היכנתי עיצוב בפוטו שופ

סייבל

New member
היכנתי עיצוב בפוטו שופ

של הטרריום שלי שאני יבנה תראו ותגיבו האבנים מאחור זה קלקר

gaichuk

New member
העיצוב נחמד ביותר. בהצלחה!

רק דבר אחד קטן שתפס לי את העין וזה כלי המים. אני ממליץ לך למצוא כלי שהבסיס שלו ברוחב השפה אם לא יותר רחב ולהמנע מקערות למיניהם שיכולות להתהפך.

כיצד תיצור את ה"אבנים"?

האם אתה מתכנן לחמם את הקלקר כדי לעצב את הצורה? אשמח לקבל מידע.

dreaming h

New member
בוקר אור (השכמתם היום..)

לא הייתי בוחרת בצבע על בסיס מים. צבע על בסיס כזה יירטב בכל פעם שיבוא במגע עם מים, וכזכור, יש כלי מים והפרשות רטובות בטרריום. אם כן הולכים על צבע מהסוג הזה, הייתי ממליצה להקפיד לצבוע בלכה לאחר מכן, עם תקופת ייבוש ארוכה. האופציה הנוספת היא צבע על בסיס שמן. הוא לא יתמוסס כשיבוא במגע עם מים, אבל, גם כאן דרושה תקופת ייבוש ארוכה, בעיקר כדי להיפטר מהריחות החזקים שהצבעים האלו (גם הלכה) מפרישים. אפשרות אחרת שאני ניסיתי בעבר, היא להדביק לחלק המעוצב בעזרת דבק פלסטי חול ים. זה מפיק תוצאה נחמדה שנראית קצת יותר קרובה לטבעי. ובכל מקרה, לא הייתי ממליצה להשתמש בספריי צבע. הצבעים האלו לא עמידים, נשארים הרבה פעמים דביקים, ועלולים להתמוסס במגע עם רטיבות. לגבי הקלקר, נדמה לי שמלבד הפיסול בעזרת סכין נגיד, אפשר לפסל עם אש. אבל אני אבדוק את זה (חשוב לזכור שהשילוב של קלקר ואש לא ידידותי לסביבה..)

dreaming h

New member
למה אתה קטנוני?.. ../images/Emo67.gif

אני השתמשתי בזה למסתור לשממיות. היופי בדבק פלסטי הוא שהוא לא רעיל. אבל, כשמדובר בנחש, אולי זה לא כדאי.

אילון פ

New member
מה שאני עשיתי, ורבים עושים, ועובד

נהדר: לאחר עיצוב הקלקר מצפים אותו בשתיים או שלוש שכבות מלט, עם הפרש של יממה בין כל שכבה. אחרי שהכל יבש, מצפים בלכה ועליה מפזרים חול/אבק נסורת וכו'. עובד נהדר.

כשעושים ציפוי עם טיח רצוי לערבב

גם חומר ביג'י בונד או משהו כזה שיעזור לאטום את זה ולצבע אפשר להשתמש באבקות צבע שנמכרות לבטון. צבע בלי חומר איטום צריך להיות לא רעיל אני מניח וכזה שלא אמור לפלוט כל מני חומרים לסביבה אחרי שהוא מתייבש.

רן333

New member
אני לא מתלהב מהשימוש בקלקר.

בזמנו הכנתי קופסאות הדגרה, לשימוש באינקובטור שלי, מקלקר (חשבתי לנצל את תכונות בידוד החום של החומר הזה). אחרי שהפעלתי את האינקובטור במשך מספר שעות עם קופסאות הקלקר בתוכו, גיליתי שהן מפיצות ריח מדאיג מאוד. הדאגה היא מפני חומרים שונים שאולי משתחררים מהקלקר. למרות שידוע לי על מגדלים שמשתמשים בקלקר למטרות דומות, העדפתי לזרוק את קופסאות הקלקר, ולהשתמש בחומר אחר.

סייבל

New member
רן לגביי הריח

אני חושב שאפשר פשוט כמו שאמרו להישתמש בטיח והטיח עם גוון אדמה אינו משפיעה על הסביבה ואין לו ריח . החיסרון היחיד שלו זה שהוא כבד מאוד אם משתמשים בו הרבה. לכן חשבתי לצבוע אותו בצבעי אקריליק שהם עשויים משמן עם סיבי סיליקון וכך נוצרת האשליה. ומעבר לזה מה רע בלהדביק חול על הקלקר בדבק סיליקוני כזה? מה אתם אומרים?

רן333

New member
אם תחליף את הקלקר בחומר אחר,

שאינו מפיץ ריחות, אני מאמין שפתרת את הבעיה שהזכרתי. אבל אם רק תצפה בחומר כזה את הקלקר - אני לא בטוח שהבעיה תיפתר. אגב, יש נקודה נוספת שכדאי לחשוב עליה: האם הקיר המקושט שאתה מתכנן יהיה נוח לניקוי? אתה צריך להביא בחשבון מראש את האפשרות הבאה: הנחש יפריש צואה בכלוב, יזחל עליה, ואז יימרח על הקיר (הם עושים את זה לפעמים). כשמדובר בקיר חלק, מזכוכית או מעץ מצופה פורמייקה, קל מאוד לנקות אותו אחרי "תקרית" כזו. אבל מה תעשה עם הקיר המעוצב במקרה כזה?

סייבל

New member
וחשבתי גם על זה!

הקלקר יצופה בלקה ומידה והוא יתלכלך אפשרי יהיה לנקות אותו במטר מים ולחכות שיתיבש בשמש. ומצד שני מה עושים אנשים יש להם אבנים גדולות בטרריום מלוכלכות עם מים אפשר להוריד ולמען הביטחון האישי אפשר להטיז על זה סביעור לחטא את זה ולנגב במטלית.

למעלה