היכן מקבלים תמיכה?

שלהבת3

New member
היכן מקבלים תמיכה?../images/Emo39.gif

שלום לכולם. אמי עברה ניתוח להוצאת רחם ואני מרגישה שמאד קשה לי ידוע לי שהיא תצטרך לעבור טיפול תוצאות הבדיקה עדיין לא ידועות. היכן ניתן לקבל תמיכה טלפונית או אחרת? תודה.

תמר 26

New member
תמיכה מקבלים פה ../images/Emo24.gif

וגם באגודה למלחמה בסרטן וגם בחוסן אני לא יודעת לשים קישור (ויש פה חכמים ומנוסים ממני) אבל קחי מס': 1800200444 אם אני לא טועה זה המס' של האגודה, והם מאוד יכולים לעזור לתת מידע להפנות, אנשי מקצוע וכו' שיהיה הרבה בהצלחה.

שלהבת3

New member
למספר של האגודה

התקשרתי אבל עונה שם תקליט. השארתי פרטים. מקווה שיצרו איתי קשר. יש לך מושג באילו שעות הוא מאוייש? תודה

הנה ../images/Emo15.gif

הטלמידע פתוח מ 10.00 עד 18.00 פחות או יותר רצוף. עדיף להתקשר לבוקר. זה הטלפון שלהם 03-5717888. ואם תסתכלי בשורת הלינקים שרצה בעמוד הכניסה לפורום, אז יש שם לינק לאתר שלהם. (של האגודה ז"א). יום טוב גלי

שלהבת יקרה, הגעת למקום הנכון

אם תצטרכי את עזרתי, תוכלי לבקש מאמא לשלוח לי מסר פרטי כאן דרך האתר. גם אני עברתי את הניתוח כמו אמא, ואחרי כן את הטיפולים. כך שליבי פתוח אם תזדקקו לאוזן קשבת, הדרכה או כל דבר. בנתיים נקוה שהתוצאות יגיעו שליליות. ביי חמודה, כל הכבוד איך שאת דואגת לאמא. איילת האביב

שלהבת3

New member
איילת חמודה../images/Emo51.gif../images/Emo140.gif

תודה לך על הצעת העזרה. רציתי לציין שאני כבר ילדה גדולה..... אולי ילדה בנשמה אבל....הגיל.... אני אכן צריכה אוזן קשבת קצת תמיכה וקצת הדרכה גם בנוגע לאיך לתמוך באמא שלי איך לא להעיק עליה מה כן ומה לא.... ואיך להתמודד עם המועקות שלי בעקבות המחלה שלה. יש מצב כזה של חוסר וודאות שהוא מאד קשה ויש גם דאגה. תודה לך.

שלהבת3

New member
שאלה לגבי חוסן../images/Emo92.gif../images/Emo35.gif../images/Emo36.gif

והעזרה שהם מציעים. ראיתי שם בפורום שלהם שמישהו התלונן שהיתה תחושה של מסחריות במפגש אחרון שהוא נכח בו. אני מחפשת תמיכה וידע מאנשים שעברו ולא שום דבר מסחרי ולא רוצה שיעשו לי עכשיו "שטיפות מוח" לשינוי הרגלי חיים וכו', כי זה בין כה כרגע לא יעזור. אז האם בחוסן ניתן לקבל רק תמיכה אנושית בלי "לפחד" שינסו "למכור" לי כל מיני דברים אחרים...? תודה למי שיודע.

שלהבת3

New member
תשובה שקיבלתי במסר../images/Emo20.gif

לגבי חוסן
"הפורום של חוסן אולי עשה רושם מוטעה, מדובר בארגון ששם לעצמו כמטרה לדאוג לרווחה הרגשית של החולים ובני משפחותיהם. בני המשפחות יכולים ומוזמנים להגיע, גם אם החולה הפעיל לא רוצה בכך, כמובן. יש לי חברה שהולכת לפגישות, ובעלה הוא זה שחולה בבית. היא ממש מרגישה שזה עוזר לה. מעגלי התמיכה עוברים דברים לא קלים בכלל, לפעמים לי אישית זה נראה שאולי אף יותר קשים ברמה הרגשית, ולו רק בגלל חוסר האונים כשמלווים מישהו יקר. השתתפות במפגשים עולה אמנם כסף, אבל ממש מעט יחסית ואם ידך אינה מאפשרת לשלם זאת, תמיד את יכולה לקבל הנחה או פטור מתשלום, לפי החלטת מרכז הקבוצה. אני ממליצה בכל פה על הקבוצות- זה המקום להכיר אנשים שעוברים דברים דומים, להעמיק ולהתמך זה בזה. אולי ההודעה על המפגש השנתי, בו מתקיימות בחירות של הועדים ומתגבשת תכנית פעולה היתה ההודעה שנראתה לך קצת "מסחרית"? חוסן עוברת כעת תהליך של צמיחה וחיפוש אחר הדרך הנכונה לעזור לעוד ועוד אנשים." אז תודה למי ששלחה לי את המסר הזה וברכת הרבה בריאות והחלמה לכל המחלימים......

