היכן אפשר למצוא מקום שיש בו עורך דין מתנדב?

היכן אפשר למצוא מקום שיש בו עורך דין מתנדב?

אני מעוט יכולת ויש לי בעיה צרכנית, ואני צריך שעורך דין בהתנדבות ידבר בטלפון עם עוסק מורשה שאיתו יש לי את הבעיה הצרכנית ויבקש ממנו משהו. אח"כ כבר לבד אגיש תלונה במועצה הישראלית לצרכנות ואגיש תביעה כספית לבית משפט לתביעות קטנות להשבת הכספים (2400 ש"ח) ששילמתי לעוסק המורשה. אני לא מבקש מהעוסק המורשה בעצמי כי מזלזלים בי ורק עורכי דין שידברו בשמי יוכבדו. איפה אפשר למצוא עורכי דין מתנדבים ? אני כותב ממקום שיש בו אינטרנט כדי להגיע לעורכי דין מתנדבים, יש לי הוצאות של שכר דירה, יש לי הוצאות רפואיות כל חודש, יש לי גם הוצאות תחבורה, אין לי חסכונות/פקדונות, הוצאות על אוכל והכל מתוך הכנסה מועטה בשל נכות רפואית תפקודית שמגבילה אותי מלתפקד. הסיוע המשפטי לא עוזר בדברים כאלה, וגם שכר מצווה לא עוזר בדברים כאלה. איפה אפשר להשיג עורך דין מתנדב לצורך המשימה הזאת (אין כאן ייצוג בבתי משפט וגם לא עריכת חוזה וגם לא ניסוח כתב תביעה) שעורך דין יתנדב לפנות כ"בא כוחי" לעוסק המורשה ויבקש לקבל מידע ?

matrixx1

New member
לא חייבים עו"ד

לא כל כך הבנתי את פרטי המקרה ובכל מקרה , אתה יכול לפנות אליהם בכתב ובדואר רשום , אי תגובתם למכתבך תוך הבהרה שאם לא יגיבו הנך פונה לערכאות ..בהחלט מספק גם את המעוצה לצרכנות לא חייבים עו"ד ...אם תרצה אנסח לך מכתב שכזה

אסביר את הבעיה המשפטית שלי בזהירות

אני לא יכול לפרט מה הבעיה כדי שהעוסק המורשה לא ידע.... אבל בעיקרון שילמתי כסף לעוסק מורשה כדי לקבל טיפולים. בהתחלה מס' טיפולים ואח"כ לא קיבלתי טיפולים ואני רוצה להפסיק עם זה ולתבוע השבה. זה נקרא כישלון תמורה. אני כאדם נכה שסבל הבנתי בחיים שצריך להתמצות בחוקים ועשיתי את זה. אבל מזלזלים באנשים מעוטי יכולת ואני מת כבר להגיש תביעה לבית משפט לתביעות קטנות, אבל מה שעוצר אותי הוא שאני לא יוכל לרשום בדיוק כמה טיפולים כבר קיבלתי. אומנם רשום לי ביומן כמה טיפולים קיבלתי, אבל הצרה היא שאני לא זוכר עם אחד העובדים נתן לי טיפול אחד ולכן אני לא זוכר אם טיפול אחד קיבלתי או לא קיבלתי. אני לא זוכר אם קיבלתי 4 טיפולים או שקיבלתי 5 טיפולים. וזה מה שעוצר אותי ומקפיא אותי (ממש תחושה רעה של קיפאון) בגלל הפחד שאני לא יודע וזה עוצר אותי מלכתוב את הכתב תביעה לבית משפט לתביעות קטנות. כי אני לא יודע מה לכתוב. אולי קיבלתי 4 טיפולים או שקיבלתי 5 טיפולים. בעיקרון הייתי צריך לקבל בערך 12 טיפולים לפחות, כשהובטח לי "טיפול ללא הגבלה". אבל אם ארשום שקיבלתי "קיבלתי בערך 4 או 5 טיפולים" אז זה ייראה כאילו אני לא זוכר ואז יווצר רושם שאני תובע מטומטם שלא ניהל יומן ואז על בטוח אפסיד. אז כל מה שאני רוצה, הוא שעורך דין יתקשר לאותו עוסק מורשה וישאל אותו, האם אחד העובדים (ואני אגיד לו את השם) נתן לי אי פעם טיפול ? התשובה צריכה להיות רשומה בכרטיס טיפולים של העוסק מורשה, אבל אני לא יודע מה כתוב בו. אם אבקש בעצמי, אז העוסק מורשה לא נתן לי להסתכל עליו. אבל אם עו"ד יתקשר לעוסק מורשה ויציג את עצמו כ"בא כוחי" אז ברור שהעוסק מורשה כבר לא יזלזל בי ומייד יתן אוטומטית ובטבעיות מבלי שהעוסק מורשה יעלה על דעתו לסרב ואפילו ישלח לעורך דין צילום של כרטיס הטיפולים שלי ואז אדע בדיוק אם קיבלתי את אותו טיפול ואסתכל אם מה שרשום אצל העוסק מורשה תואם את מה שאני רשמתי ביומן. אח"כ אני כבר ממש אסתדר מצויין עם תביעה שאגיש לבית משפט לתביעות קטנות (אין מה לדאוג מהבחינה הזאת, אני רק צריך את המידע כדי לרשום כמה טיפולים בדיוק קיבלתי אז בגלל זה אני צריך עו"ד שישיג לי את המידע).

