היכן ניתן למצוא פירוט סדרות ספרים לפי סופרים או חלקי סדרה?

haimgds

Member
היכן ניתן למצוא פירוט סדרות ספרים לפי סופרים או חלקי סדרה?

אני מנסה להשלים פערים (באנגלית) במספר סדרות ספרים שתורגמו לעברית בצורה חלקית וגיליתי כי לפעמים אני מפספס ספרים מחוסר ידע. למשל, גיליתי כי סדרת הקיסם של ניבן/פורנל כוללת 3 ספרים שהאחרון נכתב ע"י פורנל בלבד (Outies) ובוויקי הספר לא מופיע כחלק מהסדרה.

האם ניתן למצוא פירוט של ספרים בסדרות ללא תלות בסופר? (לדוגמה, הסיפורים בסדרת "מלחמת אדם-קזין" של ניבן נכתבו בחלקם ע"י סופרים שונים)

kenny66

New member
ISFDB

אני לא מבטיח שתמצא שם הכול, אבל יש שם בסיס נתונים עצום וממוין היטב. למשל, מלחמת אדם-קזין על שלל הספרים והסופרים שבה.

מיכאל ג

New member
מה שאתרים כאלו לא יגידו לך זה

האם באמת שווה להמשיך.
ההמשך של הקיסם למשל, יבשושי ומשעמם עד אימה ולא מחדש כלום.
ו- outies? על הכרירכה כתבוה שהסופר הוא J. R. Pournelle, ואתה עלול לחשוב שה-J הוא קיצור של ג'רי, אך הוא בעצם קיצור של ג'ניפר, הבת שלו - לניבן ופורנל לא היתה יד ורגל בכתיבתו, גם לא מבחינת רעיונות לסיפור, ואישית אני מסכים עם הוויקי ולא הייתי קורא לו המשך קאנוני. דווקא אומרים שהוא טוב, אבל בצורה אחרת לחלוטין (ואלו שאוהבים אותו נוטים להיות מהצד השני של המתרס הפוליטי מניבן/פורנל).

haimgds

Member
תודה.

ה ISFDB הוא מדהים (מוזר שבחיפוש בגוגל הוא לא הופיע לי) ולפי מה שאני רואה אפילו לא גרדתי את הקצה של "מלחמת אדם-קזין"...
אני חושב שלהשלמת סדרות יש מספר יתרונות. הראשון הוא שבדרך כלל אם הספר הראשון מעניין אז יש סיכוי גדול יותר שיהיה טוב מספר מד"ב מקרי אחר, יתרון נוסף הוא שסדרה היא בעצם ספר אחד (פחות או יותר) _ענק_ ואפשר לההנות מספר של אלפי עמודים.
מכיוון שחלק מהספרים כבר יצאו בעברית (ב"בריאר" למשל) אז מענין להשוות את השמות/כינויים בין שתי השפות ולהשוות את המקור לתרגום.
&nbsp
&nbsp

Y. Welis

New member
אם שם, בדוק עוד כמה סדרות שהותחלו, כמו של פארמר

ההמשכים ל'לך אל גופותיך הפזורים'; ההמשכים ל'יקום המדרגות' (וכן 'עולמיום' שלו); ל'עולם המכשפות' של נורטון (רבים); ל'מעוף הדרקון' של מק'קאפרי (רבים מאוד); ל'שליחות כבדת משקל' של קלמנט; טרילוגיית המוסד החדשה (של ברין, בנפורד ובר, הקילר B-יז); ל'נהר השמים הרחב' של בנפורד, ועוד.

ולא הזכרנו את 'אלריק' ו'קורום' של מורקוק. בראשונה דווקא הסוף תורגם, אבל מורקוק הרחיב את האמצע ללא הרף.

Y. Welis

New member
+ את wildcards של זילאזני ו-מרטין. לפחות זילאזני כתב את

הסיפור הראשון.
&nbsp
הזכרתי בזמנו עוד אחת מעניינת של ניל סטיבנסון.

מיכאל ג

New member
אני חושב הפוך

כמה שסדרה יותר ארוכה הסיכויים גדלים שלסופר נגמרו הרעיונות הטובים מזמן והוא מוציא ספרים חדשים בשביל הכסף. זה לא תמיד נכון, אבל מבחינתי, אני מוכן לעזוב כל סדרה בשניה שנראה לי שהיא מתדרדרת. נכוויתי יותר מדי פעמים - ו"מלחמת האדם-קזין" היא בדיוק הסדרה בה הגעתי לתובנה הזו, ששמו של סופר מוכר על העטיפה לא מבטיח כלום. בטח לא אם הוא לא זה שאשכרה כתב את התוכן.

restored

New member
לך לאתר שאמנם שייך לאמזון

אבל הוא מעולה מהבחינה הזו :
fantasticfiction.co.uk

haimgds

Member
אתר נחמד אך כנראה שאינו תומך בשוא"ש...השורות מכסות זו את זו

ההמשכים ל'לך אל גופותיך הפזורים' ול'עולם המכשפות' לא ממש מושכים אותי, היום (30 שנה אחרי...) בקריאה חוזרת של מה שיצא בעברית אני משתעמם מהסדרות.
ההמשכים ל'יקום המדרגות' ממש לא מעניינים, בספר השלישי שיצא בסדרה בעברית רמת הכתיבה הייתה כל כך נמוכה שבהתחלה חשבתי כי מדובר על סופר אחר המשתמש באותו יקום.
ההמשך ל'שליחות כבדת משקל' נשמע מענין (אני חובב מד"ב, לא פנטזיה), אפשר פרטים?
&nbsp
מיכאל, אני לא קורא סדרות בגלל שספר אחד מהן מעניין, להפך. ברגע שהרמה מתחילה להדרדר אני נוטש אותה מייד כך שלסופר אסור לפשל אפילו פעם אחת אם הוא לא רוצה לאבד אותי. בתור חובב מד"ב ולא פנטזיה קל לי יותר עם גישה זו, אצל סופר פנטזיה ממוצע סיפור משמעו סדרת ספרים ששם יש חובה להמשיך עם הספרים הטובים פחות אם רוצים לקרוא את הסיפור.
ישנם חסרונות לסדרות כמובן, אילוצים לתאימות אחורה ומגבלות נושאים למשל. מצד שני היתרונות של סט ספרים המתרחש באותו יקום הם מכובדים, ניתן לבנות סביבה הרבה יותר מפורטת, מעניינת ובעלת הגיון פנימי כאשר ניתן לפזר אותה על (עשרות?) אלפי דפים, ה"יקום המוכר" של ניבן הוא דוגמה מובהקת לכך.
&nbsp
&nbsp

restored

New member
שוא"ש ? האתר עולה יפה מאד בכרום, אין לי מושג על דפדפן אחר

Y. Welis

New member
להאל קלמנט היו 3 ספרים ב-Mesklin Series

השני - Close to Critical (1958) אבל לא המשך ישיר; השלישי - Star Light (1971) - כן המשך ישיר לראשון.
&nbsp
יש לו עוד סידרה. מסופרי ה'הארדקור' הטובים שהיו לפני לארי ניבן.
http://en.wikipedia.org/wiki/Hal_Clement#Books

מיכאל ג

New member
אני די בטוח שקראתי את ההמשך לשליחות כבדת משקל

אבל לא זוכר כלום מהספר עצמו.
יש לקלמנט כמה ספרים אחרים שמבוססים על כוכבים עם ביולוגיה/פיזיקה/גאולוגיה משונה.
אני זוכר לטובה את close to critical ואני זוכר תחושה חיובית כללית מפרטים מסוימים ב- still river.

למעלה