היכל ניצן לתרבות: לא הוד ולא הדר

היכל ניצן לתרבות: לא הוד ולא הדר

ברצוני להתייחס רק לפן אחד בלבד של היכל התרבות על שם ניצן? המיקום בהסתובבי בעולם, אני רואה אולמות תיאטרון, אופרה, קונצרטים ברמה אחרת לגמרי. סביב בניני תרבות יש תכנון סביבתי מלא: פיאצה גדולה ומושקעת, גנים, חניות עם גישה נוחה, רחובות רחבים וכו'. ראשון עם רזרבות הקרקע האדירות שלה מצאה לנכון "לדחוף" את היכל התרבות למקום הצפוף ביותר בעיר, בצמוד לקניון כושל, שנראה (סליחה) לכל היותר כמו שוק. ההיכל עם כל ציפויי השיש שלו וחלונות הזכוכית, נראה כמו איזה גוש בטון על הכביש. הכניסה לחניה דרך רחוב צדדי, צרה ומשונה. כל זה, תוך חוסר התחשבות בתושבים מסכנים שגרים בסמוך וביד גסה. אין פרספקטיבה, אין הוד אין הדר!!! ידוע לי שמשולש ז'בוטינסקי תוכנן לפני הרבה שנים כמרכז בניני הציבור של העיר, אבל גם לא היה קורה כלום אם היו ממקמים את ההיכל בעודף השטחים במערב העיר. חבל, הזדמנות שהוחמצה, שעלתה לנו כמה מאות מליוני שקלים!!!

חןשסק

New member
../images/Emo26.gif

אנחנו בארץ ישראל, אנחנו לא בחו"ל. לדעתי הבניין נראה בסדר גמור והוא גם מאוד מכובד מבפנים לדעתי. כשיש אור במסדרונות זה יפה לראות את האולם מואר מבחוץ. חוצמזה, שיפצו את האיזור מאחורי הבנין, יש שם מקום לשבת ויש שם פסלים וספסלים. ההיכל ממוקם בין קניון רוטשילד לשק"ם שהוא כבר לא קניון כל כך- יש בו משרדים, קולנוע, גלידריות, מכון כושר, סופר ועוד.... המקומות האלו לא כושלים, יש שם תמיד אנשים שאוכלים/ מסתפרים/ עושים קניות וכו'. אני לא חושבת שזה כל כך מפריע למי שמגיע לשם לצפות בהופעות. ליד ההיכל יש המון מקומות בילוי- בין אם בקניון או בשק"ם או במסעדות ליד. מי שבאמת רוצה לבלות עוד אחרי ההופעה/הצגה וכו' - ההיכל ממוקם במרכז העיר, במרכז מקומות הבילוי- כיאה למקום בילוי. יש חניה בחניונים הסמוכים- בחניון של קניון רוטשילד ובחניון של ההיכל. אם אתה רוצה גנים, פיאצות, מזרקות וכו'- סע לחו"ל, לפי המצב היום אני לא חושבת שאפשר לעשות משהו דומה פה בעיר מסביב להיכל אלא אם כן יבנו אחד אחר.

cold fire1

New member
חן שפוט קלעת בול למה שרציתי להגיד

אז חסחת לי כתיבה שאין לי כח לכתוב... טנקססססססססס

חןשסק

New member
עוד כמה דברים-

כתבת שאפשר היה לבנות את ההיכל באיזור המערב, איפה שיש מקום. היכל תרבות אמור להיות נגיש לכל התושבים בעיר, לכן מצאו לנכון לבנות אותו במרכז העיר. אם ההיכל היה נבנה כמו שלדעתך הוא היה צריך להיות ממוקם- במערב, אז היית מתלונן שההיכל רחוק וזו חוסר התחשבות מצד העירייה לבנות את היכל התרבות כל כך רחוק משאר האוכלוסיה בעיר. אגב, גם בניין האופרה בתל אביב ממוקם מול הים, סביבו הרבה בניני משרדים ענקיים ואין סביבו שום גנים או משהו... גם שם הבניין בנוי מחלונות זכוכית גדולום ולא מאבן עם עיטורים רומים... כנ"ל לגבי החניה- האיזור הזה של תל אביב גם מאוד צפוף, וגם שם יש רחובות ובניני מגורים ברחובות סמוכים. עוד דוגמאות לאולמות בתל אביב שממוקמים במרכז עם בעית חניה ואסתתיקה? היכל התרבות... הבימה.... לכל דבר בעיר יש יתרונות וחסרונות. אני חושבת שאם היית בודק קצת יותר לעומק בעיות דומות בערים נוספות היית נוכח לדעת שככה בנויות ערים אחרות (כדוגמאת מיקום הרכבת והיכל התרבות). I rest my case.

