה עוסק בגירושין. http://www.songmeanings.net/lyric.php?lid=33349 http://www.songmeanings.net/lyric.php?lid=558

הייתי צריכה בכלל לבחור שיר אחד

וכחלק מהרשימה שהרכבתי לעצמי היה גם את exit music אבל בסוף בחרתי בשני השירים האלה במקום באחד.

LostChild

New member
ייתכן ואני טועה

אבל אחד השירים המשובחים ביותר שכתב יורק לדעתי הוא, I Might Be Wrong. לא רק בגלל שהוא מסתכל בזווית נורא מעניינת מבחינה לירית, ולא רק בגלל שהלחן והעיבוד המוסיקלי שלו מהמם. זה בעיקר בגלל שהוא מייצג תפנית באישותו של יורק שהייתה תמיד מזוהה בתקשורת כעמוסה מלנכוליה ופאסימיות מרירה. וכאן לראשונה בשיר, מתוודה יורק שבנוגע למרירות הכאובה שלו, ייתכן והוא טעה. כשכל זה קרה ברגע שהגיחו לעולם ילדיו המילים באנגלית: I might be wrong I might be wrong (יורק מביע היסוס לקראת הדברים שהוא עומד לומר) I could have sworn I saw a light coming home (הכוונה כנראה, לניצוץ שמחה ורגש טהור שנברא ביורק שעה שהתגלה בפניו קסם לידת ילדיו) I used to think I used to think There is no future left at all I used to think (מתוודה יורק ברבים אודות הפאסימיות שהייתה חלק בלתי נפרד מאישיותו) Open up and let me in (פנייה לילדיו בבקשה לקחת חלק רגשי מחייהם) Let's go down the waterfall Have ourselves a good time It's nothing at all (מדובר כאן בעצם בהתייחסות של יורק אודות "בילויים" שהוא לראשונה יכול להנות מהם רק במעמדו החדש כאבא. כאדם רווק ועוד במקרה של יורק נוטה לדכדוך, נדיר יהיה לחשוב שיורק היה מוצא עונג רב כל כך בטיול בחיק הטבע. אך שוב מדובר בעולם רגשי חדש שחולק יורק עם ילדיו, שהם כפי שכל הורה וודאי מרגיש, מייצגים לא פחות מנזר בריאה או נס על פני האדמה. וכאן כאמור פונה יורק לילדיו ביוזמה לצאת לחיק הטבע, וטוען שאותו בילוי מהנה הוא "שום דבר". "שום דבר" לדעתי מצוין כאן בכוונה של: אין זו "בושה", או במילים אחרות זה לא "ביג דיל", להנות מדברים פשוטים כל כך, שהם גם בעצם חסרי משמעות עמוקה.) What would I do? What would I do? If I did not have you? (שוב, הילדים שלו) Start again , begin again (כנראה עוד סממן שמדובר בחיים חדשים בעולם הרגשי של יורק, ובהסתכלותו על העולם) Let's go down the waterfall Think about the good times and Never look back Never look back (ליורק יש את כל הסיבות שבעולם לא לרצות להזכר בעבר שלו, שהוא כמו שכל מעריץ מן המניין יודע הוא לא הכי נעים, לעומת העתיד שבזכות ילדיו נראה לפתע כל כך וורוד).

V e g

New member
וואלה, ממש יפה

חבל שרשמת את זה בשרשור ישן שכבר לא בראש הפורום. בכל מקרה אהבתי מאוד. זה כמובן מסתדר כרונולוגית, עם לידתו בשנת 2001 של בנו הבכור של ת'ום, נוח יורק, לו הוא הקדיש את Amnesiac. ולמרות הנימה הכביכול חיובית במילים, קשה להשתחרר מהתחושה הפסימית והקודרת של השיר לפחות מבחינה מוסיקלית - אולי ההסתכלות אחורה לחיים הריקניים שהיו לו, הם המקור לזה?

למעלה