היכרות ושיתוף במועקה

jaccc

New member
היכרות ושיתוף במועקה

נעים מאד, שמי קובי. גם אני עומד בסטטוס משפחות מורכבות: גרוש עם שני ילדים מנישואים שהסתיימו, בן קצין בצבא, איתו אני בקשר זמין וטוב ובת כבר שנה לאחר השירות הצבאי- גרה לבדה במקום מרוחק, איתה הקשר גרוע/אין קשר ונתק זה הוא מושא מועקתי. אני בזוגיות שניה כבר למלעלה מחמש שנים, כאשר שני ילדי בת הזוג גרים איתנו. מעט הרחבה: א.בתי אינה שומרת קשר ברמה קיצונית, כלומר אינה עונה לטלפונים, ואינה משיבה להודעות תא קולי, SMS, מיילים. התעלמות זאת אינה אישית נגדי- גם בני חווה אותה וגם גרושתי (לה יחסים קרירים למדיי אתי). שוחחתי עם בתי על כך בהזדמנויות בודדות בהן נפגשנו- היא אינה אוהבת לדון בנושא זה, וטוענת שהיא כזאת. אני מתקשר פעם עד פעמיים בשבוע, ולפעמים משאיר לה הודעות. אלה בדרך כלל הודעות אהבה וגעגועים, אך לפעמים גם תוכחה. ברור לי שהיא יודעת שהתקשרתי- היא רואה פרטי המתקשר על הצג. באם הייתי רוצה הייתי פותח במתקפת טלפונים (כולל למקום העבודה שלה) והייתי מצליח לייצור אתה קשר טלפוני לעתים קרובות יותר (כך גרושתי עושה), אך התסכול והאכזבה שאני חווה מוציא ממני את החשק. ב.היא יוזמת אתי קשר פעמיים בשנה: בימי הולדת ובראש השנה. בפעמים הבודדות שאנו נפגשים (הפעם האחרונה היתה לפני קרוב לשנה!) הפגישות נהדרות ובכיף! ג.כאשר נפרדתי מהאקסית בתי הייתה בת 14, היחסים ביננו עד אז היו מצויינים אך היא נפגעה קשות מצצעד הפרידה ומה שהוסיף לכך- תוך חודש כבר הייתי בזוגיות הנוכחית (ועוד עם ילדים) ובתי ראתה את הפרידה על רקע הזוגיות החדשה ועד היום נמצאת ביחסים מאד קרים עם זוגתי. אומרים שהזמן מרפא, אך עברו מעל חמש שנים והייתי רוצה למצוא קטליזטור. אשמח לשמוע התייחסויות, האם יש הורים שעברו מצבים דומים? האם יש רעיונות? באהבה קובי נ.ב. המקלדת מזייפת ולכן לפעמים עשויות לצוץ אותיות מיותרוות. אני מנסה ליירט אותן אך לעתים מפספס.

אתה צודק יש הבדלים

זו הייתה טעות שלי. מתנצלת

rolan

New member
פרי?........ ../images/Emo12.gif

איך את יודעת?... זה הוא שהשווה...

maof

New member
קובי..........ברוך הבא../images/Emo72.gif

אני יכול לומר את דברי לפי נסיוני הדל......
בתקופה הראשונה לחיזורי אחרי ילדי ניסיתי בכל דרך שיכולתי....(הם צעירים יותר) דרך בית המשפט.... דרך עובדת סוציאלית..... דרך הבן של אחותי...שנימצא בקשרים טובים גם עם הבן שלי וגם עם הבת שלי דרך בית הספר...המנהלת..... בקיצור בכל דרך שמצאתי או שעלתה במחשבתי הרבה אנרגיה הוצאתי ...והרבה אכזבות היו לי כעסתי למה אני לא מצליח... כעסתי על הילדים שלי שלא מוכנים לדבר איתי כעסתי על אמא שלהם שגורמת לכול העוינות ואז החלטתי עם עצמי........ אני מוריד את הלחץ......(למרות שבת זוגתי היום אמרה לי להמשיך) אני מראה נוכחות יום יומית ...אני מיתקשר....אני מופיע...(ללא תאום) לא לחצתי .....אבל גם לא ויתרתי........לא ביקשתי להיפגש אבל כל הזמן הראתי נוכחות....הראתי שאכפת לי..... ואני חיב לומר שהדברים הוכיחו את עצמם עדין לא בצורה מלאה..... אבל אני רוצה להאמין שאני בדרך הנכונה מעוף

jaccc

New member
תודה ובהצלחה

אכן דרך זו מקובלת עלי במגבלות פיזיות קיימות. לא התייאשתי. בתי גרה בעיר הכי דרומית בארץ ואני צפונית לחיפה.

תגובה קיצונית

גם בתי לא דברה כמעט עם אביה זמן רב או שיחות קצרות ולאא הגיעה לביתו כמעט 3 שנים.הכעס עליו ועל זוגתו היה גדול.עם הרבה סבלנות ועזרה מצידי בדרבון הקשר שלה עם אביה החלה להתקרב.החופש היא כבר הולכת לעבוד עם אביה ותגור לשם כך בביתו! אז יש תקוה

blonda3

New member
אולי תכתוב לבתך מכתב?

