קשה לקבל את זה../images/Emo70.gif
שהיא נחשבת נכה אבל זה לא אומר שהיא צריכה באמת להרגיש ככה בלב ובנשמה, זה רק כדי להקל עליה.
במחלה מהסוג הזה שבכל זאת יש בה סטיגמה של מחלה קשה עוברים הרבה תהליכים פסיכולוגיים של הכחשה,יכול להיות שהעובדה שהיא לא מוכנה לשמוע על כך זה גם חלק מזה אבל, תני לה לעבד את זה בקצב שלה, אצל כל אחד זה שונה ואני מניחה שלך לא קל להיות הצד התומך שרוצה להיות שם בשבילה ולהעניק ולתת והיא עוד לא יודעת מה היא רוצה וצריכה בכלל -
המון סבלנות
(אצלי ההורים שלי ישר רצו לדבר איתי ולהיות איתי ובעלי היה צריך "לשמור" על הטלפון יומיים שלא יתקשרו כי רציתי פשוט לא לדבר על זה עד שאני אבין מה נכון בשבילי. נראה לי שהם השתגעו מזה) ולגבי הנכות שוב התחושה היא קשה גם צריך לעבור ניתוח/טיפולים /אשפוזים וגם להיחשב נכה כאילו יש עלי סטיגמה. לא בטוחה איזה טיפולים היא הולכת לקבל אבל בהחלט יתכן שזה לא יהיה קל ויהיו ימים שהיא תרגיש עיפה וחלשה. כמובן שהיא לא נכה לכן זה רק נחשב נכה ולא באמת, אז תגידי לה שמה שחשוב זה שהיא מבריאה מתאוששת ומחלימה בקצב שלה בלי לחצים מיותרים (של פרנסה עד כמה שאפשר) ושלא תחשוב על ההגדרה המשפטית של ביטוח לאומי זה לא כ"כ חשוב, זו הדרך שלהם להקל עליה, ככה הם עובדים.
הרבה בריאות