היי

היי

ראיתי אתמול את הסדרה ואני זוכרת שאמרו לי שרוחלה כתבה לזוריק מכתב מסוים אני לא ראיתי מכתב אולי זה מצונזר מישהי שמעה על כזה מכתב אשמח אם תעדכן ואם כן שתביא לי קישור איפה אני יכול לראות אותו

XאיציקX

New member
המכתב

בס"ד זוריק שלום. אנחנו שייכים לשתי מערכות חברתיות אחרות,ולשתי מערכות עם השקפות עולם אחרות,הפמנסטיות ינסו לחבל באהבה שלנו וינסו לייצר עבורי מיגדר חדש,גברי כזה. אנחנו לעולם לא נוכל לחיות חיים משותפים, כאשר מערכת האמונות שלנו שונה כל כך ורחוקה כל כך. אני יהודיה מאמינה, הדבר שהכי חשוב לי בחיים הוא לצעוד עם האמת שלי קדימה, אך כל צורת החיים שלך היא אנטי-תזה מוחלטת אליה. החיים שלי מושתתים על תורת החיים של עם ישראל (ולא על תורת הפמניזים הליברלי שלכם), שמסבירה איך לחיות נכון, מה אמת ומה שקר, מהי ההתנהלות הנבונה וכיצד לנהוג בצמתים השונים בחיינו. התורה הזו היא אחד הדברים הנפלאים והאמיתיים בחיי, אני חיה אותה, נושמת אותה, היא ממלאה את כולי, ואני יודעת שאתה לעולם לא תבין אותה, לעולם לא תבין את דרכי. ייתכן כי תנהג בי בסלחנות, שתאפשר לי לחיות את חיי כפי שאני מבינה אותם, אבל תמיד תתייחס אל אמונותיי כאל גחמות נשיות, כאל פולקלור קדום, כאל מסורת מיושנת שגם אם תנסה ליישם - זה לא משום שאתה מאמין בה, אלא מפני שהנך מעוניין לרצות אותי. בתור חילוני לא תוכל להבין את הדבקות שחשים כאשר שרים "ידיד נפש" בסעודה שלישית, את העוצמה החודרת והרגשת אימת הדין בתפילת "כל נדרי" ביום כיפור, את מתיקותו של דף גמרא, לא תוכל להבין מהי השמחה הסוערת של חג הסוכות, ולעולם לא תזדעזע מקולו הנוקב של השופר ביום הדין,אתה תמיד תגיד לי "פראיירית... בואי נצא למועדוני לילה,בואי נעשה חילופי זוגות ,מה פתאום נישן בשתי מיטות נפרדות ביום הנידה (המחזור החודשי) שלך ואז יהיה אסור לך לגעת בי,ואת כל אלה הפמנסטיות מעודדות. הרי מהמקום שאליו אתה שייך עולם החילוניים והפמנסטיות תורת ישראל זו במה להרס האישה וחופש הפולחן מה שלא נכון בכלל,תורת ישראל מקדשת את התא המשפחתי "ומרימה" את הנשיות למרומים. בשבילך אלו סמלים פולחניים, בשבילי אלו החיים עצמם. אלו הדברים הכי אמיתיים בחיי,ולפמנסטיות החיים עצמם זה עושק הגבר וחיי הוללות ואני לא כזאת. אנחנו החרדיות מודעות לעוצמות של האהבה, "אוהו מודעות",וזה לא נחלתן הבלעדית של החילוניות, ודווקא בגלל זה אנחנו זהירים כל-כך. כל צורת השידוך מטרתה להבטיח שנוכל להכיר רק בני זוג שנוכל להרשות לעצמנו להתאהב בהם,רק בן זוג אחד לכל החיים ולא כמו שהפמנסטיות החילוניות הליברליות מנסות להחדיר לכל אישה "שכל המרבה הרי זה משובח". אנחנו מבררים את כל הדברים החשובים לפני הפגישה, את האמונה הדתית של המיועד ומטרותיו בחיים, את מידותיו ותכונותיו