"היכונו ללבנון ברצועת עזה"

טשאפק

New member
"היכונו ללבנון ברצועת עזה"

כך אומר ראש השב"כ. >>>"ברצועת עזה מתהווה מציאות בעייתית מאוד. בתוך שנתיים-שלוש, אם לא יחול שינוי משמעותי, אנו יכולים למצוא עצמנו במצב כמו מול חיזבאללה בלבנון, זאת אומרת מול בונקרים, חפירות, תשתיות ואמצעי לחימה מסוכנים". דיסקין הוסיף: "אם לא נעשה שינוי משמעותי, כמו סגירת כל צירי ההברחה כולל ציר פילדלפי, מניעת שיפור היכולות של החמאס וטיפול בו באמצעות הנהגה פלסטינית חלופית, המצב בעזה יהיה דומה למצב בלבנון". דבריו כוונו ככל הנראה לביקורת שהושמעה בשבוע שעבר על כך שמערכות הביטחון לא התריעו בזמן ולא טיפלו בבעיית המערך הרקטי של חיזבאללה.

bhnadav

New member
אני מקווה שהפעולות הנוכחיות של צה"ל

בעזה, שנעשות יחסית בשקט לצד מה שקורה בלבנון, ישפרו את המצב כפי שהיה ביהודה ושומרון אחרי אפריל 2002. בכל אופן, עד כמה שזכור לי צה"ל הוא זה שבחר לא להישאר בפילדלפי.. אז אפשר לומר שהאמירה של סידקין לגבי פילדלפי היא עוד אחד ממאבקי הכוח של דיסקין מול חלוץ וידלין. כדאי שיפסיקו עם השטויות.

טשאפק

New member
זה לא מאבקי כוח

מאבקי כוח זה כאשר אינטרס אישי קובע את העמדה. כאן מדובר בחילוקי דיעות ענייניים בעניין מהותי לבטחון. אוי ואבוי לנו אם כולם יישרו קו לפי עמדה אחת. לגבי העניין עצמו. מאז אוסלו נאמר לנו כי אפשר לסגת בלי חשש, כיוון שלצה"ל עליונות אדירה ואין כל בעייה לכבוש שוב שטחים בשעת הצורך. זה לא לגמרי נכון, כפי שרואים בלבנון. כאשר מתאפשר למחבלים (ולא משנה אם זה חמאס או חיזבאללה) להצטייד ולהתאמן כהלכה, כיבוש שטח מידיהם נעשה עסק קשה מאד. זה כמובן לא מפתיע, הרי מוטיבציה ואומץ יש להם וכן היכרות עם השטח. אם מתאפשר להם לסגור את הפער בחימוש ובאימון, אז הם יכולים להסב אבידות קשות לכוחות חי"ר, שריון וים - וגם למסוקים. (יש גבולות למה שאפשר לעשות עם F16).

bhnadav

New member
במקרה שלהם זה פרופר אישי..

לפחות על פי כתבה נרחבת שערך בנושא רון בן ישי לפני שבועיים ב"ידיעות אחרונות". זה לא התחיל מהיום אלא עוד מתקופתו של אריאל שרון, שלא ראה צורך בלשים לזה סוף עוד אז. ולגבי מה שכתבת לגביי הסוגייה המדוברת - אני נוטה להסכים עימך, זה אכן הגיוני.

טשאפק

New member
אם אני זוכר נכון גם מופז

אמר שצריך להישאר בציר פילדלפי. אני מאמין שדיסקין לא סתם נכנס לנושא הזה כדי להתווכח עם יריבים אישיים.

bhnadav

New member
אממ..

בקשר למופז - לא זכרתי שזו הייתה עמדתו, אבל אם כך אוקיי. בקשר לדיסקין - אני חס וחלילה לא אומר שהמניעים לכל ניתוחיו מקורם במאבקים אישיים עם חלוץ ודיסקין (שהרי כפועל יוצא מהנחה כזאת יוצא שיש פה בעייה חמורה וקריטית במערכת הביטחון ובניתוחים שמוצגים לראש הממשלה), אך אני לא שקט לגביו בכל אופן. עצם העובדה שלמיטב זכרוני צה"ל (חלוץ) לא היה מעוניין להישאר בפילדלפי, אולי הזמינה את האמירה הזאת. מקווה שלא.

דיסקין או מטומטם או מכסת"ח

אם היו מסוגלים לאטום את ציר פילדלפי כאשר צה"ל ישב שם, לא היו קסאמים פצמרים מטענים ותחמושת קלה מזמן ברצועת עזה . הוא לא מתבייש להגיד שאם צה"ל ישב בפילדלפי לא יהיו הברחות ? את מי הוא מנסה לתעתע? כיום סמוך לאיזור התעשיה ארז לשעבר ונתיב העשרה הפחד הוא גדול כי יודעים שיש מנהרות ולא מסוגלים למצא אותם

טשאפק

New member
קסאמים זה ייצור עצמי

מה הקשר לפילדלפי? לעת עתה אין להם כמות משמעותית של טילים רציניים מסדר גודל של קטיושות ומעלה. גם כאשר ישבנו שם הציר לא היה אטום הרמטית אבל היה קשה להבריח דברים.

mlw

New member
במילים אחרות- ההתנתקות כישלון

כישלון טוטאלי ונסתם הגולל על תכנית ההתכנסות,

ההתנתקות אינה כישלון.

ההתנתקות לא עמדה למבחן אלא היתה הכרח. ככזו, היא אינה כישלון.

ההתכנסות היא לא מציאה גדולה

אבל אל תשמח בסופו של דבר יהודה ושומרון לא יהיו שלנו , גם עכשיו הם לא שלנו אבל זה רק ענין פורמלי .

זה נראה לי מגוחך לקרוא לעזה "לבנון"

למרות שהמצב בעזה אינו פשוט... ארגוני הטרור הפלשתינאים אינם חיזבאללה, הרשות הפלשתינאית אינה לבנון ועזה אינה ביירות. יש כאן מצב שונה לחלוטין שאפשר להשתלט עליו (כמו שהשתלטו על המצב בגדה המערבית ובג'נין במבצע "חומת מגן") ולדעתי המבצע שמתנהל בימים אלה הוא ההתחלה לכך.

טשאפק

New member
מה ששיעים בלבנון יודעים לעשות

גם החמאסניקים ידעו לעשות - אם תנתן להם גישה לאימונים ולציוד. יש מי שישמח לספק.

למעלה