היכרות עם פילדלפיה

menashene

New member
היכרות עם פילדלפיה

אשמח לטיפים ממישהו בעל ידע לגבי פילדלפיה והפרברים סביבה - מהן השכונות הטובות, איפה החינוך (היסודי) טוב, האם יש קהילה ישראלית/יהודית וכד'. או המלצות לאתרים שאפשר לבדוק בהם את הדברים הללו. תודה!

John the Savage

New member
פילדלפיה

קודם כל, האם יש לך שם מקום עבודה? אם כן, המיקום של העבודה יכול להיות גורם מרכזי שישפיע על בחירת מקום המגורים, כך שיהיה נוח להגיע משם לעבודה.

וכמה דברים כלליים לגבי פילדלפיה: בפילדלפיה יש קהילה יהודית מאד גדולה. אחת הקהילות הגדולות ביותר בארה"ב (הרביעית בגודלה אחרי נ"י, מיאמי ולוס אנג'לס). רוב היהודים מתרכזים בפרברים סביב העיר, אבל גם במרכז העיר יש קהילה יהודית משמעותית. אין ממש "קהילה ישראלית". יש ישראלים שקשורים לאוניברסיטה (דוקטורנטים, פוסט-דוקים וכו') ויש ישראלים שעובדים בכל מיני מקומות בעיר וסביבתה, אבל רובם די מפוזרים ואין משהו שניתן להגדיר כקהילה.

לגבי חינוך, הכלל הוא שבתוך העיר עצמה קשה למצוא בתי ספר ציבוריים טובים. אני מכיר אמנם משפחות עם ילדים שחיים גם במרכז העיר (כולל משפחות של פרופסורים בפן), אבל מבחינת חינוך צריך מאד להתאמץ בשביל למצוא עבורם חינוך טוב.

אחד האזורים בו יש גם קהילה יהודית גדולה וגם חינוך ציבורי מצויין זה אזור הפרברים שמכונה ה-main line:
https://en.wikipedia.org/wiki/Philadelphia_Main_Line

אזור אחר אפשרי זה מהצד של ניו ג'רזי, באזור צ'רי היל וכמה פרברים נוספים בסביבה. אבל צריך לקחת בחשבון שאם עובדים בפילדלפיה עצמה, צריך לחצות כל יום את הגשר לעיר, והקומיוט לעבודה יכול להיות פחות נוח.

יש גם פרברים נוספים, לדוגמה אלקין פארק, או פרברים מרוחקים יותר (באזור bucks county וכו'), אבל תתחיל מהמקומות שציינתי למעלה.

menashene

New member
עבודה בפילדלפיה

תודה ג'ון. כן, מקום העבודה נמצא ב-market street, קרוב ל-city hall station.

אודה גם לפרטים נוספים: הוצע לי שכר של 66K ברוטו, ובנוסף משהו כמו 10K מענק בגין הרילוקיישן. לצורך נסיון לשפר קצת את השכר במו"מ, וכן לצורך הערכה של יכולת מחיה ברמת השכר הזו, אשמח לדעת לגבי עלויות מחיה באזור וכן הנטו הצפוי. אציין שאני בעל אזרחות אמריקנית, נשוי לישראלית שכנראה לא תוכל לעבוד לפחות כחצי שנה ולנו ילדה בת חמש וחצי, שלפי הבנתנו תוכל להיכנס לחינוך הציבורי בשכבת הגן בספטמבר. איננו דתיים ולכן עלויות כגון כשרות וחינוך פרטי לא רלוונטיות. המעבר צפוי לסוף אוגוסט/תחילת ספטמבר. השאלות ביתר בפירוט:
1. עלויות המחיה בניו ג'רזי (אזור צ'רי היל), והאם הן גבוהות יותר מהפרברים האחרים שציינת?
2. עלויות מחיה ועלויות ראשוניות כגון: רכב משפחתי יד שניה בן כמה שנים, מוצרי חשמל וריהוט לדירת 2/3 חדרים, עלות שכירות דירה כזו בפרברים, ביטוח רכב (אין רקורד לגבי היותנו נהגים בטוחים בארה"ב..), ביטוח בריאות - אם המעסיק משתתף בכ-65% עבור כלל המשפחה, עלויות חודשיות כגון מזון/ חשמל/מים/אינטרנט/ארנונה, בהנחה שאין לנו דרישות מיוחדות.
3. איך צפוי להיראות הנטו, אם משכורת חודשית היא בסביבות 5.5K ? האם יש השפעה אם נגור בפנסילבניה או בניו ג'רזי מבחינת המיסוי?