האישיות, וכך בפגישה עצמה - אנחנו חופשיים לתת לרגש להביע את דעתו, בלי מניעות, בלי מעצורים. אני כבר אישה נשואה עכשיו וברגע שאישה נשואה "מתאהבת" בגבר אחר נאה ואוהב כמוך שהוא אינו בעלה, זו אינה אהבה טובה,למרות שהפמנסטיות מעודדות בגידות ועבורן מוסד הנישואין זה אקט דתי שלא שייך לעולמן הליברלי. אהבה יכולה להיות דבר הרסני לפעמים. אני גם לא יודעת עד כמה באמת אפשר לקרוא לכל מה שנראה לנו כאהבה, `אהבה`. על פי רוב מדובר במשיכה. אותה אישה נשואה (אני) ש"מתאהבת" באותו גבר זר, אם הוא יעבור תאונת דרכים יתמלא צלקות ויהיה נכה, ובו זמנית יאבד את כל כספו בבורסה - מה הסיכויים שהיא תמשיך לאהוב אותו? תהיה כנה. אתה הרי יודע את התשובה. אז לאיפה נעלמה כל האהבה?... אולי היא מעולם לא הייתה שם, זוריק. אני רוצה לחיות חיי אמת יהודיים, זוריק. אני רוצה להקים בית של תורה ומצוות, אני רוצה לחנך ילדים על פי הדרך בה אני מאמינה ולא ע"פ דרך חיים פמניסטית דוחה, ואני חייבת שותף שיצעד איתי באותו המסלול, שיחזק אותי ברגעים בהם אהיה חלשה, שיתמוך בי ושיחנך את ילדינו באותה דרך. איתך זה לעולם לא יוכל לקרות.,ני לא רוצה שחס וחלילה אם אהבתינו תעלה על שירטון אז כל חייך תשמש אבן שואבת וכספומט ותשלם מזונות לילדינו (הווירטואליים) ואת כל משכורתך שעבדת עליה בעמל רב תצטרך להעביר לילדים ותישאר חסר כל כי הפמנסטיות מפחידות את כולם,חבל שאם לא תוכל לעמוד בתשלומי המזונות תיכנס לכלא וישללו לך את רישיון הנהיגה שלך ואז יהיה לך קשה לראות את הילדים. יש בינינו כימיה, אך איני יודעת עד כמה נכון לקרוא לה... אהבה. אהבה זה משהו הרבה יותר עמוק מהקשר המטורף שהיה לנו. הרבה יותר. ואת מה שיישאר מאהבה זו כבר ידאגו להרוס הפמנסטיות,ובסופו של דבר - תמיד יפרידו בינינו עבותות ברזל של חוסר הבנה. זוריק, אתה בטח כועס עלי, לא מבין. אני מדמיינת אותך מקמט את הדף בזעם, זורק לרצפה, ואחר כך מרים אותו שוב, פותח את הקמטים וקורא מחדש. אתה יודע כמה לא הייתי רוצה לכתוב לך את המכתב הזה, כמה הייתי רוצה אני לקמט אותו, לקרוע, לשרוף ולפזר את האפר על פני המים, כמה הייתי רוצה לדעת שזה שונה, ולומר לך מילים אחרות, אך המציאות אחרת. אני כותבת את המכתב כי אני יודעת עד כמה יהיה לי קשה לעמוד מולך ולומר לך זאת. לעמוד מולך, מול עינך הגדולות והמבט התמה, הלא מבין. יש בך כל כך הרבה תום לפעמים, כל כך הרבה רוך שאינני יכולה לו. רק כאן, ממקום מושבי בסלון, מול ארון ספרים שמכיל את כל אוצר המחשבה היהודית ולא מול "תורת האבולוציה" , רק כאן אני מסוגלת לומר לך זאת, לומר שאין עתיד, ולומר לך שכן, אני שלמה עם ההחלטה כי אני רואה מהי תמורתה. בבקשה... אנא ממך,תאמר לי שאתה מבין. ממני, הכותבת אליך ממרחק נגיעה כמעט. רוחל`ה המתייסרת

