היי

Black Balloon

New member
היי

אני יודעת שכמעט כל הפורום הוא הודעות בסגנון הזה, אבל ניחא, זה חלק מזה, לא?
טוב, כן אהמ... אני טסה ב14.3 בטיסה של חברת ארקיע, יש עוד מישהו שטס בתאריך הזה? (אמא זה ממש קרוב) וסתם כמה שאלות: כמה שכבות ממולץ ללבוש בתקופה הזאת? עד כמה חליפה טרמית עוזרת? אמרו לנו שלא תהיה לנו גישה למזוודה עד הערב, עכשיו, בארץ די חם וגם במטוס יהיה חם, אז שאלתי היא איך הסתדרתם עם השינויים, כלומר, איך התלבשתם כשיצאתם מהבית לנמה"ת ואיך כשנחתתם? (מקווה שהבנתם את השאלה...) יומן מסע- מתי כתבתם אותו? (במסע עצמו, בנסיעות/מלון או שמא אחרי שחזרתם לארץ) האוכל- איך האוכל שם? >< מה הדרך הטובה ביותר לתקשר עם הבית משם? וגם איך המלונות הבאים: WITEK בקרקוב SENATOR בסטראחוביצה GROMADA AIRPORT בוארשה PEGAZ בקרקוב סליחה שהפלתי עליכם את כל זה :$ ותודה רבה רבה מראש!

ptitim

New member
אז ככה

שכבות- הרבה.ממש. אני הייתי בנובמבר והייתי עם 8 שכבות כל יום ועדיין קפאתי. טרמיות למיניהן ( חולצות,גרביים,מכנסיים וכו')- עוזר, אם יודעים איך להשתמש( אני כמובן,לא הבנתי את רעיון הטרמיות ושמתי גופייה חמה ומעליה את הגופיה הטרמית.גאונות,אין ספק.). בקשר לבגדים במטוס ובארץ ובטיסה וכו'- תתלבשי בשיטת הבצללללל!( לא הראו לכם עדיין את הסרט עם הילד המצחיק הזה?) בארץ אני לבשתי טישרט מעליה ז'קט ומעל זה סווצ'ר מחמם,בתיק היה לי עוד ז'קט ועוד סוודר-ונזקקתי להם איך שהגענו.בטיסה לא ממש משנה כי ישנים רוב הטיסה וגם אם קצת חם זה לא נורא.אל תשכחי שגם קר בלילה פה אז לא יהיה לך חם מידי. יומן מסע- במהלך המסע, כל לילה.אל תוותרי על זה. אפילו אם את גמורה מעייפות תשארי עוד רבע שעה כדי לכתוב כי אח"כ תשכחי וחבל. אוכל- תתכוני-תפו"א זה שוס שם. מלונות- הייתי בפגז, היה פנאן אש=) מסע מוצלח!

Old Cat

New member
גרבים ונעלים - הכי חשוב

פתגם רוסי ישן אומר: כשלרגלים קר - כל הגוף קופא. גרבים טובות, לא דקות, יכולות לעשות כל ההבדל. חשוב מאד גרביים להחליף כל בוקר, שיהיו יבשות ונקיות וכאמור לא דקות אלא טובות ומבודדות. פטנט ישן מימי השירות הצבאי, כאשר הנעליים היו הרבה פחות טובות מאשר היום: גרב עבה טובה, מעליה גרב דקה שתהיה שכבת "סגירה" לבידוד של הראשונה. פטנט נוסף במיוחד לימי הגשם/שלג: הגרב העבה מכוסה בשקית ניילון. גם אטימה טובה לחום הגוף שלא יברח וגם הגנה בפני הרטיבות שנכנסת. נעליים צריכות להיות נעלי עור, לא נעלי בד/ניילון דקות. גם בקיץ הדשא והעשבים רטובים מגשם שחודר יפה יפה אם הנעל מבד או ניילון מלמעלה.

N B I

New member
אנחנו טסות באותו תאריך../images/Emo3.gif

מאיפה את?

N B I

New member
פסגת זאב

גם דן, זה שכתב מתחתייך. דן אני מודעת לזה שאנחנו באותו תאריך, זה נורא לא מפתיע היות שאנחנו באותה הכיתה

תשובות

קודם כל שיהיה לך אחלה מסע.... אני כל כך רוצה לחזור לזמן שלפני המסע!!! בתקופה הזו אני מניחה שמאוד מאוד קר... מה שחשוב זה להתלבש נכון ולא ללבוש כמה שיותר שכבות!... לדעתי חולצה קצרה מעליה חולצה דקה ארוכה וסוודר חם או טרנינג יעזרו... צריך להתלבש בבגדים חמים, ולא בהמון שכבות... עוד משהו שאומרים שצריך לחמם את קצוות הגוף, אז כפפות כובע צמר וגרביים עבות יעזרו... אני טסתי בערב.. אז התלבשתי חכם.. אין גישה למזוודות זה נכון... רצוי להתלבש חם ולקחת מעיל איתך... במסע היו ילדים שבאו עם חולצה וסוודר וקפאו מקור!... עדיף להסחב עם מעיל כל הדרך וששם יהיה לך חם... את היומן מסע כתבתי בסוף כל יום... למרות שכדאי שיהיה איתך כל יום דף כדי שתכתבי את השמות של המקומות... לפעמים אני שכחתי ולקח לי המון זמן להזכר בשמות... האוכל שם זה לא כמו במסעדות גורמה אבל הוא סביר... בדרך כלל נותנים צלחת מרק, שניצל או עוף, וצ'יפס... ארוחות בוקר כמו בארץ כמעט... וגם הרבה פעמים אנחנו אכלנו בחוץ אז כל אחד אכל מה שהוא רוצה... תקחי איתך מנות חמות לערב.. אין דבר שיותר כיף מלשבת עם מרק או משהו חם שאת מתה מקור...... במסע היו המון שלקחו איתם טלפונים- לדעתי טעות אחת גדולה!... כי גם את צריכה לדאוג לעוד משהו מלבד לכל הציוד שאת צריכה לקחת כל יום... בנוסף חלק מהמסע זה לדעת להתמודד עם מה שאת רואה ושומעת.. בשבילי זה היה סוג של מסע להוכיח שאני עצמאית ושאני יכולה להיות רחוק מהביתה...ושיש איתך טלפון את יכולה להתקשר כל הזמן... אני בכל ערב שחזרתי למלון התקשרתי גוביינה לבית. אמרתי שאני בחחדר מספר XXX והמשפחה התקשרה אלי.. לא יצא לי לשלם הרבה במלון על השיחות- זה היה הכי טוב לדעתי הרבה חברות שלי עשו אותו דבר.... בנוסף ההורים שלחו לי פקסים למלון ובערב שחזרתי למלון חיכה לי פקס!!!... שיהיה לך אחלה מסע!!!

למעלה