היכן העתיד של ה Palm ???

alophind

New member
היכן העתיד של ה Palm ???

מכיוון שאני עובד בתחום התכנות (עד לפני חצי שנה PPC) ודווקא יש בבעלותי Treo 650 (התקבל במתנה) אז חשבתי לא פעם על לנסות לכתוב אפליקציה זו או אחרת ל treo. הדילמה היא , עד כמה כדי להשקיע בכתיבת תוכנית לפלטפורמה מבוססת PALM OS (הרי הtreo הבא כבר יהיה PPC ).... אם כך , היכן עומד עתיד ה Palm ? ממשיכים לצאת מכשירים חדשים/מע' הפעלה מתקדמות יותר או שהמע' דועכת וה PPC יחליף אותה ?

העתיד של PALM OS נמצא בעבר

אחת הראיות לכך היא הטריאו 700W למרות שהטריאו 650 טוב יותר. השאלה היא האם מערכת ההפעלה החדשה שאמורה לצאת על פלטפורמת לינוקס תתפוס.

אם רק היה לי שקל.....

כל כך הרבה מספידים את פאלם ורק נראה שהיא ממשיכה בכח כנגד כל הסיכויים. לדעתי, מערכת ההפעלה החדשה רק תשפר את מעמדה של פאלם. לא לשכוח שטראו 700W הוא מוצר של פאלם אבל הוא לא בעל מערכת הפעלה של פאלםOS. שתי החברות האלו נפרדות לחלוטין כיום. זה כמו ש HP יתחילו לייצר מכשירים עם PalmOS. זה יראה מוזר, אבל לא בהכרח מסמן את נפילתה של מיקרוסופט או של HP. ותשובה לשאלה המקורית: אם אתה מתכוון לפתח תוכנה לפאלם, לא נראה לי שצריך לעניין אותך מה יהיה מעמדה בשוק בעוד 5 שנים. מערכות הפעלה משתנות כל הזמן וממילא צריך לעדכן את התוכנה כך שתתמוך במערכת ההפעלה החדשה. בלי קשר למצבה הכלכלי של החברה המפתחת את מערכת ההפעלה.

alophind

New member
לא זו הבעיה שלי...

הבעיה היא שבכדי לפתח לפאלם , אני צריך ללמוד "שפה חדשה" (זה לא בדיוק חדש , אבל דברים שונים). מיותר לי להכנס לזה אם "אוטוטוטו" לא יהיה לי מה לעשות עם זה.

shed

New member
--->

אני לא יודע איך ההערה לגבי הטריאו קשורה לנושא (ולמה היא מוכיחה שהעתיד של פאלם נמצא בעבר) אבל זה לא משנה. ההבדל העצום בין פאלם לבין חטיבת המובייל של מיקרוסופט הוא שפאלם רווחית, ואף מגדילה את הרווחים שלה באופן קבוע. ממש לא מזמן פאלם פרסמה את הדוח לרבעון האחרון של 2005 - מכירות של כמעט 400 מליון דולר, הגדלת רווח ב-36% ועוד. כמה מרוויחה חטיבת המובייל של מיקרוסופט? נכון שלביל יש מספיק כסף לשפוך עליה לנצח - אבל העובדה היא ש-30 אחוז מהטלפונים החכמים שנמכרו בארה"ב הם טריאו. מה האחוז של אלה המריצים WM?

ל-שד. אני מסכים איתך בעניין הרווחיו

ת של פאלם אבל העניין הוא לאן החברה ממשיכה מכאן. החברה לא מנפקת מכשירים חדשים, ובוודאי לא כמו המקבילים ב-PPC, ובכלל אין כיום הרבה חברות בעולם שמייצרות מכשירים מבוססי פאלם (אלה שעולות 'בשלוף' הן PALM כמובן, QOOL LABS, ו-GARMIN כאשר שתי האחרונות, לא בדיוק 'מספקות את הסחורה'). כמי שמתמצא במערכת ה-WM ומתנסה כעת בפאלם גיליתימס' יתרונות אדירים (וכמובן גם חסרונות לא מעטים), למערכת ה'פאלמית', אבל.. אין דינמיות בשוק הפאלם, בוודאי לא בארץ, וגם מערכת ההפעלה עצמה (גם אם יש לה לא מעט יישומים), לא מתפתחת קדימה ו'עומדת' במקום. לגבי הטריאו- הסיבה (ככל הנראה) שפאלם הוציאו מכשיר עם מערכת הפעלה של פאלם היא לענות על צרכים פרטיים ועסקיים כאחד של משתמשים שרוצים לעבוד עם WM אבל עם הנוחות של פאלם. אם ניקח את נק' המוצא הזו... אגב, לשאלת הנושא המקורית, כדאיות פיתוח התוכנה בפאלם, אני מניח שכן כדאי, אולי אפילו מאוד, אבל.. כדאי הרבה יותר PPC, כנראה שלשם העולה צועד.