חייבת לציין ש...

זה לא מכתב אמיתי
זה בעצם המכתב שלא נכתב

עצמי1111

New member
שלום דבר ראשון ברוכה הבאה!

דבר שני, המכתב שדיברת עליו, זה לא מכתב אמיתי שהיא כתבה... זה מישהו שכתב במקומה...

מכתב מרגש וכנה מאד! ../images/Emo7.gif

נכון שהיא לא כתבה אותו אבל זה מה שהיתה כותבת כל בחורה חרדית שהיתה נקלעת למצב הזה.... כי הבחירה לא היתה בין זוריק לאבשלום או למוטי אלא בין זוריק לבין אלוקים... חבל שלא הוכנס לסרט...

דרור121

New member
אני יותר "שמח" שזה לא הוכנס...אולי נוסח אחר

אני במקום היוצרים הייתי עושה איזה הוקוס פוקוס,ומכיון שאני דתי,הייתי עושה שזוריק ייהפך לדתי.לא חרדי,אבל "סרוג תורני" כזה. וכך-גם האהבה היתה מתממשת,וגם כל מה שכתוב במכתב המדהים הזה,היה מתממש. כי אם האהבה מנצחת,אז דווקא מהפך כזה בחיים,מראה שאכן זו אהבה אמיתי ת ומוכנים להשקיע!! (ואגב,זוריק האמיתי-הנרי דוד,אכן קצת קשור לדת.הוא לומד קבלה אצל תלמיד של הרב אשלג!!!) לי אישית,הסרט גרם לבכות,למרות שידעתי שזה הצגה.כי הוא הציג מקרים שקוראים בפועל-כלומר,אהבות אבודות.הקטע הזה,ששניהם אוהבים-ולא רק צד אחד-זה בעיני קורע לבבות כאשר בכ"ז הם לא מממשים אותה בפועל. א-ב-ל לאחר שהם החליטו לא לממש אותה-מכתב כזה רק מקשה לפעמים,וקורע יותר את הלב!!לפעמים-רק לפעמים-דווקא הנתק גורם לו קצת רגשות כעס שמקהים את האהבה ומקלים עליו להתנתק.חוצמיזה,המכתב הזה לא נכון לתסריט-כי שם נראה שהיא דווקא כן היתה נשארת איתו,ובורחת.הסיבה היחידה שהיא לא הלכה איתו,זה שהיא ראתה איך ההורים שלה נקרעים,ואמא שלה מאושפזת,וכולי.כך שמכתב כזה לא היה יכול להיכתב... אבל בכל מקרה,כעיקרון: אני חושב שבמקרים כאלו עדיף לקצר.כלומר לא להתנתק בצורה מגעילה וגרועה,אלא בצורה יפה.אבל בכל אופן-צורה יפה ב-ק-צ-ר-ה,ובמילים קצרות. כמו "היה מאד נעים.יש כאן דברים הגדולים עלינו.זה בלתי אפשרי.ההורים שלו היו מתים מרוב צער.ואתה ,כאדם נפלא,לא היית רוצה לקחת את זה על המצפון. אני מאחלת לך כל טוב,וכשתמצא את אהבת חייך ותתחתן אני גם אשמח לבוא עם בעלי להשתתף בחתונה. האהבה בינינו הסתיימה דווקא כי שנינו בני אדם טובים,ויודעים שמבחינה אנושית מצפונית היא לא יכולה להתקיים.כל טוב,ובהצלחה בהמשך הדרך!

כנס ../images/Emo27.gif

במצב כמו שהוא בסדרה באמת ניראה לך שזוריק (שים
זוריק ולא הנרי שבמציאות כן מתחבר לצד הרוחני שבו) יכול פתאום להשתנות
פתאום להיות דתי - תורני - כיפה סרוגה וכו'

עצמי1111

New member
../images/Emo45.gif ועוד יותר מזה

נראה לך שרוחל'ה הייתה רוצה את זה
כשלא חושבים על זה מייד אומרים כן, היא הייתה רוצה את זה... אבל אם אתה תחשוב על זה לעומק לא נראה לי בכלל שהיא הייתה רוצה שהוא ישתנה...

אמ.. דווקא אני חושבת שכן

יכול להיות שבעונה השנייה זוריק ירצה להיות דתי בשביל רוחל'ה השאלה אם הוא מספיק רוחני! או אם הוא ירצה בכלל להתפלל ללמוד תורה! זה הכל תלוי בו וגם זה תלוי ברוחל'ה אולי בעונה השנייה היא תחזור בשאלה אם היא רוצה? אבל דבר כזה פשוט לא יכו לקרות.... אם לא עושים כלום!

עצמי1111

New member
האמת שלדעתי יש סיכוי

גדול יותר שרוחל'ה תחזור בשאלה מאשר שזוריק יחזור בתשובה...

את באמת מאמינה שרוחלה אולי איפשהו

תחזור בשאלה בשביל זוריק
אני לא חושבת. לא חושבת שאחרי העונה הראשונה ומה שהתרחש שם עם המשפחה של רוחלה והמשבר של רוחלה לאן ללכת היא פתאום תחזור בשאלה. וגם אם זוריק ירצה להתקרב לדת בעונה השנייה המשפחה של רוחלה עדיין לא תקבל אותו. חוצמזה שזה יהיה נוראאאאאאאא מוזר שרוחלה פתאם תחזור בשאלה.. בשביל זוריק. אבל מי יודע... נחכה לעונה השנייה

עצמי1111

New member
../images/Emo45.gif הכל כזה מסובך עכשיו...

בקיצור זוריק לא יחזור בתשובה כי לא יקבלו אותו ורוחל'ה לא נראה סביר שתחזור בשאלה....

למעלה