היכרות + קצת ידע ליישור קו
שלום לחברי הפורום, מאוד שמחתי לראות שישנה קהילה פעילה כזאת על דייג, שהינו תחביב שלא כל כך מקבל כבוד בארצנו הקטנה. הייתי דג הרבה בצעירותי ובחודשים האחרונים חזרתי לתחביב ונהנה מכל רגע. פרטים על הציוד:
קניתי חכה (ביפו, בחנות הגדולה) מקרבון (חלול), 4 חלקים, 4.2 מ וחזקה מאוד + רולר (שקניתי מספק אחר) של DAM עם 7 מיסבים ועובד מצוין. לאחר מספר נסיונות (בלילה בעיקר) הבנתי שהחכה קשיחה מדי בכדי להרגיש דגים קטנים יחסית שנתפסים, אין לי ספק שאני צריך להשתמש בחכה הזן להטלה של פתיון בגודל בינוני, ופשוט להמתין לדג בינוני-גדול שיתפס. אני מתכוון לרכוש חכה נוספת, קטנה יותר שיהיה יותר קל לזרוק איתה ולקבל תחושה. מספק שאלות שאשמח אם מישהו מהמומחים כאן יוכל לספק תשובה קצרה: 1. אני רואה שרוב הדיבורים הם על דייג בז´רזירה - האם זה הכיוון שעלי ללכת עליו בקניית החכה או עדיף להמשיך עם הפתיונות ? 2. עד כה דגתי עם "גמברי", המליץ לי דייג מזדמן לעבור ל"קלמרי" (לדייג בלילה), האם הוא צודק ?? (אין ספק שזה יחזיק יותר על הקרס..) 3. האם יש מקום\אדם פרטי שאצלו ניתן לרכוש חכות טובות במחיר סיטונאי (יבואן??) ? 4. מה זה "בולונז" ? 5. האם מומלץ להשתמש במצוף זריקה? ומתי ? זהו, (מקווה שלא התעייפתם.) להתראות ותודה אלי.
שלום לחברי הפורום, מאוד שמחתי לראות שישנה קהילה פעילה כזאת על דייג, שהינו תחביב שלא כל כך מקבל כבוד בארצנו הקטנה. הייתי דג הרבה בצעירותי ובחודשים האחרונים חזרתי לתחביב ונהנה מכל רגע. פרטים על הציוד:
![](https://timg.co.il/f/Emo13.gif)