היכן לעשות הכוונה מקצועית?

chihua

New member
הייתי ממליצה עם עצמך, לבד.

הייתי ממליצה עם עצמך, לבד. - מה אתה אוהב? - אחרי שתבין מה אתה אוהב, תלך לכאלה מקומות עבודה. תסתכל מהצד. זה מתאים לך? לא למהר להחליט. זה החלטה גורלית לפעמים. יש המון מכונים שעושים איבחונים כאלה. מה זה שווה - לא ברור. תרשום בgoogle ותמצא הרבה.

waseemunis

New member
מממ כבר מצאתי כמה מכונים בגוגל אבל רציתי

לשמוע המלצות מאנשים שניסו את זה.... האמת שאני נוטה לתחום העיצוב והאומנות וגם לתחום ההנדסה שזה הייה החלום שלי... אנ די מבולבל מכל העסק הזה , נרשמתי לצילום ועיצוב פנים והתקבלתי וכעת אני מתכוון להירשם להנדסה (לא החלטתי על מה ללכת אבל בינתיים בכיוון של הנדסת תעשייה וניהול וגם רציתי לדעת אם מתאים לי ללמוד מתמטיקה ...) , השאלה היא האם יש דרך לשלב בין שני התחומים האלה? תודה לך על התגובה
כל עצה/הערה/הארה תתקבל בברכה

chihua

New member
שני תחומים האלה נשמעים שונים לגמרי

לי מהצד שני תחומים האלה נשמעים שונים לגמרי: עיצוב והנדסה???! בקשר למטמטיקה. את זה אני די מכירה. אם אין לך אהבה מטורפת לתחום הזה, אתה תהיה די אומלל (ברוב המיקרים). לימודי מתמטיקה קשים, יבשים מאוד (אין שם שום דבר יצירתי). יש לי רעיון בישבילך (חבל כשאני הלכתי ללמוד הנדסה לא התיעצתי עם אף אחד:( ). תעשה דבר כזה, ותאמין לי, זה מאוד מאוד אפשר ולא תהיה לך שום בעיה. בקשר להנדסת תעשיה וניהול ומטמטיקה אני יכולה להמליץ לך לעשות דבר הבא (וזה יהיה הרבה יותר זול מכל איבחון). תכנס לאתר של טכניון (או אוניבסיטת תל-אביב. פשוט בטכניון זה בטוח אפשרי, מניסיון). תמצא לך פקולטה של מטמטיקה/תעשיה וניהול. תסתכל מה קורסי חובה בסמסטר ראשון. תבחר , נגיד 3 או 4. תרשום לך את השעות וחדרים (זה אמור להיות מפורסם באינטרנט). תגיע לשיעור קצת לפני הזמן. תראה שיש מספיק אנשים ליד הדלת (מספיק = יותר מ50), כך שלא תתבלט. תיכנס איתם לשיעור, תשב את כל השיעור, תרשום. תאמין לי, החלטה שלך תגיעה מהר מאוד......... תעשה את אותו דבר בקשר לעיצוב. רק פה אני לא יודעת איפה לומדים את זה, כמה אנשים יש בשיעור ואם ניתן "להתפלח" לשיעור ללא שום בעיה. ========== תעשה את אותו דבר בקשר לעבודה העתידית. תחפש באינטרנט איפה לדעתך עובדים אנשים שלמדו עיצוב ואיפה עובדים מהנדסים. על איזה הנדסה אתה מדבר? (אני מהנדסת מחשבים ואוכל להסביר לך את סוג העבודה). תלך לאותם מקומות. תעביר שם כמה שיותר זמן. תראה איך אתה מרגיש. לא למהר!!! מקסימום - תתחיל שנה הבאה, לא קרה כלום. בינתיים תחסוך כסף.

shimrit171

New member
מסכימה עם chihua ../images/Emo45.gif

אין כמו לשבת לבד ולהחליט, איבחונים יעוצים וכדומה עלולים לבלבל אותך, היו מלא סיפורים על חרטות מהסוג הזה. בהצלחה!!

למעלה