shed

New member
----> אני ממש לא מסכים

נתחיל מזה שפאלם עומדת להשיק ארבעה! טלפונים חכמים במהלך 2006. כאשר לפחות אחד מהם אמור להיות ברמת כניסה עם תג מחיר של 300 דולר. אני רוצה להזכיר את התגובות של כולם (כולל אנוכי) כאשר פאלם הוציאה את ה-TE : אמרנו שזה מכשיר חלש, שאנחנו לא מבינים מה עבר להם בראש וכו' וכו'. התוצאה בשטח: ה-TE, שהיה PDA ברמת כניסה, הפך להיות ה-PDA הנמכר ביותר בארה"ב תוך פחות משנה. היו חודשים שהוא היווה 70 אחוזים! ממכירות PDAים בארה"ב. נראה שפאלם הולכת לעשות את זה שוב - הפעם עם טריאו ברמת כניסה. לגבי כדאיות פיתוח לפאלם: אני לא חושב ש"העולם צועד ל-PPC". ממש לא. אם נסתכל טוב לאן העולם צועד, נראה שיש איזו מדינה "קטנה" בשפ סין, אשר החליטה לא לעבוד עם WM. למעשה, רכישת palm source על ידי access היא צעד שהגיע "ברוח" china mobile

בהמשך לדבריי ממקודם.

נראה לי שחשוב לעשות הפרדה בין העתיד של פאלם כחומרה לבין העתיד של מערכת ההפעלה של פאלם. השואל התכוון למערכת ההפעלה הנוכחית ולגביה אני חושב שהאמירה שלי נכונה שהעתיד שלה נמצא בעבר. לגבייי פאלם בכלל אני בטוח שיהיה לה עתיד מזהיר אם על מערכת הפעלה WM או אני מקווה על מערכת הפעלה חדשה מבית פאלם שתצא על לינוקס או משהו אחר. ההשוואה לגביי הריווחיות של פאלם מול מובייל מיקרוסופט שציין שד היא נכונה אך בעייתית. ריווחי מובייל מיקרוסופט עד כמה שידוע לי לא כוללים בתוכם את הרווחים על החומרה של כל המכשירים מכל היצרנים שמשתמשים במערכת זו ואילו בפאלם אני חושב שהם כן כוללים את הרווחים על החומרה שהיא מייצרת (שזה הרוב המוחלט של מכשירי פאלם בעולם). אם נכניס למשוואה את הרווחים של HP, MIO והאחרים על החומרה נראה לי שהתמונה תראה אחרת

shed

New member
אז זהו... שלא

פאלם הרי התפצלה לפאלם ו-palm source שנרכשה לאחרונה על ידי access. palm source, אשר פיתחה את מערכת ההפעלה היתה רווחית כל השנים האלה, ולמעשה מחזיקה היום בחוזים המבטיחים לה רווחיות עד סוף 2009 (גם אם לא תוציא שום מערכת הפעלה חדשה). הרווחים של פאלם סורס אינם כוללים "רווחי חומרה" כמו שאתה קראת לזה.

לא ידעתי את הפרטים שכתבת עכשיו

ידעתי על ההתפצלות אך לא על שאר הדברים, תודה על המידע. מצטרף לשאלה של שר המשפטים לגביי דעתך על גורך מערכת ההפעלה הנוכחית של פאלם.

לגבי ריוחיות

תעשו את החשבון: בפאלם יש יצרן אחד פחות או יותר עם כ-7 דגמים שנחשב עדיין הייצרן מספר אחד (גם בכמויות!) - לפני HP, DELL ואחרים. ב-WM יש כ-50 יצרנים פעילים עם כ-500 דגמים שמוכרים אולי פי 3 מפאלם אבל תחלקו את זה ב-500 תגלו שאף אחד לא ממש מרויח כסף.. (רמז: לפתח מכשיר עולה כסף, ואם אתה לא מוכר הרבה ממנו..) משה

למעלה