לא יודע, אבל כמה נקודות ששווה לבדוק
לפני כשנה קנינו מיטה לילד ופשוט הסתובבנו בין חנויות עד שמצאנו מה שמתאים לנו. העצות שלי הן: 1. איפה מיוצר: עצמלה, למרות השם והרושם, מיוצר בסין. יש עוד כמה שמיבאים מסין. אישית אני מעדיף לקנות תוצרת הארץ אם אפשר, ולגבי ריהוט ילדים - בהחלט אפשר. מעבר לתמיכה בכלכלה המקומית, אני לא סומך במאה אחוז שרהיטים שמיוצרים בסין אכן בטיחותיים לילדים (צבעים נטולי עופרת ורעלנים אחרים בעץ ובצבע וכו'). 2. ממליץ לבדוק את החומר ממנו עשוי הרהיט, במיוחד לגבי מיטה (מה לעשות, ילדים קופצים ומשתוללים על המיטה). האם מדובר בחומר יציב וחזק (כגון עץ בוק או סנדויצ') או בכל מני...כאילו עץ. וסליחה אם אני נתפס לעצמלה, אבל עד כמה שאני זוכר, הרהיטים שלהם עשויים מעץ אורן (רך ויחסית חלש) לעומת אחרים שעשויים מעץ מאסיבי יותר. 3. לגבי הארון - עצה חשובה לגבי חדר ילדים ובכלל, זה לבדוק את היציבות שלו כשפותחים את המגרות העליונות למשל. יצא לי להתקל בדי הרבה רהיטים שהם פשוט מסוכנים מאד, במיוחד לחדר ילדים. אנחנו פעם קנינו שידת שלוש מגירות, שכשפותחים את המגירה העליונה עד הסוף השידה פשוט נופלת קדימה. לא רוצה לדמיין מה קורה עם ילד משחק עם השידה ומושך את המגירה קדימה...