היי...

itoosh2

New member
היי...

משום שאני במגמת קולנוע הצלחתי להשיג לעצמי את התוכנה "פרימייר" שהיא תוכנה לעריכת סרטים... כמו שאתם בטח יודעים בסרטים עורכים גם סאונד וככה גיליתי שזאת תוכנה שמאוד קל לערוך איתה סאונד בצורה החובבנית (ובלי להתסבך בהמון כפתורים)... אז הקלטתי כמה ערוצים וחיברתי אותם ושיחקתי איתם וככה יצרתי הקלטה טיפה טובה ממה שהיה לי לפני כן (מיקרופון דפוק אחד שקולט שירה + גיטרה) לשיר קוראים "קרוב מתמיד" ואם תרצו מילים אני אעלה אותם... ההקלטה עדיין חובבנית מאוד ודווקא השירה יצאה שם הכי גרוע... אבל אני מקווה שתסתדרו... אשמח לתגובות
את השיר אפשר להוריד מהאתר הבא: http://www.yousendit.com/transfer.php?action=download&ufid=B1D42F340D44FA7B

מרי לי

New member
ככה

איזה אפקטים פתחת על זה
איזה REVERB
אני לא מכירה את התכנה, אז לאני לא יודעת איך עובדים עליה הגיטרה נשמעת טוב מאוד, בווקאל אתה טיפונת לוחץ וזה לא ניתן להנות מהשיר, אבל אם ההקלטה טובה, מה שכן ככה כל הכבוד אם מצאת תוכנה שאתה אוהבת עבוד עליה ולא מרגיש שזה הורס לך את היצירתיות מי כמוני יודעת... כמה בעיות היו ועוד יש לי עם הקיובייס....(לאט לאט......)

itoosh2

New member
בעיקר ריברב...

העניין הוא שגם אני ניסיתי תוכנות כמו סואנד פורג' וקיובייס... אבל הסתבכתי שם יותר מדי וחיפשתי שנים תוכנה שכל מה שאפשר לעשות בה זה לחתוך, להדביק, לחבר ערוצים ואולי קצת לשחק עם הסאונד... בסוף מצאתי את התשובה בתור תוכנה לעריכת סרטים... זאת תוכנה מאוד פופולרית לעריכת סרטים שיש בה גם אפשרות לערוך את הסאונד של הסרט אבל בגלל שזה רק בקטנה אז זה מאוד מאוד פשוט... זה היה מעולה בשבילי... לתוכנה יש מבחר דל של סוגי אפקטים וגם של סוגי ריברבים מוכנים מראש... אז שמתי על כל השירה ריברב של "large room" ועל הגיטרה ריברב של "church" ותודה על הביקורת... באמת עזרה לי ההערה שלך על השירה...

itoosh2

New member
תודה... נבדוק אותה...

למרות שהיא נראית לי יותר מסובכת מהפרימייר ואני בנתיים מסתדר יופי עם הפרימייר...

itoosh2

New member
חחחחח כן...

אבל דווקא בשירה אפשר לשים לב שיש הד... הייתי חייב לשים את הריברב הזה כי השירה הייתה יבשה מאוד...

מרי לי

New member
כל עוד זה נשמע לך טוב, זה הכי חשוב

יש דרך לחשב את ההחזרים לפי הBPM של השיר, אבל שוב שכחתי איך... ואז זה נשמע טבעי יותר ולא מרוח ויש גם מושג שנקרא DAMPING שזה אומר ככה: אם הכלי רחוק ממך או מנגן בחדר גדול, חסרים לו גבוהים כי הם נעלמים טבעי , או בחדר קטן יהיו לכלי פחות נמוכים כי אין להם מקום להתפשט (יש להם אורך גל גדול) אז אם אתה רוצה לדמות חדר גדול,או קטן שישמע טבעי, תחפש כפתור DAMPING זה אמנם חותך משהו, אבל זה נשמע טבעי יותר לשם שינוי לכשחותכים תדרים לכלי. מקווה שלא כתבתי את זה בסיניתי מדוברת..... במכללה בתחילת השנה אמרו לי שאני אדבר ככה בסוף ולא יהיו לי חברים

inbal287

New member
אפשר בבקשה את המילים?

אני מעדיפה להאזין לשירים בזמן שאני קוראת את המילים שלהם.

itoosh2

New member
בכיף...

קרוב מתמיד: ירח נראה בשמים קרוב מתמיד, אפילו עם אותו רקע שחור והכוכב שלצידו, קרוב מתמיד. והם בורחים משם למעלה, ששם הכל בוער. שמיריעות הזמן קופצים עוד אנשים. והם בורחים משם למעלה, ששם הכל בוער. מתמתח, ועוד עובר. וחלון, ומחוצה לו, אנשים בשבת חלולים כבקבוק. "כבר הגיעו מים עד נפש", צועקים כולם בקול בכי חנוק. האילנות הזקנים חושבים בקול, כדי שכל העולם ישמע וידע, כדי שבסוף אף אחד לא יפגע, וישירו כולם קרוב מתמיד. חצים שבורים, על הקרקע, צבעים לא ברורים של לבבות מתפזרים. וליד לבבות בלי חורים, אבל סדקים אין סוף.

למעלה