היכן ניתן לרכוש פלטת פריט .. לשימוש כבידוד

4Z7BGG

New member
פלטת פריט

היית מציע שנתחיל את השיחה במשהו בסגנון: יש לי מתקן א', המשדר בתדר X בהספק Y במרחק Z ממנו אני רוצה למקם גוף כזה וכזה, שאינו סובל קרינה בתדר הזה איך מבודדים בין המתקנים ?? אני מקווה שהבנת מההערה שמאד יתכן שהרעיון שלך עם פריט אולי לא ממש מעשי ועוזר הפריט הוא ליבה לסלילים , והוא בא בדרך כלל במוטות עגולים . לעתים הוא בא במוטות מלבניים - וגם אז במידות קטנות.

omonia

New member
פרוט הרעיון

יש לי אנטנה בגודל 30*30 דייפול שמשדרת וקולטת בהספק של 1W בתדר של 20MHZ אני חייב להניח את האנטנה על קיר העשוי ממתכת שזה המקום היחידי אז כל הקרינה נבלעת חשבתי שאולי משטח פריט יכל לבודד אגב כל המערכת נמצאת בתוך קונטיינר.

4Z7BGG

New member
בידוד

עכשיו הכל ברור. עניין לוחות הפריט - שנשמע מה אומרים המקצוענים . בינתיים - מה שהייתי עושה הוא להדביק יריעת גומי על משטח המתככת ועל היריעה - נייר כסף עבה. אני מנחש שהקרינה פשוט תוחזר מיריעת הכסף לכיוון השני, בעוד הגומי מבודד אותה ממשטח המתכת. . זו הערכה - תתיחס אליה בהתאם. הכי טוב היה להוציא את האנטנה לגג הקונטיינר - ככה אתה גם מקבל משטח הארקה.

zukik

New member
לדעתי לא יעבוד

הפריט יבלע את האנרכיה ... אתה צריך משהוא שיחזיר את הקרינה אבל זה צריך להיות משטח מתכת של רבע גל מרוחק מהדיפול וזה ב 20 מגה הרבה מטרים אתה צריך למצוא מקום שבו הדיפול לא יהיה ליד קיר ... או לקחת בחשבון שחלק מהאנקגיה יבלע עיי הקיר .... אפשרות נוספת זה לבודד חשמלות את הקיר שעליו יושבת הדיפול אז לפחות האנרגיה שתבלע לא תוארק ויש סיכויי שחלק ממנה יוחזר שוב אבל לא רואה פיתרון פשוט .....

4Z7BGG

New member
בידוד

היה נדמה לי שזה בדיוק מה שהצעתי - אבל אני ממש לא אובייקטיבי מה שכן - אם אתה מנסה - אנא ספר לנו, למען השואלים הבאים.

4Z7BGG

New member
מקרן

טכנית - אתה כמובן צודק מעשית - יש מצב נתון בו האנטנה קרובה מאד לקיר המתכת ואין מרחב. במצב הזה צריך לדאוג שהאנרגיה לא תיבלע בגוף המתכת. אני מניח שגלי רדיו נוהגים כמו גלי חום או אור - מוחזרים ממשטח בהיר וחלק. אני מקווה שהאנרגיה המוקרנת לכוון קיר המתכת פשוט תוקרן חזרה לכוון השני ע'י נייר הכסף, והגומי שמתחתיו יבודד חשמלית את יריעת הכסף מהמתכת.

omonia

New member
השאלה איזה חומר ימנע מהאנרגייה להבלע במתכת

אגב האנטנה חייבת להיות צמודה לקיר המתכתי. לכן אני מחפש פתרון שיפחית את בליעת הקרינה בקיר.

4Z7BGG

New member
בליעת אנרגיה

אני מנחש, וציינתי כבר קודם שזו הערכה - שיריעת הגומי תמנע חלק גדול מספיגת האנרגיה, כאשר נייר הכסף יעשה את חלקו בהחזרת האנרגיה מהקיר והלאה. מה שנחמד בהצעה שלי הוא שהיא מאד זולה וקלה ליישום. לא עובד - לא זרקת הרבה מדי כסף..........................

למעלה