היכרות + קצת ידע ליישור קו

היכרות + קצת ידע ליישור קו

שלום לחברי הפורום, מאוד שמחתי לראות שישנה קהילה פעילה כזאת על דייג, שהינו תחביב שלא כל כך מקבל כבוד בארצנו הקטנה. הייתי דג הרבה בצעירותי ובחודשים האחרונים חזרתי לתחביב ונהנה מכל רגע. פרטים על הציוד:
קניתי חכה (ביפו, בחנות הגדולה) מקרבון (חלול), 4 חלקים, 4.2 מ וחזקה מאוד + רולר (שקניתי מספק אחר) של DAM עם 7 מיסבים ועובד מצוין. לאחר מספר נסיונות (בלילה בעיקר) הבנתי שהחכה קשיחה מדי בכדי להרגיש דגים קטנים יחסית שנתפסים, אין לי ספק שאני צריך להשתמש בחכה הזן להטלה של פתיון בגודל בינוני, ופשוט להמתין לדג בינוני-גדול שיתפס. אני מתכוון לרכוש חכה נוספת, קטנה יותר שיהיה יותר קל לזרוק איתה ולקבל תחושה. מספק שאלות שאשמח אם מישהו מהמומחים כאן יוכל לספק תשובה קצרה: 1. אני רואה שרוב הדיבורים הם על דייג בז´רזירה - האם זה הכיוון שעלי ללכת עליו בקניית החכה או עדיף להמשיך עם הפתיונות ? 2. עד כה דגתי עם "גמברי", המליץ לי דייג מזדמן לעבור ל"קלמרי" (לדייג בלילה), האם הוא צודק ?? (אין ספק שזה יחזיק יותר על הקרס..) 3. האם יש מקום\אדם פרטי שאצלו ניתן לרכוש חכות טובות במחיר סיטונאי (יבואן??) ? 4. מה זה "בולונז" ? 5. האם מומלץ להשתמש במצוף זריקה? ומתי ? זהו, (מקווה שלא התעייפתם.) להתראות ותודה אלי.

paluta

New member
על קצה המזלג

ברוך השב ל"מקום הפשע" - ראה בפורום הנוכחי יש המון כתבות ומילון למונחי דייג וכיו"ב - יהווה כעזר לגבי שאלותיך: 1) זרזור בעיקרון הוא ענף עונתי וכרגע זו העונה אולם להשליך עם פתיון ולהמתין שגד יתפש זו שיטה שעובדת כל ימות השנה 2)קלמרי עדיף מהבחינה שהוא שורה זמן רב יותר על הקרס ומפתה הרבה טורפים בעקרון כל פתיון חי טוב ובלבד שהדגים רעבים אם ידך משגת קלמרי נסה זאת שהרי אין חכם כבעל נסיון. 3)ראה פירסומים בפורום של חנויות כולל הנחות שניתנות בחנויות, היבואן לא ימכור לך חכה בודדת במחיר סיטונאי 4) בולונז זהוא חבל ארץ באיטליה טוענים (ואני מטיל בכך ספק רב) שבאותו חבל ארץ הדייגים השתמשו בחכה עם טבעות כדי שיוכלו להשליך את הפתיון (כולל מצוף) למרחק של כ 10 -15 מטר מהחוף על מנת להגיע מעבר לסלעים שם בדרך כלל שוהים דגים רבים, לכן חכה טלסקופית ארוכה דקה וקלה שמורכבים על שלביה טבעות ורולר קטן משמשת כ"בולונז", בארץ אימצו שיטה זו לים למרות שבמקור מיועדת למים שקטים 5) מצוף זריקה מאפשר לך להשתמש בכובדו על מנת להשיך למרחק וגם לשלוט באורך החוט מהמצוף ועד לקרס (איזור של סלעים למשל)- בדרך כלל בשימוש עם פתיון חי (דג קטן)או פתיון דמה ואז גלגול איטי לחוף וחוזר חלילה, מצוף זריקה יכול לשמש גם להטלה למרחק ולהמתנה שהדגים יבחינו בפתיון ויתפשו דהינו ללא גרירה של החוט חזרה וישנם שמשתמשים במצוף זריקה להשליך למרחק פיתה צפה עליה קשורים קרסים - הדגים עולים על פני המיים נוגסים בפיתה והאומללים שבינהם נתפשים על הקרס תהנה !