שלהבת3

New member
שאלה לגבי זכויות כספיות../images/Emo36.gif../images/Emo35.gif

או סוציאליות. כנראה שאמי תעבור טיפולים אבל ייתכן וזה טיפול מונע כי כנראה שמה שהיה צריך להוציא הוצא בניתוח. השאלה-האם היא נחשבת לבריאה כאשר היא מקבלת טיפולים האם יש לה זכויות או הקלות כלשהן או תמיכה כספית כמו הבטחת/השלמת הכנסה מכיוון שאבי לא עובד ואולי גם היא לא תוכל לעבוד למי יש מידע?

שלהבת../images/Emo140.gif

קודם כל מאחלת לאימך החלמה מהירה לגביי זכויות ניתן לפנות לאגודה למען הסרטן והם ישלחו לך הבייתה חוברת מפורטת על זכויותה של אימך!!! עד כמה שידוע לי אם לאישה שחלתה במחלה לא מלאו 60 שנה אז מגיעה לה קיצבה מהמוסד לביטוח לאומי. זה המעט שאני יודעת אבל מציעה לך לפנות אל האגודה החוברת שם מכילה המון מידע!!! מאחלת לך ולבניי משפחתך המון בריאות

רמי28

New member
זכויות של חולה סרטן

חולה סרטן נחשב מבחינת ביטוח לאומי לנכה 100%. יש לאגודה למלחמה בסרטן חוברת עם כל הזכויות המגיעות לחולה סרטן. כמו כן בכל בית חולים יש עובדת סוציאלית שתשמח לספר לך בפירוט על מה שמגיע לך. שיהיה
והעיקר הבריאות

שלהבת3

New member
השאלה מי נחשב לחולה?

האם אמי נחשבת לחולה אם הוציאו לה את הגידול ולפי הממצאים כנראה שכל מה שנשאר מסביב נקי אבל בכל זאת היא תקבל טיפולים כלשהם כנראה למניעה וכו'...? מי קובע אם היא חולה או בריאה מבחינת הביטוח הלאומי ומבחינת הרשויות? תודה.

שלהבת יקירה, שלחתי לך

שלחתי לך מסר פרטי, הוא יגיע עם שם משתמש אחר,אבל זו אני איילת האביב

שלהבת3

New member
שלחתי גם אני ו......

למרות שהוציאו כל מה שצריך היה אמי כנראה תצטרך לקבל טיפולים מבחינת הזכויות שלה ניסיתי לאמר לה שאם תקבל טיפולים היא זכאית לנכות-היא סירבה לשמוע. (או שאולי אני טועה?שאלתי בתגובתי לרמי) כנראה שקשה לה עם הנושא הזה מבחינה פסיכולוגית.... ואפשר כמובן להבין אותה..... אדם שרגיל כל חייו להיות בריא פתאום להחשב לנכה קצת קשה. תודה לכל מי שמוסיף לי מידע. הרבה בריאות

שלהבת3

New member
../images/Emo51.gifהתקשרו אליי../images/Emo56.gif

מהאגודה למלחמה בסרטן שולחים לי חומר בדואר אז תודה לכל מי שהיה כאן. תהיו כולכם בריאים.

תמר 26

New member
קשה לקבל את זה../images/Emo70.gif

שהיא נחשבת נכה אבל זה לא אומר שהיא צריכה באמת להרגיש ככה בלב ובנשמה, זה רק כדי להקל עליה.
במחלה מהסוג הזה שבכל זאת יש בה סטיגמה של מחלה קשה עוברים הרבה תהליכים פסיכולוגיים של הכחשה,יכול להיות שהעובדה שהיא לא מוכנה לשמוע על כך זה גם חלק מזה אבל, תני לה לעבד את זה בקצב שלה, אצל כל אחד זה שונה ואני מניחה שלך לא קל להיות הצד התומך שרוצה להיות שם בשבילה ולהעניק ולתת והיא עוד לא יודעת מה היא רוצה וצריכה בכלל -
המון סבלנות
(אצלי ההורים שלי ישר רצו לדבר איתי ולהיות איתי ובעלי היה צריך "לשמור" על הטלפון יומיים שלא יתקשרו כי רציתי פשוט לא לדבר על זה עד שאני אבין מה נכון בשבילי. נראה לי שהם השתגעו מזה) ולגבי הנכות שוב התחושה היא קשה גם צריך לעבור ניתוח/טיפולים /אשפוזים וגם להיחשב נכה כאילו יש עלי סטיגמה. לא בטוחה איזה טיפולים היא הולכת לקבל אבל בהחלט יתכן שזה לא יהיה קל ויהיו ימים שהיא תרגיש עיפה וחלשה. כמובן שהיא לא נכה לכן זה רק נחשב נכה ולא באמת, אז תגידי לה שמה שחשוב זה שהיא מבריאה מתאוששת ומחלימה בקצב שלה בלי לחצים מיותרים (של פרנסה עד כמה שאפשר) ושלא תחשוב על ההגדרה המשפטית של ביטוח לאומי זה לא כ"כ חשוב, זו הדרך שלהם להקל עליה, ככה הם עובדים.
הרבה בריאות

למעלה