היכן כדאי ללמוד CBT?

noname2008

New member
היכן כדאי ללמוד CBT?

שלום,
אני מבקשת חוות דעת/המלצה ממי שלמד/ה או לומד/ת CBT . היכן כדאי לי ללמוד? חשוב לי שמוסד הלימוד יהיה מוכר ע"י איט"ה.
אשמח לפירוט, האם הלימודים מעניינים ומעשירים, האם את/ה מרוצה מרמת המרצים?
תודה,
נופר

סיון15981

New member
מכון פסגות

ממליצה על הלימודים שם, מאןד נהניתי ונתרמתי, זו תכנית של שנתיים, צוות מעולה-קשוב ואכפתי, הרצאות מגוונות , למידה תיאורטיית לצד התנסות חוויתית .קבוצה קטנה - סדנאות וימי עיון וגם יש אפשרות להכרה על ידי איט״ה

noname2008

New member
תודה סיוון! יש לי מספר שאלות...

אשמח אם תוכלי לענות לי.
היכן נמצא מכון פסגות?
מהם תנאי הקבלה? יש לי תואר ראשון בעבודה סוציאלית וניסיון של שנה וחצי בתחום של ברה"ן. האם זה מספיק? אני מתלבטת אם כדאי לי לעשות תואר שני בעבודה סוציאלית קלינית ורק לאחר מכן ללמוד CBT. מה דעתך? כמה עולה שכר הלימוד לשנה? ( כולל תשלום עבור הדרכות פרטניות/קבוצתיות אם ישנן ).
תודה רבה על תשובתך!

סיון15981

New member
היי

מכון פסגות נמצא בתל אביב . תנאי הקבלה הם ראיון אישי והתכנית שלהם מיועדת ומותאמת לעובדים סוציאלים ולתפיסת העולם של העו״ס בעבודתו. (אפשר לקרוא עליה באתר שלהם- זה נקרא ״ פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית ״- cb עו״ס. הלימודים מתקיימים בשעות הבוקר בקריית אונו, פעם בשבוע ( מאמינה שזה עדיין בימי שלישי) כל פעם שני קורסים ( 2 סמסטרים בשנה ). סיימתי פורמלית את בלימודים שם בשנה שעברה, ולא מזמן רק הגשתי את עבודת הסיום. חלק משעות ההדרכה הקבוצתית ניתנו לנו על ידי המכון כחלק מהתכנית (.נפגשנו אחת לחודש בשעות אחהצ כחלק מהתכנית הבאנו מקרים בכל פעם מישהו אחר) וחלק משעות ההדרכה עוד נשאר לי לעשות ( בתשלום ). שכר לימוד כעשרת אלפים שקלים לשנה. אגב, אני גם עובדת בתחום של בריאות הנפש ו Cbt מאוד יעיל בהרבה מאוד תהליכים טיפוליים בתחום וזה היה גם שיקול ללמה לימודים אלו בסדר עדיפות גבוה לעומת
תואר שני

ICיילת

New member
לפי מיטב ידיעתי כדי להיות מוכרים כמטפל CBT

ע"י איט"ה - חייבים תואר שני

לא?

סיון15981

New member
התכנית הזו לעובדים סוציאלים

ביחד עם דרישות של איט״ה במהלך הלימודים ובסיומם ( עבודות,x שעות הדרכה פרטנית וקבוצתית מהוות תנאי לקבלת ההכרה על ידי איטה.

noname2008

New member
תודה סיוון! יש לי שאלה נוספת...

אם הבנתי נכון, שכר הלימוד כולל מספר מסויים של שעות הדרכה ואת השאר את עושה באופן פרטני, בתשלום? האם השלמת שעות ההדרכה בתשלום היא תנאי לקבלת התעודה או שאת רוצה לעשות שעות נוספות של הדרכה כדי לעמוד בדרישות של איט"ה?
תדה רבה!

סיון15981

New member
כן

הבנת נכון , קבלת התעודה אינה מותנית בקיום ההדרכות אבל כן תנאי כהכרה על ידי איט״ה והם בתשלום בנפרד

noname2008

New member
תודה רבה! יש לי שאלה אחרונה...

האם לא חייבים תואר שני כדי לקבל הכרה ע"י איט"ה?
האם אוכל לדעתך לאחר לימודי ה - CBT לטפל בשיטה זו באופן עצמאי בקליניקה משלי? נראה לי שלפי החוק זה אפשרי, השאלה היא אם ללא תואר שני יהיה לי סיכוי למצוא מטופלים שירצו לבוא אליי.
ברור לי שזה תלוי גם ביכולת שלי לשווק את עצמי ושגם הניסיון בשטח חשוב, אך יתכן שללא תואר שני לא יהיה לי סיכוי לעשות זאת, מה דעתך?
אני גם חוששת שהחוק ישתנה בעתיד הקרוב ולא יהיה אפשר לטפל באופן עצמאי לפי השיטה ללא תואר שני. כרגע התחום הוא פרוץ ואינו מוסדר בחוק.
אני מאוד מודה לך על עזרתך.

סיון15981

New member
היי

בתכנית הזו לא חייבים תואר שני, כן חייבים לעמוד בכל הדרישות להכרה על ידי איט״ה . לגבי אופן הטיפול כן אפשר לטפל באופן פרטי( לאחר הסדרת כל העניינים הביטוחים )או לשלב את זה בתוך העבודה שלך במקומות העבודה. שמחה לעזור

למעלה