חןשסק

New member
כל עוד נהנת בהצגה-

זה לא הכי משנה איך הבניין נראה. בתמונה: היכל התרבות בתל אביב

היכל התרבות של העיירה

חןשסק החרוצה ולכן גם היקרה, את היחידה שהתייחסה לבעיה מאד כואבת לדעתי, אבל מבלי משים אישרת את כל מה שטענתי. אין לי להתייחס להכל, לכן אהיה קצת סלקטיבי. לא מקובל עלי הטיעון שכאן זה לא חוצלארץ. אם אנחנו רוצים, אנחנו טובים לפחות כמו מרבית מדינות המערב ועושים דברים יפים כמוהם בתנאי שהניהול שלנו והתכנון שלנו הם בידיים הנכונות. הרי לא מדובר כאן בחוסר תקציב. זה נשפך ובוזבז בשפע רב. הפרויקט החל בתקציב של 25 מליון ש"ח והסתיים ב 200 מליון. אלה אגב נתוני העיריה. אבל הטיעון העיקרי שלי היה המיקום והשטח שהוקצה סביבו על מנת ליצור את האפקט הדרוש כל כך לבית אמנות ותרבות וכן דרכי הגישה (ולא ברגל). ידידתי,תיקון טעות קל: בנין האופרה שאליו התייחסת הוא קניון על חוף הים שנקרא על שם בנין האופרה שהיה ממוקם שם. הצגות האופרה מתרחשות באתר מרשים בתל אביב סביב מוזיאון ת"א. זהו אתר עם שטחים נרחבים, משבץ בתוכו פסלים, בתי קפה, מסעדות וגנים: ובעקר, על שטח גדול המשרה הוד והדר. אז פעם הבאה בדקי ותחסכי (תחסחי לפי חברך המלומד) ממני את ההסרים. גם לא התייחסתי לפאר. בנס-ציונה הוקם בית תרבות, לא מרשים במיוחד. אבל יצרו חזיתו פיאצה יפה והבנין מקבל מימד אחר לגמרי. גם לפני היכל התרבות בת"א שנבנה לפני יותר מ 40 שנה יצרו משטח ענק ובתמונתך רואים בבירור את הבנין על כל הדרו למרות שבמושגים של היום אולי איננו מרשים. לגבי השיפוץ מאחור של השטח לכוון קנין ראשון... על מה את מדברת על שטחון של פחות מדונם? שגם לא נמצא בחזית הבנין אלא מאחוריו ולצידו? בשם מי את טוענת שאם היו בונים במערב את הבנין הייתי טוען כך וכך? רצוי שתביעי דעתך. ומה על תושבי המערב? הם לא צריכים להגיע למזרח? ולשואה הזאת עוד נגיע!!! ולבסוף את גם מודה שלא ניתן כרגע להרחיב כי הבנין חסום בתוך תחומו הנוכחי. על זה אני כותב: בחירת השטח מלכתחילה היתה לקויה. לגבי הקניון שלידו. נו טוב, כנראה שיש לנו עולם מושגים אחר. לגבי ערים אחרות. מציע שתסיירי לא רחוק. רק בחולון. לא מושלמת אבל רואים את החיבה של מעצבי העיר והרצון ליצור למען התושבים.

חןשסק

New member
תראה. אני חיה כאן 17 שנה.

אני לא חושבת שיש בעיה כלשהי עם המיקום או עם כל משהו אחר בעיר... אני חיה כאן ואוהבת את העיר, את גן העיר ואת הקניון ומה שיש עוד ... אני בטוחה שאפשר לשפר, לא ידעתי שזה התקציב שהוקצב, אבל אני חושבת שמה שיש לנו בעיר זה באמת מספיק. לא מגיעים לאולם כל כך הרבה אנשים (אלא אם יש אירוע באמת מיוחד) כמו לאולמות בתל אביב או בערים אחרות שצריך דונם בשביל בתי קפה. יש לנו פרספקטיבה שונה, וזה לגיטימי לגמרי.... אני עדיין בדעתי וחושבת שזה בהחלט מספיק ולא צריך מקום יותר מדי מפואר. אם באמת מפריעים לך כל הפגמים האלו בעיר- תכתוב לראש העיר או שתכין כתבה לעיתון המקומי, זה לא יגיע יותר מדי רחוק אם תכתוב כאן בפורום.