dag007

New member
תשובה חלקית בלבד../images/Emo50.gif

ברוך הבא לפורום, אכן זה פורום ברמה, כל שנותר לי לקוות שהדייג יהיה גם כן ברמה, אבל עד אתה לצערי הדייג חלש מאוד במיוחד באזור המרכז. גם כך הים התיכון מזוהם מאוד ועני בדגה (באופן יחסי לשאר עמיתיו) בפורום ענו כמעט על כל שאלותיך, וכל שנותר לך הוא להשתמש בחיפוש המתקדם באתר, שם תשמע תשובות באשר לסוגי חכות מומלצים, דייג בבולונז, דייג בבוס ואף ז´ירז´ור. באשר לז´ירז´ור, הציוד הנידרש הוא שונה מדייג רגיל. החכה צריכה להיות מאוד קלה ונוחה לזריקות רבות ככל האפשר. אני משתשמ בחכה במשקל של 400 גרם (שנחשב לכבד!!!) וטרם התפתתי לרכוש "צעצוע מקצועי יותר" הרולר - צ"ל גם כן "משקל נוצה" עם שפולה(תוף)קטנה, בד"כ משתמשים בחוט של 0.3 -0.25 מ"מ (בכדי לאפשר זריקה למרחק) על גבי הרולר ועובדים עם קלאצ´ פתוח. בעיקרון באם דג ניתפס, מעייפים אותו אני לא בטוח באשר למספר המיסבים, אבל אני שמעתי (מגדולים וחכמים ממני) שאין כל יתרון לרולר בעל מספר רב יותר (בוא נאמר 10 מיסבים) של מיסבים על רולר עם מספר מועט (3 מיסבים) של מיסבים. הכל תלוי במקצועיות הדייג ותדירות הדייג. (גם כבעל מכונית מירוץ בעיר, המהירות המכסימלית שאתה יכול לנסוע בה מוגבלת ל50 קמ"ש) ככלל החשיבות בזי´רז´ור היא ליחס הסיבוב, ורמת הפתיחה המומלצת באם איני טועה היא 1:4.5 עוד לא דיברנו על סוג הפתיונות שגם זו תורה בפני עצמה והוצאה לא מבוטלת שבן 10-25שח´ ליח´ תלוי בסוג בפתיון וביצרן. במקומך, לא היתי מנסה את השיטה כרגע (אולי מכיוון שעדיין לא הצלחתי??) העונה נגמרת בקרוב, והדייג די מתסכל ברוב המיקרים, אלא באם אתה בעל סירה. לגבי פתיון קלמרי בהשוואה לגמברי או תולעים, זה מאוד תלוי בסוג בדגה. מנסיוני, דייג ע"י תולעים מקבל את מספר האכילות הגדול ביותר של סרגוסים מרמירים ודגי טלביזיה, שהפתיון נעלם מהקרס תוך שניות, כמעט כל אכילה שניה שלישית היא תפיסה, הדגים בולעים את הקרס. גמברי, גם כן מצויין, בגלל הריח, אני מוסיף לו מלח בישול בכדי להקשות אותו. קלמרי/סבידה - פתיונות קשים, הדגים הקטנים לא קורעים אותם מהקרס בנקל. משתמשים בעיקל לדייג טורפים, או בשימוש מצוף זריקה (כאשר הפתיון לא נמצא בקרקעית אלא בגובה 1-2 מטר בתוך המיים) בדייג לילה, מצפים לדגים גדולים יותר (אולי טורפים) ןלכן המליצו לך להשתמש בקלמרי. איש איש יעשה כטוב בעיניו. חניות לציוד דייג, אני נמנע מלהמליץ, בדוק בפורום, ובקישורי חנויות הדייג, יש לא מעט תגובות בנושא, ולא מעט מקצועניים בענף. ואפרורפו, מצוף זריקה, פטנט מאוד נחמד שמאפשר לך לנסות לדוג טורפים בקירבת החוף או לדוג בורי/שפיצים עם פתיון בצק שוב כאשר הקרס על פני המיים. כאשר הקרקע סלעית במיוחד, לא מאבדים קרסים ומישקולות. מקווה שעזרתיואף לו במעט. בהצלחה

שלום לך אלי

א. הרולר שקנית הינו רולר ממש מצוין.. כל הכבוד ב. החכה בהתאם למה שכאן כתוב גם היא עושה רושם טוב.. למרות שלא ידוע מה שמה.. וכעט לנושא הדייג.. בזריקה טובה וחוט מתוח אתה אמור להרגיש אפילו אכילות של קטנטנים ביותר.. אז. או שאתה לא קושר נכון. או שאתה לא נותן לחוט להיות חופשי במשקולת. או שאינך מותח מספיק או שהחוט בקצה ( טבעת עליונה ) מסובב יכולות להיות המון המון המון סיבות למה אינך מרגיש נגיעות.. לגבי השיטות .. בוס זו שיטה .. בולונז זו שיטה.. רולר זריקה זו שיטה.. זרזור זו שיטה.. דיג על פתיון חי זו שיטה.. לגבי החכה שלך.. היא יכולה לשמש הן לפתיון עומד או פתיון חי או זרזור הייתי מציעה לך לשים על הרולר חוט 40 או 45 תלי 30 קרס 6 קלמרי וזה ממש מתאים לשעות הערב .. לילה כמו כן אתה יכול לשים תלי קצה פלדה או שזור קרס 02 פתיון חי כמו מרמיר קטן בורי קטן בננה קטנה. או קלמרי קטן שלם.. יש סיכוי שהמוסר.. הפלמידה.. אינטיאס .. פרידה .. טונית.. ואולי אולי אפילו לוקוס ינסו את מזלם או מזלך.. ושיהיה בהצלחה באי מייל ישיר אשמח לעזור לך יותר.....

אוריא

New member
רעיונות אחדים.

כמה רעיונות שיוכלו לעזור לך, אני מקווה, בקשר לעובדה שאתה לא מרגיש אכילות. דבר ראשון - איך אתה קושר את המשקולת? המשקולת אמורה לרוץ חופשי על החוט. כלומר אתה משחיל את המשקולת על החוט ושם סביבל או עושה קשר עבה על מנת שמשקולת לא תיפול. בצורה כזו, המשקולת יכולה לזוז על החוט אבל לא ליפול. את הקרסים אתה יכול לקשור מעל ו/או מתחת למשקולות כרצונך. דבר שני - טריוויאלי משהו - החוט מתוח? דבר שלישי - אתה יכול לגעת בחוט ולהרגיש את האכילות. למקות שאני לא מאמין שהחכה עד כדי כך קשיחה, אתה יכול לגעת בחוט או בחכה ולהגיש את האכילות. אם הם ישנם אתה תרגיש את זה. דבר רביעי - בהצלחה.

באדי

New member
טריק נוסף

שמים משקולת פרפר (כזו שמשתמשים בד"כ לבוס) בצמוד לקשר האחרון לפני המשקולת - זה מונע מהמשקולת להתפס על הקשר.

למעלה