ותבקש ממנה שתכתוב לך גם ותסביר מה עובר עליה? שלום לך קובי....

yaeli4

New member
קובי יקר, שלום וברוך הבא לביתנו החם

המכתב שלך עורר בי עצב. המצב שאתה מתאר מזכיר לי מצב שקיים בביתם של חבריי שגם הם זוג מורכב בזוגיות שנייה. קובי, לדעתי, חלק מהנתק שאתה חווה מבתך קשור פשוט לאישיותה. עובדה היא שהיא גם כמעט לא בקשר עם גרושתך ועם האח וגם הגדילה לעשות וירדה לאזור המרוחק ביותר דרומית בארץ, מה שנשמע כמו ניסיון בריחה רחוק ככל האפשר (חוץ מבריחה לחו"ל). ילדינו לפעמים גדלים והופכים אנשים מרים וקשים ולפעמים סגורים ועצובים וקשה לפצח הרבה דברים. אני מניחה שהכעס שחילחל בה לאחר שעזבת את הבית, כולל התחושה שעשית זאת לטובת זוגיות חדשה, ישב אצלה כמו מורסה הרבה זמן ומנגנון ההגנה שהיא פיתחה היה לשמור מרחק ולא להיפגע יותר. חוסר הקשר משדר, "לא רוצה להיפגע, כואב לי, עדיף לי לשכוח ולהמשיך בחיי, מה שפחות לדבר, פחות יעלו לי דברים מעל לסף ההכרה ועדיף לי שיירדמו לי שם, מאחורה, בתת-ההכרה." קובי, יש אנשים שהמנגנון הזה מציל אותם ועוזר להם. יש אנשים שנרקבים מבפנים בגלל זה כי הכאב עצום ורב. אתה לא יכול לעשות הרבה מעבר למה שאתה עושה ואני בטוחה, ממש בטוחה, שמתי שהוא דברים ישתנו למרות שזה יכול לקחת גם עוד כמה שנים. היא תגדל יותר, היא תתבגר יותר, היא תזדקק נפשית יותר, והיא בעיקר, תעשה לעצמה את חשבון הנפש שלה ואת התיקון שלה, מה שרוב האנשים עושים לאורך חייהם, ותגיע למסקנות שעדיף לשים דברים על השולחן ולהתמודד איתם כדי לנקות את הנפש... אני מאוד מקווה שזה יקרה. מה שאתה צריך בינתיים לעשות, לפי עניות דעתי, זה להמשיך את הקשר אפילו אם הוא חד-צדדי. לשדר לה אהבה כל הזמן, ולא לנזוף. לתת לה לדעת שאתה מקבל אותה בכל אופן שהוא ובכל דרך שהיא תבחר להיות ולא תוותר עליה לעולם. המון בהצלחה, וחיים שלווים שיהיו לך,

*יערית

New member
ברוך הבא קובי../images/Emo20.gif

רבים כאן שיקפו את דעתי, מחזקת שוב את המישפטים החוזרים... אל ייאוש,תמשיך בקשר מכיוונך כמה שיותר, יום יבוא ואולי היא תתפקח ותבין שלמעשה ההפסד הוא גדול לכל הצדדים המעורבים בעיניין... הרבה אורך רוח איש וחיים טובים

קובי יקר ברוך הבא

לפני הכל אל תוותר בני שהיום בן 20 היה כשנפרדתי מהאקס בן 6. אחרי כשלוש שנים נותק הקשר עם אביו ,במהלך מריבה. האב התקשר לדבר איתו פעם או פעמיים אך אחרי שהבן סרב וניתק לו בפנים את הטלפון הרים האב ידיים. במהלך השנים אחיו הגדול שהיום בן 22 ניסה לחבר בין השנים אך ללא הסכמת אחיו.הקטן נישאר עקשן עד היום. מה שכואב זה שאביו לא ממש חיזר אחריו וניקה את מצפונו בכך שהוא מתקשר אך הבן מנתק. אני חושבת שאתה חייב לקבוע פגישה עם ביתך ולדבר באופן ברור וחד שאתה מאד אוהב אותה ואתה לא מוכן לוותר עליה.הילדה חייבת לשמוע זאת כל הזמן.נראה שאין לה אומץ להגיד לך באופן ברור שהיא כועסת עליך וללבן את העניין,יותר קל לה להשאיר אותך אשם . ביתך חייבת לשמוע ולהרגיש תמיד שאתה בסביבה ואתה לא מוותר עליה,אני מאמינה שיהיה רגע מסויים שהיא תתבגר ותבין שגם לך זכות לחיות חיים מלאים של אהבה ואושר עם האישה שטוב לך איתה.

קורין1

New member
יעלי אני חושבת שיש אנשים ......

שהאופי שלהם הוא כזה, לא מחייב שבגלל הגירושים היא התרחקה, יכול להיות שכן, אבל זה שגם עם האח ועם האם היא לא בקשר על בסיס יומי/שבועי/חודשי, מעיד דווקא יותר על אופי כזה, מרגישים צורך להתבודד מעדיפים להיות יותר עם עצמם, זה הרושם לפחות שקיבלתי מתוך מה שקובי כתב. אני מכירה כמה טיפוסים כאלה, וההורים שלהם לא גרושים, זה פשוט אופי כזה. באהבה

yaeli4

New member
קורין, אין ספק יכול להיות שאת צודקת

וגם כתבתי את זה בתגובה שלי. באמת שיכול להיות שיש לה אופי כזה, אבל גם האפשרות האחרת קיימת ולכן הכי מומלץ באמת לתת לה לדעת כל הזמן שאוהבים אותה בכל מקרה, גם אם ההתנהגות שלה לא נראית לאב.

למעלה