שאיפה למצוינות ויושר

חבל שכבר בגילך, את מסתפקת במועט. כנראה כך חנכו אותנו תושבי ראשון: מושבה שצמחה לעיר כביכול עשירה. ראשון ידידתי הצעירה, היא עיר המבוססת בעיקר על מעמד הביניים: מעמד של משלמי מסים (בין הגבוהים בארץ). בנוסף נוצרו בעיר המון עסקים שמכניסים כסף רב לעיריה. לאן הולך הכסף? לא אכנס לזה, אבל לא הכל נראה לי כשר. באשר להיכל, לא דברתי במלה על פאר, למרות שהבנין יצא מפואר מאד והושקע בו המון כסף. אבל את היופי צריך לראות. הר גדול ומרשים רואים מרחוק, בנין גדול ומרשים רואים מרחוק. סביב בית תרבות צריכה להתפתח תחושה של מרכז תרבותי. זה נוצר שממקמים אותו במקום מכובד עם תכנון סביבתי כולל. בכסף שהושקע ניתן היה. במקום זאת תקעו אותו בסביבה ממש מכוערת, בנינים ישנים, כבישים צרים ואמללו אוכלוסיה שלמה. אגב, למרות מה שכתבת, דחסו 1000 מקומות ישיבה לאולם יחסית קטן ובכך יצרו מרווח צר מאד בין הכסאות שממש מקשה על הישיבה ועל הכניסה למקומות הישיבה במרכז. אז כנראה שכן חשבו על קהל גדול ועל מקום תוסס ומרכזי. מכירה את הסיפור על החלמאי שביקש מאשתו לעשות לו חביתה כמו שאכל אצל הגביר? לא מעונין שמה שאני כותב יגיע רחוק. מקווה שהמעט שיקראו, יבינו שהענינים בעיר הם לא "פרה קדושה", יש הרבה מה לתקן - לא רק בעיר אלא בעיקר בתרבות הניהול!!! המעט הזה, יעביר הלאה את המסר. מסתפק בכך.

cobainos

New member
יודע מה?שטויות.

תפסיק כבר להתלונן על כל פיפס זה כבר נראה כאילו אתה סתם מחפש דברים שלא באמת מפריעים לאף אחד חוץ ממך אולי.אני מסכים שיש כל מיני בעיות בעיר אבל די כבר.הקוטריות הזאת ממש מעצבנת.והאולם בהיכל התרבות הוא נח מאד ויפה מאד וכל ההיכל יפה ואת זה אמרו המון אנשים(שהרבה מהם לא מראשון) אין שום בעיה להכנס למקומות הישיבה ואתה כבר מקשקש סתם.

cobainos

New member
נתחיל מזה שאני מסכים עם כל מה שחן

אמרה בתחילת השרשור.אני אומר שהיית טוען אחרת אם ההיכל היה במערב כיוון שיש לך תלונות לגבי כל מה שקשור בניהול של העיר,במבנה,בצורה וכו'... נכון שהאיזור של היכל התרבות הוא די עלוב,בניינים מכוערים וכו' אבל השיפוץ בנעשה בסמוך נעשה בטוב טעם,ואל תדאג אם הזמן האיזור יראה טוב יותר כיוון שהבניינים באיזור לא ישרדו עוד זמן רב. קניון רוטשילד בכלל לא כושל וקניון לב העיר(השקם) הוא איך לומר,לא קניון אלא יותר מרכז מסחרי.הארץ זה לא חו"ל ובת"א ורוב הערים בארץ היכל התרבות לא ממקום עם פיאצות וכל מה שאמרת כי זאת מדינת ישראל דלת המשאבים והתקציבים. מיקומו של היכל התרבות הוא במרכז העיר כיוון שכך זה גם בשאר הערים וכנראה יש לזה סיבה. הבעיה העיקרית שלי היא שלהיכל קוראים ע"ש מאיר ניצן וזה לא לעניין בכלל. ותסביר על מה אתה מדבר בחולון.

SupeRonit

New member
כמב מפתיע ../images/Emo8.gif__../images/Emo6.gif

(נכשלתי בבגרות באנגלית)

ראה מה שכתבתי לחןשסק

שוב אתה כותב כמו איזה פוליטיקאי שמפז הבטחות. ראשון לא דלת אמצעים ולא דלת תקציב. תוציאו מהראש את הגישה הזו ותתחילו לשאול את עצמכם לאן הולך הכסף לעזאזל?

space1

New member
אתה שוכח דבר חשוב מאוד...

הבניה של היכל התרבות התחילה הרבה לפני כל ההתפתחות של מערב העיר. זה פרויקט שנשפך עליו המון כסף והוא היא ב"בניה" כ-10 שנים אם אני לא טועה. יכול מאוד להיות שאם הוא היה נבנה היום היו בונים אותו במקום אחר. אבל עיקר הבעיה זה שבאזורים הצפופים עם התשתיות הישנות במזרח ומרכז העיר ניצן הולך עכשיו להרים מגדלים בגובה של 18 קומות ולדחוס עוד כ-2000 כלי רכב לכבישים הרעועים של המזרח והמרכז גם מול הים עוד נבנים עכשיו בניינים של 14 קומות (באזור החולות מול פואבלו).
ותאחלו לנו בשיכון מזל טוב!!!
היום אנחנו חוגגים 5 חודשים ללא כביש!!!
ב-106 עדיין טוענים שזה בטיפול...

למעלה