תודה רבה

John the Savage

New member
עוד קצת תשובות

קודם כל, מכיוון שמקום העבודה נמצא במרכז העיר בפילדלפיה, יהיה רצוי לגור במקום סמוך לתחנת רכבת, ולא להתנייד עם רכב ולחנות במרכז העיר. נסו להתחיל בחיפוש באזור נרברת', ווינווד וכו'. נסיעה ב-SEPTA משם למרכז העיר תיקח בערך 20 דקות. התחבורה הציבורית מאזור צ'רי היל תהיה פחות נוחה.

עלויות המחיה בצ'רי היל ככל הידוע לי די דומות לעלויות המחיה בפרברים הצפון-מערביים של פילדלפיה (אם כי יכולים להיות הבדלים בעלות המגורים גם בין פרבר לפרבר). המיסוי במקרה כזה יהיה יותר מסובך מכיוון שתצטרך להגיש מיסים גם בפנסילבניה (פלוס מיסי עיר לפילדלפיה) וגם בניו ג'רזי, ולהתקזז ביניהם. בסופו של דבר לא תשלם מיסוי כפול, אבל תשלם את המס הגבוה מבין השניים.

(אכתוב עוד בהמשך. צריך ללכת כרגע).

John the Savage

New member
לגבי עלויות המחיה

אני מכיר משפחות של פוסטדוקים עם ילדים שגרו באזור פילדלפיה עם משכורת דומה או אף נמוכה מזו שלך והם הסתדרו, אז זה אפשרי. אמנם עברו כבר כמה שנים מאז גרתי בפילדלפיה, אבל ככל הידוע לי לא חלה עליה רצינית בעלויות.

מהמשכורת שלך, אחרי מס, ישאר לך כ-4100$ לחודש נטו (לפני ביטוח בריאות והטבות אחרות). קשה לתת הערכה מדוייקת כמה תשלמו ביטוח בריאות. תצטרכו לקבל נתונים מהמעסיק. סתם סכום משוער בשביל קנה מידה: 500 דולר לחודש מהברוטו, אחריהם ישאר לך 3800$ בנטו.

לגבי שכר דירה, המספרים שאני מכיר עבור דירת 2 חדרי שינה בפרברים שהזכרתי למעלה זה בסביבות 1200-1600 דולר לחודש. המספרים הם מלפני כמה שנים אז סביר שכיום זה יהיה יותר לכיוון הקצה העליון של הטווח הזה. בארה"ב מיסי הרכוש משולמים על ידי בעלי הבית ולא על ידי הדייר, אז אין ארנונה. גובה חשבון חשמל וגז תלוי בהרבה דברים. אם מדובר בבניין דירות עם חימום מרכזי, החימום כלול כבר בשכר הדירה. אם החימום על חשבונכם ומדובר בבית קצת ישן עם בידוד לא הכי טוב, בשלושת החודשים הקרים עלות החימום יכולה להגיע גם ל-300 דולר לחודש. מזגן יכול להוסיף עוד 100$ לחודש בקיץ. בשאר השנה החשבון יכול להיות כ-50$ לחודש. אינטרנט בלבד (ללא כבלים) יעלה לכם כ-50 דולר לחודש. סלולארי: כ-100$ לשניכם ביחד. מים ומיסים עירוניים זה כבר כסף קטן (לפעמים 20-30 דולר לחודש, ולפעמים הדיירים לא משלמים בכלל). רכב: אם אני לא כולל את עלות הרכישה אלא רק ביטוח ודלק, הייתי מעריך את עלות החזקת רכב בכ-300 דולר לחודש.

menashene

New member
המממ

תודה על התשובה המפורטת. כשאני גולש קצת באתרי שכירות אני רואה מחירים גבוהים בהרבה, 2000 ומעלה.. אבל אני לא מכיר את האזורים.
דרך אגב, האם ניתן לסגור חוזה שכירות עוד לפני המעבר עצמו?
המס יצא כ-25% ??
כשאני סוכם את כל הדברים ומוסיף עלויות ראשוניות: קניית מכונית, מכשירי חשמל, מוצרים לבית אני לא רואה איזון

חבל שלא למדתי הייטק

John the Savage

New member
הצצתי קצת לבדוק את מחירי השכירות כיום

וניראה שהטווח שכתבתי עדיין נכון.

