אני אורח כאן ....
אינטרנט אכן מטמא יהודים , במידה מסוימת.
אך ישנם דברים המטמאים הרבה הרבה יותר :
שינאת חינם , מחלוקת , פירוד.
חכמינו אמרו כי בית ראשון נחרב בגלל שהיו בו 3 דברים - עבודה זרה , גילוי עריות , ושפיכות דמים - וחורבנו נמשך רק 70 שנה.
ואילו בית שני נחרב בגלל שנאת חינם , וחורבנו נמשך אלפיים שנה.
והוסיפו שאלה רטורית : אז מה חמור יותר ?
גם אם האינטרנט מלא בגילוי עריות , וכל מיני דברים מהסוג הזה , אני אומר לך שהבעיה הרוחנית האמיתית איננה האינטרט , וגם אם האינטרנט "מטמא יהודים" האינטרט הוא פשוט כורח המציאות - אתה יכול להגיד לאנשים "בלי אינטרנט" , אך אף אחד לא ישמע לך כי היום אי אפשר בלעדיו.
הבעיה הרוחנית האמיתית היא דווקא שנאת החינם , ואת זה יש הכי הרבה אצל החרדים.
(אם תרצה , תוכל לראות כאן קצת).
ולפני שהחרדים מטיפים מוסר נגד האינטרנט , שהוא כורח המציאות , שיטיפו מוסר לעצמם על כל ההתנהלות שלהם.
ההתנהלות הזו של מחלוקות ופירודים בלי סוף , היא זו שגרמה לחורבן בית המקדש השני , גרמה לגלות של אלפיים שנה , והיא זו שגרמה לכך שהמדינה נבנתה על ידי חילונים דווקא.
אני היום לא דתי במובן המקובל , אני גם משתמש בחשמל ובאינטרנט בשבת.
כך שאינני רב או מקובל , אני מדבר איתך בגובה העיניים כאדם לאדם - מתוך נסיון החיים שלי.
(אך הייתי דתי ובחור ישיבה בעבר).
ואני אומר לך שכל התועבות שיש באינטרנט , עדיין לא מתקרבות לתועבה של שנאת החינם אצל החרדים - בינם לבין עצמם , בינם לבין דתיים אחרים ועוד.
לכלל עם ישראל , יש את הבעיות של "בית ראשון" - כמו גילוי עריות.
אך לחרדים יש את הבעיה של "בית שני" - שנאת החינם.
וזה מטמא הרבה יותר - אין בכלל מה להשוות
חלק מהאסטרטגיה של "שינאת החינם" זה למצוא מום אצל האחר ולהגיד "אני צדיק , זה באשמתם
"
זה מה שנותן את ההצדקה לשנוא.
וזה מה שקרה בבית שני על כל צעד ושעל , וקורה גם היום אצל החרדים.
אני אומר לך שאני לא צדיק , אני רואה פה ושם באיטרנט דברים שלא צריך לראות , ובכל זאת אני טוב פי מליון ממי שחושבים את עצמם לצדיקים , ומוצאים פגמים בעם ישראל.
בפרשת קדושים כתוב :
"השוכן איתם בתוך טומאותם" , ופירש רש"י כי "אף על פי שהם טמאים שכינה ביניהם".
אז גם אם האינטרנט מטמא , וגם אם אני כותב באינטרנט בשבת , עדיין ה' איתנו.
אך אצל בעלי גאווה נאמר שה' לא נמצא איתם בכלל !
וזהו.
(חוץ מזה התחלתי ללמוד WEB באופן עצמאי , וזו הסיבה שהצצתי בפורום
)