היכן ללמוד?בקשה לעצה!

אורנה747

New member
היכן ללמוד?בקשה לעצה!

אני מתעניינת בתחום של טיפול בליקויי למידה והעצמת כישוריי הלמידה. שמעתי על "המרכז לקידום תפקודים "של רמי כץ שנקרא כישורי למידה(מצורף קישור ) יש שם קורס מטפלים בגישה הנוירו-התפתחותית. האם מישהו מכיר ?שמע? ממליץ? האם למישהו יש המלצה לקורס אחר מקיף ,שמתרכז בנושא. תודה

ברוכה הבאה אורנה ../images/Emo160.gif

אני מכירה אותו, וגם שמעתי עליו. השאלה הקודמת שכדאי לברר - מה הכישורים הנוכחיים שלך (האם את כבר מורה, מטפלת, וכו'...) ומה המטרה שלך בסוף הלמידה (מה את רוצה להיות כשתהיי גדולה...) כששני הדברים הללו ברורים - קל יותר להמליץ על דרך מתאימה.

אורנה747

New member
בכל זאת עיצה ממך

אני מורה בחינוך הרגיל עם ותק של 13 שנה ,לאחרונה עזבתי את משרתי במשרד החינוך (לאחר לידה) התחום של לקויי למידה מעניין אותי ואני רוצה ללמוד במקום רציני ,לימודים רציניים המאפשרים הכשרה אמיתית וזאת כדי שבהמשך אוכל לעסוק בתחום באופן פרטי. אז, האם זה המקום? האם הגישה שלהם מקובלת כשיטה טיפולית? האם את מכירה/מציעה מקום אחר? אודה לך מאוד על עזרתך. אורנה

דליה.ד

New member
שיטת רמי כץ

ידועה ומוכרת. הם נותנים תעודת מטפל בסוף הלימודים. אם זה קביל במשרד החינוך....וואללה - לא יודעת! חשוב ללכת על משהו שבמשרד החינוך מכירים בו, לא?

משרד או לא משרד

יש אנשים שמלמדים הוראה מתקנת, ויש מאבחנים דידקטים ויש מטפלים שונים ללקויות למידה. כמעט אף פעם במשך הרבה מאד שנים שאני מלמדת - לא שאלו אותי איפה למדתי חינוך מיוחד, מאיפה התואר, והיכן למדתי קורס אבחון. טוב או לא טוב, לא ברור, אבל... אנשים כמעט ולא שואלים. ואם עזבת את משרד החינוך, למה זה חשוב אם מקובל עליהם או לא ? יש מקומות בהם מחשיבים מאד את המקור ממנו קיבלת את הלמידה. אולי באותם מקומות רמי כץ חשוב ואולי לא. לדעתי, כדאי ללמוד במקומות בהם נותנים לך את מלוא התמורה להשקעתך. יש כמה מקומות כאלו. יש מכללות - סמינרים, ויש גופים פרטיים אחרים. חשוב לבדוק מה נותנים. אם תכתבי לנו מה כל אחד מהמקומות נותן, אולי נוכל ביחד לחשוב מה כדאי יותר. בהצלחה !

למעלה