היכןנית ןלהשיג חיסון מופרד?

אמא441

New member
היכןנית ןלהשיג חיסון מופרד?

שלום,
אני מעוניינת להשיג חיסון טטנוס מופרד עבור ביתי. היא אמורה לקבל את החיסונים של כיתה ב' בביה"ס ואני מעוניינת להפריד אותם.
אשמח לקבל מידע על אפשרויות השגת חיסונים מופרדים.

תודה מראש,
אמא מודאגת.

חיסון טטנוס

שלום לאמא המודאגת וברוכה הבאה לפורום שלנו :)

בדף המידע הזה תוכלי לקרוא בהרחבה על החיסונים השונים ועל טטנוס (לחצי על "המשך קריאה...").

כפי שאת רואה, יש רק חיסון אחד נגד טטנוס ללא רכיבים פעילים נגד זיהומים אחרים (Tetavax). הוא מכיל אלומיניום כאגד'ובנט, כמו חיסוני הטטנוס האחרים, לאו דווקא יותר במינון (הוא מכיל 0.6 mg לעומת 1.5 mg שראיתי בחיסון משולב אחר מהרשימה).

יש גם חיסון נגד טטנוס+דיפתריה (DT), את צריכה לבקש אותו בתחנות של משרד הבריאות, או בלשכת הבריאות המחוזית.

ככל הנראה, את החיסון ניתן להשיג גם בבתי מרקחת פרטיים. בית מרקחת אחד כזה שאנו מכירים נמצא ברעננה, "ד"ר סמואלוב", ונכון ללפני 3 שנים אפשר היה לקנות דרכם את החיסון. כמו כן, תוכלי לנסות ולפנות למשרד הבריאות שיתנו לך רשימה של בתי מרקחת שבהם ניתן לרכוש את החיסון המופרד.

בכל מקרה, מומלץ שתקראי היטב את דף המידע על הטטנוס באתר העמותה (בקישור הנ"ל) לפני כל החלטה.

אמא441

New member
תודה

תודה רבה על האינפורמציה, בנוסף דיברתי עם אחות מטעם החברה המחסנת בביה"ס וממנה הבנתי שאפשר לבקש את החיסון DT והם מספקים אותו.
אם ארצה רק טטנוס לבד ללא דיפתריה אפשר להשיג בחדר מיון עם הפניה של רופא משפחה. אמרה שגם אחות קופ"ח יכולה לתת טטנוס מופרד (ללא דיפתריה).
אני שמחה לדעת שקיימות האפשרויות השונות ואעשה את המאמץ להשיג את הטטנוס לבדו.

במקרה של הבת שלי היא לא מחוסנת בכלל וזהו החיסון הראשון שניתן לה (בת 7). אני מאמינה שבזכות ההימנעות מהחיסונים היא בריאה ולא החסירה בגן ובביה"ס אף יום בשל מחלה. מקווה שימשיך ככה גם לאחר הטטנוס :)

תודה ושנה טובה ובריאה.

עדכון ממשרד הבריאות

ממשרד הבריאות נמסר כי יש כרגע מחסור בחיסון ה DT בארץ, וכי הם פועלים על מנת לחדש את המלאי שלו.

אמא441

New member
תודה על העידכון

עדיין לא התחילו עם מתן חיסונים , מקקוה שיהיה DT בזמן.

תוגית

New member
גם בנושא טטנוס

כחלק מדרישות התנדבות בבית חולים, עלי להתחסן במגוון חיסונים. אחד מהם הוא דיפטריה וטטנוס.
טטנוס עשיתי לפני כחודשיים לפני טיול. האם ניתן לקבל את הדיפטריה בנפרד?
בנוסף גם צריך לעשות בדיקת מנטו, האם קופ"ח מכבי גם מפנה? כתבו לי שעושים בחדרה, האם יש במקום שקרוב יותר למרכז?
תודה רבה!

חיסון דיפתריה נפרד

שלום תוגית :)

את חיסון האסכרה (דיפתריה) לא ניתן להשיג בנפרד. השילוב המינימלי שלו זה עם הטטנוס.
יש בדף המידע על הטטנוס באתר אליו הפניתי מידע על כך שחיסון טטנוס כל 10 שנים, כלומר בסמיכות, מוריד את היעילות שלו ומעלה את הסיכון ממנו, לכן החוקרים ממליצים על חיסון כל 25 שנים.
סביר להניח שאם תחליטי שאת לא רוצה מנה נוספת של טטנוס לאחר חודשיים, לא יתעקשו איתך. בכלל, אם את לא רוצה להתחסן, את יכולה לסרב, יש חוזר מנכ"ל ובו נספח 5א' המאפשר לעובד מערכת הבריאות לסרב להתחסן.
חוזר מנכ"ל מספר 28/11 מיום 16.11.11.
יצא לו עדכון לנספחים 5א + 5ב: מספר חוזר 8/14 מתאריך 14/5/14. ראי מצורף.

לא יודע לייעץ לך על בדיקת מנטו באזור המרכז.

תוגית

New member
תודה רבה מור

קראתי את החוזר ויש כל מיני חיסונים שקיבלתי לפני זמן רב, בינהם חיסון נגד שחפת( BCG)
האין זה מייתר את מתן התבחין (מנטו)?
היכן ניתן לקבל את החיסונים והאם זה כרוך בעלות מסויימת? בקופת חולים הפנו אותי למשרד הבריאות.
תודה רבה

חיסונים במשרד הבריאות

הי תוגית.
&nbsp
לא יודע לענות לך על השחפת.
&nbsp
אם את רוצה לקבל חיסונים, תפני ללשכת הבריאות במחוז מגורייך של משרד הבריאות. יש להם רשימה ברשת...

פולספגן

New member
מה ההגיון מאחורי הטיעון הזה?

נראה לי שהוא סתם מצוץ מהאצבע וזה עוד מחקר מיני רבים בנושא חיסונים שהסתמך על סטטיסטיקה בגרוש.
טטנוס הוא חיסון אישי ואם לא היה לך שום מקרה שמצריך את "התערבות" החיסון, הוא לא אמור להשפיע בניגוד לתרופה שהגוף יכול להתרגל אליה.
הדבר היחידי שאולי יכול להיות נכון, הוא העלאת הסיכון ממנו, אם זה עובר את הסף שיכול להזיק, במידה וסף זה קיים.
&nbsp
לגבי השואלת, לא נראה שאף אחד יתעקש על דיפתריה ברגע שייראו שיש לה טטנוס.

למעלה