matrixx1

New member
לא מדוייק

אין מדובר בכשלון תמורה מוחלט , ח"ב האשראי למשל לא תבטל לך את העסקה מאחר וקיבלת חלק מהטיפול , כך שמדובר בכשלון תמורה חלקי או הונאה , הטעיה וכיוצ"ב אם הובח לך משהו שהטיפול יניב .. אתה יכול לטעון לכשלון תמורה חלקי , אלה אם , הובטח לך שהטיפולים יניבו תוצאות חיוביות כאלה ואחרות ובפועל זה לא קרה כאמור( אני לא ממש הבנתי באיזה סוג טיפול מדובר) ..אז כבר אפשר לטעון להונאה /הטעיה / אולי אף מצג שווא ..כאמור , קשה לי לקבוע מאחר ואין אני יודע את פרטי ההסכם והטיפול.. לא נראה לי שאתה צריך לייחס חשיבות כל גבוה לטיפול יותר או פחות ..תרשום 5 טיפולים, מקסימום הם יטענו לארבעה ..כך שזה מראה שלא ממש נסית לעשוק אותם .. בנוסף וחשוב לא פחות , האם היה הסכם דברים חתום בניכם ? אם כן צריך לראות מה כתוב בסעיפי החוזה לאפשרויות ביטול /החזר וכיוצ"ב... כך או אחרת לא הבנתי האם אתה זה שמעונין להפסיק את הטיפול או שהם לא מעונינים לטפל בך יותר למרות ההתחייבות ל- 12 טיפולים אם הם לא ממש משיבים לבקשתך בענין מס' הטיפולים אין שום סיבה שהם ישיבו לעו"ד ... מקווה שהועלתי ..ושיהיה בהצלחה

עוזר

הם החתימו אותי על הסכם כתוב כבר בפעם הראשונה בחודש ספטמבר של שנה שעברה, אבל למרות שביקשתי העתק ממנו הם אמרו לי שאני יכול לקבל אבל לא נתנו לי ("בפעם הבאה, אנחנו לא מוצאים את הקלסר בינתיים", "הבחורה שיכולה לתת לא נמצאת"....). הייתי אמור לקבל אחת לחודש טיפולים, בחודשים הראשונים כשהייתי במטפלת טובה מחודש פברואר עד יוני אז קיבלתי כמו שצריך כל חודש, אבל מאז ינוי הם מורחים את הזמן ועד עכשיו לא קיבלתי טיפול. לפני שבועיים היה לי תור, הגעתי בזמן לתור והיתה שם אחת שאמרה לי שלא רשום שיש לי בכלל תור ושקבעו לי תור. בחודש ספטמבר השנה הזאת (לפני חודש וקצת) הגעתי לתור ואז אותה עובדה שאיתה אני מסוכסך איחרה בזמן את המטופל הקודם ואז לא נשאר לי בכלל זמן לקבל את הטיפול ושוב אותה התוצאה שלא קיבלתי את הטיפול. אם אמשיך לסמוך עליהם בכל פעם, אז בסוף אף אחד לא יאמין לי, אני מעדיף כבר עכשיו לתבוע אותם ולבקש את הכסף בחזרה, גם אם מגיע לי השבה חלקית.

matrixx1

New member
הפרת הסכם

ע"פ התאור שלך ..בהחלט מדובר בהפרת הסכם הדברים מצידם אם אכן הם מחוייבים כך בהסכם, פרט לזה הם היו מחוייבים לתת לך העתק מההסכם ומשלא נתנו מדובר בעבירה על חוק החוזים המלצתי , בטרם הגשת תביעה תוציא להם מכתב בדואר רשום..בדרישה לקבלת החזר הכסף לאור הפרת ההסכם מצידם תוך פרוט כאמור לעיל .. כשבוע לאחר מכן תגיש תביעה בבימ"ש , בצרוף העתק המכתב ( כך נוצר גם הרושם שנתת הזדמנות לפתור את הענין מחוץ לכתלי בית המשפט.. כמובן שע"פ אופי הטיפול וההסכם גם להוסיף עוגמת נפש , הוצאות , רצוי עם פרוט.. אם מדובר בחברה בע"מ , תשקול לתבוע גם את הבעלים ישירות , מאחר והם יכולים לסגור את החברה ואז גם לא תראה את כספך , זה לא פשוט להטיל אחריות אישית על הבעלים אבל ..שווה לנסות בהצלחה

YULI9

New member
אתה יכול לפנות לשי'ל

קיצור של שרות יעוץ לאזרח. יש שם סטודנטים למשפטים שמיעצים בחינם לאנשים מיעוטי יכולת.

למעלה