היכן להתחיל?

PostMe82

New member
היכן להתחיל?

שלום. קוראת חדשה בפורום. מתקשה להבין איך כותבים כאן הודעה שלא נשמעת הזויה בעיקר בעיני עצמי? לכתוב את הדברים במילים נצחיות זה מפחיד. לא כל כך חוששת מביקורת חיצונית אלא ממשבר פנימי.
אתחיל בנקודות יבשות. זה אולי יעזור. אני מרגישה רווקה נצחית. נמנעת מזוגיות כמו מאש ובעיקר אינטמיות אם כי לא לחלוטין מסקס. יש לי מודעות גבוהה לבעיות שלי ומקורן אך בכל זאת אני מתקשה לתקוף אותן באופן ישיר. יש לי רתיעה מטיפול פסיכולוגי והייתי רוצה להתגבר על הדברים בעצמי. האם לדעתכם התשובה היא למצוא אדם מתאיםאו שזו סתם אשלייה עצמית?

תמיד הייתי אומרת לעצמי

&nbsp
שהבעיה שלי בחיים היא שאין לי אף אחד. שברגע שאני אמצע מישהו, הכל יהיה בסדר. מן הרגשה כזאת שבחורה שאין לה חבר היא דפוקה מעצם היותה בודדה. שזה בסיס כל הקשיים שלה בחיים.
&nbsp
בינתיים יש לי חבר תומך ואוהב ואלוהים יודע למה אבל הוא מחזיק אותי ומקבל אותי בכל מצב. והבעיות שלי עם עצמי לא נעלמו. ואני שמחה שזה ככה. שמחה שהקבלה העצמית שלי לא קשורה לאם יש לי חבר או אין לי. שהאושר שלי אינו תלוי בגורם חיצוני אלא תלוי רק בעצמי.
&nbsp
לונג סטורי שורט, גם עם חבר שמעריץ אותי ואוהב איך שאני נראית ואומר את זה שוב ושוב, לא הצלחתי להתמודד עם מחלת האנורקסיה. כלומר, אם תמצאי מישהו, אפילו את האדם המתאים, זה לא יפתור את כל בעיותייך.
אני חושבת שאת צריכה לעבוד על עצמך כי זה שאין לך בן זוג, זה תוצר של הבעיה. לא הבעיה עצמה.
&nbsp
מקווה שלא דכאתי אותך יותר מידי =\

plumbago

New member

jSb1

New member
אני רק אציין שיש מגוון סוגים של תרפיות.

אם טיפול פסיכולוגי קונבנציונלי לא זורם לך, יש לך עוד אפשרויות. אולי שם תמצאי את המקום להפתח בו, ולהבין יותר את עצמך, ומשם להתקדם

מעמקים39

New member
אני לא מסכימה עם הדברים שנאמרו לך פה

בעיניי אהבה זו משמעות החיים האמיתית. עלייך לחפש ולמצוא גבר שיאהב אותך אהבת אמת ואת תאהבי אותו. אם תמצאי כזה, תרגישי שאת חזקה יותר מתמיד ותוכלי להתנהל בעולם ולתפקד טוב יותר מאי פעם. בלי אהבה אין טעם לכלום וכל השטויות והקלישאות שאומרים לך בנוגע לטיפול בעצמך זה רק בגלל שלאנשים קשה להודות שאין להם כלום בחיים בלי אהבה. הבדידות גרועה ממוות. אז דעי שזו לא אשליה עצמית. את תחפשי ואת תמצאי ואז תראי מה זה אושר. אל תדאגי, המשיכי בחיפושייך ושלא תחשבי שמי שמחפש זה בורח ממנו, להיפך, מי שמחפש- מוצא!!!

dori78

New member
מסכימה עם כל מילה של the starry night

עד שלא תאהבי את עצמך ותקבלי את עצמך כפי שאת - לא תוכלי לראות את אלה שרוצים בך.
אל תתלי את אושרך ואת תחושת ההערכה העצמית שלך בהאם "השגת" זוגיות או לא.
לטעמי - זוגיות היא לא הישג, גבר הוא לא פרס.

אצלי זה עבד בדיוק ככה. עד שלא למדתי לאהוב ולקבל את עצמי - לא מצאתי מישהו שיאהב אותי.
כלומר, בטוח היה כזה, רק שלא ראיתי שום דבר מזה. גם בתוך מערכות יחסים - לא באמת נתתי לאהוב אותי, כי לא חשבתי שאני שווה את זה.

אייבורי

New member
משום מה הזכרת לי את סרנגה

&nbsp
"מאהבה אני נמלט"
&nbsp
אני חושב שאנחנו בדור שחושב שהוא יודע, שהוא מודע לעצמו,שהוא פאסדו-פסיכולוג
אבל אם את רווקה נצחית, נמלטת מזוגיות ואינטימיות ומרגישה שזה פוגע לך באיכות החיים
כדאי ללכת לפסיכולוג שיעזור לך לא להיות מודעת אלא יעזור לך להתגבר.
&nbsp
ס"ה זוגיות זה כיף ואושר גדול

האמת?

אין חייה כזאת אדם מתאים
כולם מתאימים! פשוט אחד מתאים פחות והשני יותר...
&nbsp
לרצות שינוי זה לא פשוט
אני דווקא הייתי ממליצה על מאמנת אישית לזוגיות
ולא לפסיכולוגית
פסיכולוגית זה כן טוב אך ורק כשאת מוכנה לחשוף ולהיחשף לעבר.
&nbsp
מאמנת עובדת על הווה ועתיד בלבד כך שלא תוכלי לחשוב על העבר..
&nbsp
בהצלחה
מוזמנת לכתוב פה מתי שנוח וכשתרצי

&nbsp

Bs Bane

New member
ישנם גם סוגי פסיכותרפיה שלא מתמקדים בעבר בכלל,

כמו למשל טיפול קוגנטיבי-התנהגותי שמאוד פופולרי.
&nbsp
אני אעדיף דווקא איש מוסמך שפועל על פי מידע המוכח כיעיל.

Matzeket

New member
למצוא אדם מתאים

זה תמיד בונוס נחמד,
אבל את טוענת שיש בעיות שקשורות לזוגיות שקשה לך להתגבר עליהן בעצמך-
כלומר, את לא מצליחה למצוא את האדם המתאים הזה וגם אם תצליחי הבעיות האלה עדיין תהיינה שם.

מבחינתי פסיכולוג זה כמו רופא:
אם כואב לי הגרון , לקחתי אקמול וזה עובר- סבבה.
אבל אם כואב לי הגרון וכבר שבוע אני לוקחת כדורים ועדיין כואב לי הגרון- אז עם כל הבאסה שבדבר, צריך לראות רופא וצריך לעשות משטח גרון וכנראה שצריך גם אנטיביוטיקה.

יש לך בעיה
את לא בטוחה מה היא
את לא מצליחה להתגבר עליה בעצמך
והיא מפריעה לך.
אז לא שווה להתגבר על הרתיעה ולמצוא 'רופא' שיעזור לך לפתור את הבעיה מאשר לסבול??

יש מעט מאד דברים שהם 'נצחיים'. בטח לא מילים.
אבל בשביל לעשות שינוי צריך מאמץ.
אספי קצת כח, תהי גיבורה ולכי לעשות מה שצריך בשביל לקדם את עצמך.
אין מצווה לסבול.

בהצלחה!!

למעלה