היכן עדיף להגיש תביעת לשון הרע ?

LILACHLIVNE

New member
היכן עדיף להגיש תביעת לשון הרע ?

שלום רב, אני מתכננת להגיש תביעת לשון הרע כנגד נהג דן שהשפיל אותי בפני אוטובוס שלם ורמז שאני ניסיתי להתגנב לאוטובוס תוך עירוב כלל נוסעי האוטובוס והשפלתי ואמירת משפטים מאוד פוגעים ומשמיצים. הייתי במשפט חברים של דן והם מצאו שהעדות שלי אמינה ושהנהג אכן היה אשם ורצו לפצות אותי בסכום מגוחך של 250 ש"ח. אמרתי להם שזה אפילו לא סכום שירתיע את הנהג שלא לנהוג כך בשנית ואחרי איך שהוא פגע בי והתנהג אני לא עוברת על כך בשתיקה. שאלתי היא להיכן עדיף שאגיש את התביעה? מה הסכום שייראה סביר בנסיבות העניין? יש לציין שאני עומדת בפני סיום ההתמחות ואני חושבת שאני אהיה מסוגלת להתמודד עם התביעה בעצמי. תודה רבה

תגובה

לילך שלום, בהתחשב בכך שאת בדרך לסיים את התמחותך, מפתיע שאת שואלת שאלה בנוגע לסמכות מקומית. התכבדי נא ופתחי את תקנות סדר הדין האזרחי, תשמ"ד-1984 פרק ב'. בנוגע לשאלת הסכום - אנא עייני בסעיף 7א לחוק איסור לשון הרע-התשכ"ה. עו"ד יוסי מאוטנר

LILACHLIVNE

New member
לא זו הייתה שאלתי..

צר לי שתגובתך מתנשאת במקצת שכן כל שרציתי היה לבקש עזרה ולמיטב ידיעתי אין בכך כל פסול. שאלתי כלל לא הייתה באשר לסמכות המקומית, כל ששאלתי היה מנסיונך, היכן עדיף להגיש תביעת לשון הרע בסכום נמוך שכן עד לסכום של 17,800 ש"ח למיטב ידיעתי הסמכות הינה מגבילה וניתן להגישה הן לביהמ"ש לתביעות קטנות והן בסדר דין מהיר לבית משפט שלום. ( אלא אם יש הוראה מיוחדת לגבי לשון הרע שאינני מכירה). בנוסף שאלתי מנסיונך, מהו הסכום שלדעתך כדאי להעמיד עליו את התביעה, הפנייה לחוק איננה מה שביקשתי, תודה, בחוק אני יודעת לעיין לבד. מכל מקום, התביעה הוגשה כבר בסדר דין מהיר והועמדה על 30,000 ש"ח אז אין הדבר רלוונטי. המשך יום טוב לילך

תשובה לתגובתך

לילך שלום, כוונתי לא הייתה להעליבך. דבריך נוסחו באופן לא ברור. בשאלתך כתבת בפשטות "היכן עדיף שאגיש את התביעה?". לפיכך, לא יכולתי שלא לסבור כי מדובר בשאלה בסיסית של סמכות מקומית. אני מאחל לך הצלחה בתביעתך. עו"ד יוסי מאוטנר

למעלה