היכרות ושאלה.

סלופי

New member
היכרות ושאלה.

אז ראשית כל, אני חדשה (למקרה שזה לא ברור). נעים מאוד. שנית, רציתי לשאול משהו. יוצא לי להסביר די הרבה שכמה שאני מעריכה רפואה, אין לי עניין גדול בתחום או אהבה יוצאת דופן לסדרות רפואה (למרות שכן אהבתי אי.אר. ואת שתי העונות הראשונות של שיקאגו הופ). הסיבה שאני רואה האוס היא שאני אוהבת את הדיאלוגים ומערכות היחסים. מבחינתי האוס היא סדרה על מערכות יחסים בין אנשים. (תנו לי להסביר, האוס וווילסון הם לדעתי דוגמא נהדרת למערכת יחסים קרובה בין חברים שיש בה דאגה כנה והרבה הבנה הדדית, אבל פחות שיתוף בסיסי בעובדות. וזה לא כי הם לא רוצים לספר, אלא כי הם שני אנשים מופנמים. ואילו מע' היחסים בין האוס למיניונס שלו מראה כמה מסובכים יכולים להיות יחסי עובד מעביד וכו' וכו' וכו') תהיתי, איך אתם רואים את הסדרה, סדרה על רפואה, סדרה על דמויות, סדרה של דיאלוגים?

Smash my face

New member
היי,קודם כול ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

ושנית לגבי השאלה שלך
הממ.. אני חושבת שאני רואה את הסידרה בעיקר בגלל הדיאלוגים השנונים שלה והציניות הזאתי שאופפת את האוס. סדרה פשוט גאונית מבחינת תסריט!! אבל בנוסף כול הקטע שזאת לא סידרת רפואה רגילה *לעומך,אני דווקא חולה על סדרות רפואה.. אי.אר,שיקאגו הופ קצת וכול הסדרות שיוצאות.. אני בודקת..* הסידרה הזאתי יותר עוסקת בדברים הקטנים,בחיפוש אחרי תשובה מסויימת ודברים שמובילים דברים אחרים לא צפויים. ופחות בכול הקטע של הניתוחים,דם והרבה חולים בפרק אחד. כול פרק עוסק בדבר מאוד ספציפי,שבסופו של בר מוביל לדבר אחר.. *מקווה שהבנת
* זה מה שאני אוהבת בסידרה. שהיא לא רגילה ותמיד מפתיעה אותי כול פעם מחדש,ושוב..
סגידה לתסריטאי. ושוב.. התאקלמות נעימה בפורום

Smash my face

New member
ולמקרה שזה לא ברור ../images/Emo3.gif

אני *לא* רואה את הסידרה כסידרת רפואה,אלא יותר על סידרה של דיאלוגים ויחסים בין הדמויות..

סלופי

New member
את צודקת,

יש שם את כל רעיון החיפוש אחר התשובה מסויימת, אבל אני חושבת שזה רק כלי. מבחינתי התסריטאים לקחו שני ז'אנרים מוצלחים (סדרות רפואה וספרי שרלוק הולמס) ולקחו אותם שני צעדים קדימה ובנו דמויות טובות (שהלוואי והן יהיו עגולות יותר עם הזמן) עם מערכות יחסים מורכבות.

ברוכה הבאה! ../images/Emo140.gif

הנימוק שלך על האוס כסדרה של מערכות יחסים מוצלח, אבל מבחינתי האוס היא סדרה על האוס (כפי שמשתמע מהשם
). ככל שאני חושבת על זה, הסיבה האמיתית שאני רואה את הסדרה היא הדמות הנפלאה הזאת, שמעוררת אצלי המון אמפתיה. אני צופה בזה כי אני רוצה שהוא יצליח להציל לאנשים את החיים כל פרק מחדש, כי אם יקרה לו משהו רע אני אהיה עצובה, כי הוא מצחיק אותי מאוד והציניות שלו נהדרת בעיניי, כי אני באמת רוצה שבסופו של דבר הוא יהיה מאושר. ועל כך הקרדיט ליוצרים שהצליחו ליצור דמות כ"כ מעוררת הזדהות ואכפתיות. יש היגיון בהזדהות שלי עם הדמות, כי מלכתחילה הסיבה שאני רואה את הסדרה היא יו לורי ואני אוהבת כל דמות שהוא עושה. אין לי חיבה מיוחדת לסדרות בתי חולים ואין ספק שלא הייתי טורחת לעקוב בכזו אדיקות אחרי סדרה על רופאים אם יו לורי לא היה שם. על כן, טוב שהוא שם (טוב לי, טוב לו וטוב לסדרה). אגב, היה מעניין אותי לקרוא מאמר שלך על האוס כסדרה על מערכות יחסים, אבל ניתן לך זמן להתאקלם קודם

pink panther 8

New member
ברוכה הבאה!

בקשר לשאלה אני אוהבת את הסידרה גם בגלל שזה על רפואה וגם בגלל המערכות יחסים המסובכות!!

גם אני חשבתי על זה...

ניסיתי להבין למה בעצם אני כל כך אוהבת את הסדרה הזאת- הרי כל העניין שם הוא בעצם מחלות מסתוריות וכאלה... ובד"כ אני לא אוהבת סדרות על בתי חולים. אבל אני חושבת שאני אוהבת בעיקר את התסריט הגאוני, וגם את השחקנים. אז בשבילי זו יותר סדרה של דיאלוגים, לשאלתך... וחשבתי על עוד משהו- לדעתכם רופאים (או סתם אנשים שמבינים על מה הם מדברים שם...) יכולים להנות מהסדרה יותר?

pink panther 8

New member
לא נראה לי

הרי מראים לנו את התהליך עצמו כשהוא קורה את הסירטונים האלה של הפנים-גוף אז עדיף לדעת אבל זה לא כל כך מזיק גם לא לדעת...

sk8er grrl

New member
אני לא יודעת אם יותר...

אבל אני חושבת שהם בהחלט יכולים להנות ממנה כמו מי שיודע פחות... נניח, יש פרקים שאני מבינה על מה הם מדברים ויש פרקים שאני לא (בכל זאת, בביולוגיה של תיכון לא מלמדים הכל) ואני עדיין נהנית מאוד מהפרקים... ידע על המחלות יכול להיות יתרון, אם ממש רוצים להתעמק בעניין של התסמינים וההבנה של מה גורם למה וכו', אבל לא משנה מה, פשוט אפשר להנות כל כך מהסידרה הזאת... :]

למעלה