היכן דלת היציאה ממצבי הרס עצמי?

התהוות

New member
היכן דלת היציאה ממצבי הרס עצמי?

לפעמים, אני עושה דברים שנוגדים את טובתי, דברים שיביאו אותי יותר למצב של מחלה מאשר למצב של בריאות. בזמן שאני עושה את אותם הדברים, אני כאילו לא רוצה להיות בתוכי, בורחת לאיזה מקום מרוחק ורק מסתכלת על עצמי ומחכה שזה יעבור כבר. ולא יכולה לעצור... עד שזה מפסיק מעצמו. עד שפתאום כוחותי מתחדשים ואני כבר יכולה להגיד לעצמי לא לעשות דברים שהורסים אותי ובאמת להקשיב לעצמי. להתבונן על זה, לא עוזר לי, כאילו שזה כוחות הרבה יותר חזקים ממני. הרבה יותר. כאילו שאני ישר נכנעת אבל עושה את עצמי מתבוננת כדי לספר לעצמי שניסיתי... ולא יודעת איך לנווט את עצמי על אמת להפסיק את מצבי ההרס העצמי האלו.. אני לא רוצה שזה ימשיך בכלל בכלל לא... אני ממש רואה איך אני מנסה להרוג את עצמי לפעמים, ממש להרוס את עצמי. איך אפשר להפסיק את המצבים האלו? איך יוצאים ממצבי הרס עצמי?

kung fu

New member
הצעות

אולי לנסות לגלות מתי החלק הזה התחיל להיווצר... למשל, איזו חוויות שעברת גרמו לך להרגיש שאולי את לא ראויה לכל מיני דברים, ואז יש אתה חלק הזה שפועלת נגד עצמך כי אולי יש אמונה נגד עצמך כזו או אחרת.

charlila

New member
המפתח בידך:

בזמן שאני עושה את אותם הדברים, אני כאילו לא רוצה להיות בתוכי, בורחת לאיזה מקום מרוחק ורק מסתכלת על עצמי ומחכה שזה יעבור כבר. ולא יכולה לעצור... עד שזה מפסיק מעצמו. זה מעולה. עכשיו, הוסיפי לזה את הדימוי של ארנב בנוכחות טורפים. מה הוא עושה? קופא. אז כשאת בורחת למקום המרוחק - קפאי (פיסית). להמתין שהמתקיף יסתלק. כשתצליחי לראות אותו נפרד ממך, עשית את הצעד המכריע. (זה משהו באזור הפרפרים בבטן, בשבילך.) נצלי את הזמן א. לנחם את עצמך, כמו ילד קטן הנרדם כשידיו על לחייו - כל עוד תרגישי רגועה ומוגנת, לא תמשכי התקפה בצפירות אזעקה (פחד). ב. להתבונן (מזוית העין - את קפואה. זוכרת?) בטורף. איפה הוא (פיסית?) מה תנועותיו (אילו איברים שלך הוא רוצה להניע?) מה תאוותיו? מניעיו? פעולותיו? בהצלחה

אפשר להשתמש בחלק הזה בשביל

לזהות אותו.
אהלן, חבר, מה שלומך?
אילולא סימן זה, האם היית יכולה לזהות בכלל את החלק הזה? וכמו כן אפשר לטפח את היצור בכל רגע ורגע.

לטפח

מתוך המילון של "בבילון": "לגדל, לפתח, לטפל במסירות, לדאוג ל-, לחנך, לעודד, להשקיע ב-" אחלה מלה.

התהוות

New member
../images/Emo13.gif איזו נעימה המשמעות של המילה

לא ידעתי שאלו הפירושים של המילה הזאת. וואו. איזה כיף! כן! לטפח את היצור!

התהוות

New member
מוזר קצת

שאני רואה את זה ככה: "עד שפתאום כוחותי מתחדשים ואני כבר יכולה להגיד לעצמי לא לעשות דברים שהורסים אותי ובאמת להקשיב לעצמי"

התהוות

New member
תשובה

אולי, לא מאמינים שהם קיימים. לא נותנים לעצמי לחשוב שאני הורסת, לחשוב שאני לא בסדר, לחשוב שאני עושה "רע". אולי מקבלים את עצמי כפי שאני. אולי זוכרים שאני יכולה להיות מאושרת מתי שרק ארצה. אולי זוכרים שמה שקיים עכשיו, זה הדבר היחידי שאני יכולה לחוש באמת. אולי מרפים פשוט, מהדעות, מהתפיסות... משחררים מהאחיזה, מהמלחמה...

למעלה