היכן משיגים מקלדת מתקפלת לפאלם ?

BuzyAnyWhere

New member
היכן משיגים מקלדת מתקפלת לפאלם ?

אני צריך לקנות פאלם משומש לאחי (תקציב מוגבל לאיזור ה - 500-600 ש"ח) לצורך כתיבת הערות במהלך הרצאות (מחשב נייד לא מתאים לו) הוא רוצה איתו מקלדת ( שוב, הצעתי נייד והוא מסרב) השאלות: 1) היכן משיגים מקלדת (עברית חובה).? 2) מה ההבדל בין Zire 71 ל TungstenE או - Tungsten E2 ? (את הזייר אני מכיר מצוין - השאלה יותר לגבי ה Tungsten המקלדת אמורה להתאים לשניהם או אחד מהם .. תודה מראש.

2cookie

New member
ה-E2 הוא הטוב מביניהם

ה-E הוא כמו הזייר רק עם חיבור שונה, מבנה דק יותר, ללא מצלמה וללא עריסה ולכן הוא הנחות מביניהם. ה-E2 כולל מסך טוב משל השניים האחרים, שן כחולה, קונקטור חדש ועדכני יותר, זיכרון בלתי מחיק, מעבד אינטל מהיר ומערכת הפעלה מעט עדכניות יותר. אם אתה רוצה שהמקלדת תתאים לכל אחד מהם אתה חייב לקנות אינפרא אדום.

splashy

New member
לזייר 71 מתאימה מקלדת בעלת חיבור

אוניברסלי, אך אם תרצה תאימות למכשירים הנוספים, תיאלץ לרכוש מקלדת IR. מקלדות מומלצות: Thinkoutside Stowaway Wireless Keyboard (ניתן להשיג ב-BNC בארץ עם חריטה בעברית), או Palm Universal Wireless Keyboard: בארץ זו יותר יקרה ממקלדת Thinkoutside אך יש לה 5 שורות עם שורה למספרים בניגוד ל-Thinkoutside שלה יש 4 שורות, אך יותר זולה. אני משתמשת במקלדת של Thinkoutside ומרוצה ממנה. לשיקולך. אם יש לך אפשרות לקנות בחו"ל או להזמין מ-ebay, תמצא מחירים הרבה יותר אטרקטיבים מאשר בארץ.

BuzyAnyWhere

New member
יש לה סוללות ? מאיזה סוג?

במקלדת שהמלצת כאן מתאימה ל tungsten E נכון ? כמה היא נוחה ופשוטה לעבודה ? היא מגיעה עם תושבת, נכון ?

splashy

New member
ת:

המקלדת שהמלצתי עליה עובדת על 2 סוללות AAA. מתאימה ל-TE. יש דברים שצריך להתרגל אליהם כמו שצריך ללחוץ על מקש Fn ועל אות על מנת לקבל מספר לדוגמה אבל סה"כ היא נוחה. ניסיתי גם מקלדת BT שנקראת Freedom Keyboard ואותה ממש לא אהבתי, היא הייתה ממש לא נוחה להקלדה ולא היה מקום יציב להניח עליו את הפאלם. היא גרמה לי להעריך את המקלדת של Thinkoutside אפילו יותר. לטעמי היא (Thinkoutside) מאוד נוחה, מרגישה כמו מקלדת של לפטופ בגודל מלא. כוללת תושבת. ראה פרטים בקישור

splashy

New member
עד כמה שאני יודעת הוא נחשב אמין, אם

כי הוא ישן יחסית, אך זה נחשב ליתרון יחסי כי המכשירים החדשים יותר בעלי NVFS נחשבים מעט פחות יציבים מהישנים יותר. כך שזה יכול להיות יתרון. מה שכן, אם הסוללה נגמרת ולא מטעינים אותו בזמן המכשיר עובר HR והמידע נמחק. אם זה מפריע לך אתה יכול ללכת על TE2 שיש לו זכרון בלתי מחיק כמו יתר המכשירים בעלי NVFS.

splashy

New member
כן.. כמו שאמרתי, בחו"ל זה יוצא הרבה

יותר זול... אבל אם אתה רק רוצה/יכול לקנות בארץ, אין מה לעשות.. מקלדות IR גם יותר יקרות ו-BT אפילו יותר יקרות מ-IR אבל זו האופציה היחידה למכשירים שאין להם חיבור אוניברסלי ישן. היתרון הוא כמובן שהיא מתאימה למגוון מכשירים ולא צריך להחליף מקלדת כל פעם שמחליפים מכשיר.

BuzyAnyWhere

New member
הוא ישמש להקלדת מידע חשוב

שהאיבוד שלו עלול לעלות בהרבה שעות אדם. הבעיה שהתקציב מוגבל (מצאתי TE משומש ב - 700 ש"ח)- אבל אם זו הסכנה של איבוד המידע, אז נראה לי ששוה לחפש TE2 . מה אתם חושבים? החשש מוצדק ? כמה זמן הסוללה אמורה להחזיק מעמד (בכתיבת טקסט בלבד) ?

splashy

New member
אתה יכול גם לרכוש TE עם כרטיס הרחבה

ותוכנת גיבוי כגון Backupman ולגבות את הפאלם באופן סדיר, כך שבמקרה הכי גרוע יש לך גיבוי והמידע חוזר תוך דקות ספורות.

BuzyAnyWhere

New member
כרטיס זיכרון של 1GB נתמך?

ב - TE ? אני קונה אותו היום בע"ה. ורוצה לדעת..

למעלה