סתם בתור דוגמה מקרית, דירה בקומפלקס בהאברפורד, אחד מפרברי המיין-ליין, ב-1,250 דולר:
http://www.c21adeleshaw.com/-/listi...d-PA-19041?content_index=5049357&from=results

יש כמובן טווח רחב של מחירים וזה אחד היותר זולים, אבל זה בשביל קנה מידה להראות שאפשרי למצוא דירות באזור טוב ובמחירים נמוכים בהרבה מ-2000$ לחודש.

אין ספק שתצטרכו לשרוף קצת חסכונות עבור הוצאות המעבר, אבל השכר שתקבל אמור להיות מספיק בשביל שתהיו מאוזנים מבחינת ההוצאות השוטפות.

John the Savage

New member
ולגבי לסגור שכירות לפני המעבר

אני מכיר אנשים שעשו את זה, כך שבמקרים מסויימים זה אפשרי, אבל יש כמה הסתייגויות חשובות.

קודם כל, לא הייתי שוכר דירה מבלי שאני או מישהו שאני סומך עליו יראה את הדירה במו עיניו. אם מדובר בבניין דירות גדול בו כל הדירות נראות דומה, אולי הייתי מסתפק בהמלצה של מישהו שמכיר את הבניין, אבל בפירוש לא כשמדובר בבית בבעלות פרטית.

דבר שני, יש הרבה רמאים שמחפשים אנשים ששוכרים מרחוק, גובים מהם מקדמה על דירה פקטיבית, ואז נעלמים. זו עוד סיבה לראות את הדירה במו עיניך ולהיפגש עם המשכירים פנים מול פנים.

דבר שלישי, רוב הדירות שמתפרסמות הן או לכניסה מיידית, או לכל היותר לאותו החודש. פרט למגדלי דירות גדולים שמשכירים דירות גם חצי שנה מראש, יהיה לכם קשה לשכור דירה יותר מחודש מראש.

ולבסוף, יש כאלו שמוכנים אמנם להשכיר לדיירים מרחוק, אבל הרבה בעלי דירות יסתייגו מלהשכיר לדייר מבלי לפגוש אותו קודם, כך שזה מצמצם את ההיצע.

בדרך כלל אפשר למצוא דירה תוך שבוע פלוס-מינוס כשכבר נמצאים באזור, כך שעדיף לכם למצוא דיור זמני לשבוע שבועיים בזמן שמחפשים דירה.

menashene

New member
כניסה לחינוך ציבורי פילדלפיה/ניו ג'רזי

שאלה נוספת ששכחתי לציין, נוגעת לחינוך. הילדה תיכנס כנראה לארה"ב על ויזת תייר, ותקבל אזרחות תוך זמן קצר.
האם כניסה למערכת החינוך הציבורית אפשרית רק לאחר ההתאזרחות? האם תהליך הכניסה לבית הספר קצר - מיד לאחר התאזרחות וקביעת מקום מגורים?
(להבנתנו ויזת תייר אינה מאפשרת חינוך.)
בנוסף, מתי תחילת שנת הלימודים באזורים שצויינו - פרברי פילדלפיה/ ניו ג'רזי?
והאם הילדה בגיל הכניסה לכיתת הגן (תהיה בת חמש וחצי באוגוסט)?
תודה !!!

John the Savage

New member
על השאלות האלו קצת יותר קשה לי לענות

בתקופה שגרתי בפילדלפיה עדיין לא היו לי ילדים כך שאין לי היכרות אישית לגבי התהליך.

באופן כללי, ויזת תייר לא מאפשרת ללמוד בבית ספר אמריקאי, וגם אם בית הספר עצמו לא ישאל לגבי הסטטוס שלה, רישום לבית הספר בסטטוס תייר יכול לסבך אותכם מכל מיני בחינות. תאריך תחילת הלימודים יכול להשתנות בין דיסטריקט אחד לשני, אבל בד"כ באזור הזה מדובר בתחילת ספטמבר. וכן,אם היא תהיה בת חמש וחצי באוגוסט היא תוכל להתחיל בכיתה K.

על פי החוק, כל ילד זכאי לגישה לחינוך ציבורי במקום מגוריו, כך שבד"כ היא תוכל להתחיל ללמוד באופן די מיידי לאחר קביעת מקום המגורים. במקומות גדולים בהם יש מספר בתי ספר ציבוריים באותו אזור רישום יש לפעמים רשימת המתנה לכניסה לבתי הספר המבוקשים יותר, אבל בפרבר קטן עם בית ספר אחד באזור הרישום זה לא רלוונטי.

למעלה