היכן ניתן ורצוי להשתלם בתחום הQA

• פותח הנושא yasas
  • פורסם בתאריך

yasas

New member
היכן ניתן ורצוי להשתלם בתחום הQA

או ה SQA. לא כלי בדיקה אלא תיאוריה בסיסית \ מתקדמת.

vinney

Well-known member
יש קורסי QA

אני עשיתי בג'ון ברייס מטעם העבודה קורס כזה. לא היה לי כל כך מעניין, כי כבר עסקתי בזה אז לא מעט זמן, אבל אם אתה מתחיל מ0 זה יכול לאפס אותך על הרעיון הכללי קצת.

אבי ע

New member
יש יוזמה ליצור הסמכה ../images/Emo39.gif

סטנדרטית ואוניברסלית, של ארגון ISTQB ושלוחתו הישראלית ITCB. מקווה שתוך שבועיים שלושה אוכל למסור יותר פרטים לגבי אפשרויות הלימוד וההסמכה העתידית במסגרת זו. כפי שאני מבין זה יהיה במסגרת "סלע". איני יודע אם כרגע יש להם קורסים לקהל הרחב או רק לחברות.

vinney

Well-known member
הסמכה?

על בסיס אילו דרישות? יש סיליבוס מינימלי להסמכה כזאת? איך נקבעו נושאי הלימוד? תוכל לפרט קצת?

אבי ע

New member
כפי שציינתי מקווה לפרט... ../images/Emo39.gif

במועד מאוחר יותר. אציין רק כמה עקרונות: הדרישות תוגדרנה בצורה ברורה. לכל הקורסים יהיה סילבוס ותוכנית לימודים, שיאושרו על ידי הועדה המקצועית. נושאי הלימוד נקבעים לפי אמות המידה שנקבעות בארגון העולמי ובארגונים הארציים, על סמך הנסיון והידע של חברי הנהלת הארגון ושל חברי הועדה המקצועית המייעצת. תקוותם של מקימי הארגון הזה ושלוחותיו היא להגיע למצב של הסמכה תקנית ומקובלת על בסיס משותף בעולם כולו, ואם דרכם תצלח סביר שתוך מספר שנים הסמכה זו אכן תהיה נפוצה ומקובלת. יו"ר הועדה המקצועית של הארגון בארץ הוא רקס בלק, דמות די מוכרת בעולם איכות התוכנה (אמריקאי אבל עם קשרים לישראל), ובסך הכל נראה לי שמדובר באנשים רציניים אם כי איני אובייקטיבי כי גם אני חבר בועדה הזו... כאמור, אעדכן כאן בשמחה ברגע שיתאפשר (השבוע אני בפרוייקט בהולנד), ואשמח גם לשמוע דעות של חברי הפורום בנושאים שעל הפרק.

ScrollLock

New member
הסמכות ב- QA

הגוף היחידי שמצאתי (עד עכשיו) בישראל שעוסק בהסמכות בתחום של SQA הוא "מכללת ALD". ALD היא חברה שבעברה התקיימה על מתן שירותי מיקור חוץ של QA והרחיבה את הפעילות גם לתחומים של הסמכות ולימודים שונים בתחום. ישנם מספר מסלולי לימוד ביניהם CQE ו- CSQE (הסמכות של - ASQC שמוכרות כבינלאומיות) כשהיקף הלימודים הוא בסביבות 250 שעות (לפי ההצהרות שלהם...). לפי מה שהם מסרו לי, הם פותחים קורסים פעמיים בשנה, כ-10 חודשים לפני המבחן שמועבר בכל העולם באותו יום. ת'כלס - 1. עד היום, מעולם לא שמעתי על מישהו שנדרש לעמוד בתנאי סף של הסמכה רשמית בתחום של QA. 2. הגיע לידי כל חומר הלימודים של הקורס הנ"ל (לא חשוב איך...) ואני חייב לציין שרוב חששותי התאמתו - הלימודים הם ברמה בינונית ומטה ואין שום קושי לעבור את מבחני ההסמכה על ידי לימוד עצמי כשבוע או מקסימום שבועיים לפני המבחן. 3. ההסמכה "הבינלאומית" שהם נותנים זהה להסמכה הישראלית בתחום, שניתנת על ידי מכון התקנים. המבחנים הם אותם מבחנים וכל סטודנט יכול לבחור איזה תעודה הוא רוצה לקבל. *הערת ביניים לא אתית - מהיכרות שלי עם סגל המרצים, הרמה הבינונית (ומטה) די מוסברת...

למעלה