היכרות עם לינוקס?

dolchin

New member
היכרות עם לינוקס?

אהלן רציתי לראות במה מדובר ולהתקין אצלי את מ"ה. מאיפה אני קונה\משיג את הלינוקס? והאם כך קוראים לו? תודה

הראל

New member
כל התורה, על רגל אחת ../images/Emo24.gif

לינוקס הוא שם כולל למערכת הפעלה דמויית יונקס. מערכת האמורה לעבוד על כל חומרה. מערכת הלינוקס ההיא חופשית, חינמית וניתן להורידה מהאינטרנט. על בסיס מערכת הלינוקס פותחו יישומים רבים, גם הם בחלקם הגדול חופשיים. הלינוקס כבר הותאם לרוב השפות בעולם, אך בעברית עדיין קיימות בעיות שלא נפתרו, זאת בעיקר בגלל שרוב משתמשי הלינוקס בארץ חושבים שלעבוד באנגלית זה יותר נחמד (חה חה חה) ולא מבינים שכל זמן שלא יפרוץ לציבור הרחב, אין לו עתיד פה. אי לכך, עיקר השימוש בארץ המערכות הלינוקס למיניהם הוא כשרתים. בעיקר כשרתי אינטרנט. אך יש גם העובדים בצורות אחרות בעיקר בגלל יכולתו של הלינוקס לדמות שרתי נובל או NT. (וכאמור, בחינם). בגלל שהשרת אינו צריך "לדעת עברית". יש מספר רב של חברות העוסקות בפיתוח הלינוקס. לינוקס של חברה מסויימת נקרא "הפצה". בארץ עובדים למעשה עם כל ה"הפצות". עד לא מזמן עבדו בעיקר עם RedHat אבל כיום מתרבים אוהדי ה- Mandrake בעיקר בגלל התמיכה הטובה יותר בעברית. אם ברצונך להתקין לינוקס, רצוי שתברר מה הן ההפצות הנפוצות בארץ, כך תוכל לקבל תמיכה טובה יותר מרוב האנשים בפורומים השונים. כמו כן, עליך לבדוק שאתה מתקין את הגרסה האחרונה של אותה הפצה, ולא תהיה צפוי לפריצות וחדירות. כעיקרון, כמעט כל חומרה בה אתה משתמש במחשבך האישי תתאים גם ללינוקס. אבל !!! מכיוון שיש מספר "עזרים סביבתיים" שנבנו עבור מערכות מיקרוספט, יתכן ויצוצו בעיות. המדובר בעיקר ב- מודם, אך גם בסוגים מסויימיטם של מדפסות וסורקים. בהצלחה

אגב .. ההגדרה קצת השתנתה ..

אם בעבר ניתן היה למצוא בספרות את המינוח unix-like כתאור ללינוקס היום ניתן לראות יותר ויותר מקומות שמשתמשים ב posix-like כתאור ללינוקס, כמובן שעדיין ניתן למצוא ספרות קצת יותר וותיקה שבה מופיעה ההגדרה היותר ישנה..

הראל

New member
מה זה posix ../images/Emo35.gif

מצטער על בורותי. אבל, מה זה posix ?

.. אם לא שואלים לא יודעים ..

ב 2 מילים זו משפחת תקנים, שלמעשה כל משפחת ה unix למינהם מנסים/צריכים וכו´ לתאום להם... תרביץ חיפש בגוגל תראה המון מידע על הנושא

הראל

New member
אז, זה בכל זאת שייך ל"משפחה"../images/Emo82.gif

כפי שהבנתי, זה בכל זאת שייך ל"משפחת" ה- UNUX אם כך, אז לא כל כך טעיתי

חלילה .. לא אמרתי שטעית .. ממש לא

אני לא אמרתי לרגע אחד שטעית .. ממש לא .. רק אמרתי שיש היום קצת לבטים בנושא ההגדרה .. כי אמנם לינוקס היתה בעבר "בן" למשפחת ה unix ... אבל נראה שאנשי הלינוקס בעולם חושבים שההגדרה הזו לא כל כך מתאימה ..(אגב, לא כולם) כבר . הם רוצים לראות את עצמם בקו שאומנם מקביל למערכות unix אך לא ממש חלק מהם .. .. גם לזה יש סיבה והיא אולי קצת פוליטית .. אם בעבר חשבו שלינוקס הולכת לנגוס ברשתות ה win היום התחושה, שוב לא של כולם, שהיא בדרך הולכת לפגוע גם וקודם לכן במערכות ה unix המסורתיות .. ואכן אני שומע על יותר ויותר מקרים שבהם מערכות unix נמחקות ועל אותה חומרה מתקינים לינוקס .. ואני גם מאמין שתהיה פגיעה בהמשך ברשתות ה win .. בכל מקרה נגיסה בשוק ה unix כבר קיימת , ובעולם גם מתחילה להתקיים נגיסה בשוק ה win .. המצב בישראל בגלל נושא של שפה .. הוא קצת שונה אבל אני מקווה שגם זה יבוא לכדי פתרון טוב במסגרת של השנה שנתיים הבאות ..

הראל

New member
חבל שהיהודים כל כך שמרנים ../images/Emo9.gif

רק היום אמרה לי מישהי: "לא יודעת למה, אבל אצלי משהו לא בסדר במחשב. כל הזמן יש לי החלונות הכחולים האלו .."
עניתי לה שאם היתה מבינה יותר במחשבים, הייתי ממליץ לה לעבור ל- LINUX משנעלבה, ואמרה שהיא מבינה יחותר מחברותיה, עובדה שהיא מצ´טטת, שולחת ומקבלת דואר, מוצאת דברים שהיא צריכה באינטרנט ... עניתי לה שמכיוון שה-LINUX הינה מערכת הפעלה אחרת, ומכיוון שהתמיכה בעברית עלובה ... וכו´ ... אז .. ה"מבינה" שאלה מה זה LINUX ? והאם זה 98, 2000, או XP לא המשכתי להסביר .....

mol

New member
ווואוו. יש פה בתפוז טאג-ליין? ../images/Emo13.gif

למעלה