היכי דמי חילול השם ?

בינגi

New member
היכי דמי חילול השם ?

סתם כזה חשבתי לעצמי מדוע רק כשמוציאים את הלכלוך שבפנים המחנה החוצה זה נחשב רחמנא ליצלן ל`חילול השם` ומאידך כשמפמפמים למשל על שחיתות, או על כל מעשה שלילי אחר של אדם חילוני זה לא נחשב ל`חילול השם`? יעני הציבור החרדי יש להם את המiנiפiל על האלוקים? ומזווית אחרת ניתן להסיק כי מי שאינו דתי מעיקרא יכול להיות שליו ורגוע. הרי כל הפחד שיגרם על ידו `חילול השם` כלל לא רלוונטי לגביו.. מה דעתכם?! מקווה שלא חפרתי יותר מדי.

ינשוף25

New member
"מקווה שלא חפרתי יותר מידי"

מעניין שכל אלה שכותבים בסיום את המשפט הזה הם החפרנים הכי גדולים בפורום...

גנדרן

New member
שאלה טובה

הסיבה כנראה היא שהציבור החרדי, נתפס על ידי עצמו וגם על ידי אחרים, כציבור שעסוק בתורה, ואין לו קשר כל כך למה שנעשה סביבו.(מה שכלל לא נכון) העובדה שרמת השחיתות בחברה הכללית גלויה יותר לעין. וזה נותן את ההרגשה הזו אבל יש יוצאים מהכלל למשל במקרה של נשיא המדינה לשעבר קצב, הנזק לישראל מהפרשה הזו בלי קשר למה באמת קרה שם הוא גדול מאוד. ממש חילול ה'

בינגi

New member
הסיבה האמיתית היא

שהם מרגישים עליונות על האיש החילוני המצוי.. תנסה פעם להיכנס לנקודת המוצא של מחב``ת כשהוא מתווכח בהשקפה עם אדם חילוני. זה לא יעזור.. יש תקטע הזה שהחרדים משניאים את עצמם על הציבור הכללי.. אני יכול להוציא על זה ספר.. אני חווה את זה ביומיום במסגרת תחום העיסוק שלי.

עץ שתול

New member
עדיף לא להכנס לנקודת המוצא שלהם

כי אז לא יהיה אפשרות לצאת מנקודת הכניסה

גנדרן

New member
מעניין מה שאתה אומר

באיזה תחום עיסוק אתה עובד? אני בקשר עם כולם, לא רואה הבדל בין חילוני לחרדי ביום יום. יש שנאה של החילונים לחרדים בגלל דבר אחד, שהם לא משרתים את המדינה, אם היו משרתים את המדינה היחס אליהם היה טוב יותר....

למעלה